KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

19-02-2015, 06:53

SMG - wysyłka w poniedziałek, odbiór we wtorek, czyli więcej niż sympatycznie.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
trup

19-02-2015, 11:12

Malignant Voices - do dupy jak zawsze.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

19-02-2015, 11:14

Obserwując to co się dzieje wśród wytwórni polskich podziemnych metalowych, to jakiś renesans jest. Pięknie przędą. Wydają zajebiste rzeczy. We wszystkich formatach. Normalnie CUT nad Wisłą. Do tego rzetelność, profesjonalizm i dbałość o jakość! Jestem dumny, że jestem metalopolakiem!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Maria Konopnicka
zaczyna szaleć

19-02-2015, 14:00

trup pisze:Obserwując to co się dzieje wśród wytwórni polskich podziemnych metalowych, to jakiś renesans jest. Pięknie przędą. Wydają zajebiste rzeczy. We wszystkich formatach. Normalnie CUT nad Wisłą. Do tego rzetelność, profesjonalizm i dbałość o jakość! Jestem dumny, że jestem metalopolakiem!
Dokładnie tak jest i śmieszą mnie te wszystkie narzekania jakoby coraz mniej płyt się sprzedawało. Może w skali globalnej, może w skali całej muzyki to tak - ale w przypadku muzyki metalowej, tu, u nas w Polsce jestem przekonany, że ludzie kupuję więcej płyt niż 20 lat temu. Zresztą to nawet widać po forum - gdy w 2004 roku wklejałem listę 20-30 nowo zakupionych płyt to wszyscy byli bardzo poruszeni i padały pytania: "ile Ty zarabiasz?", a dziś taka lista na nikim nie robi wrażenie - jest czymś normalnym i powszechnym (wiadomo, że nie wśród normalnych ludzie, ale w naszym środowisku).

A polscy wydawcy są super profesjonalni - Selfmadegod to mnie nie raz wręcz zawstydza swoim profesjonalizmem. Stały kontakt, rabaty, gratisy, błyskawiczna wysyłka, ba, Karol nawet pamięta, że parę miesięcy wcześniej coś chciałem, a on wówczas nie miał - i przy okazji kolejnej partii tych płyt od razu pyta czy jeszcze chcę. Podobnie jest z Sovą - każda nasza transakcja była wzorowa (nawet jeśli poczta próbowała nam przeszkodzić). Z nim w ogóle jest tak, że często mi coś poleca i nigdy jakiegoś szajsu mi nie wcisnął, a bywało, że zapytany o opinię o płycie odradzał jej zakup. Wiem jaki ma gust, mam do niego zaufanie i dziesiątki jeśli nie setki świetnych płyt dzięki niemu poznałem.
Hellthrasher - bardzo sobie chwalę naszą współpracę. Zresztą kupowanie płyt u tych gości bardziej przypomina relacje kumplowskie niż handlowe.

Są też chłodni profesjonaliści. Pagan Records - pełen profesjonalizm, zawsze sprawne transakcje. A z innych dystrybucji Melissa69 - nigdy się nie zawiodłem. NineRecords - rewelacja, jedyna wada to, że mało płyt mają i szybko się kończą, ale to inna sprawa. Mystic Production - profesjonalnie, ale ich polityka handlowa jest dla mnie zupełnie niezrozumiała - kupuję dużo więc poprosiłem o rabat - odmówili. Teraz od nich płyty biorę przez pośrednika, który daje mi 15 proc. rabatu od ich cen ze strony. A chyba też na tym zarabia...

Agonia Records - kiedyś kupowałem u nich non-stop- dosłownie paczka była w drodze, a ja już zamawiałem kolejne płyty. Raptem coś się zmieniło - przepadł kontakt indywidualny z klientem, skończył się indywidualny system rabatowy, zaczęło się mniej płyt u nich pojawiać, a ceny poszybowały w górę. Dziś kupuję u nich raz, dwa razy w roku, nie raz zdarzyło mi się też czekać na przesyłkę ciut za długo.
Mane
zaczyna szaleć

19-02-2015, 22:53

Przed zachwytami proponuję sprawdzić ile sztuk tych płyt się teraz klepie :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

20-02-2015, 15:18

Maria Konopnicka pisze:
trup pisze:Obserwując to co się dzieje wśród wytwórni polskich podziemnych metalowych, to jakiś renesans jest. Pięknie przędą. Wydają zajebiste rzeczy. We wszystkich formatach. Normalnie CUT nad Wisłą. Do tego rzetelność, profesjonalizm i dbałość o jakość! Jestem dumny, że jestem metalopolakiem!
Dokładnie tak jest i śmieszą mnie te wszystkie narzekania jakoby coraz mniej płyt się sprzedawało. Może w skali globalnej, może w skali całej muzyki to tak - ale w przypadku muzyki metalowej, tu, u nas w Polsce jestem przekonany, że ludzie kupuję więcej płyt niż 20 lat temu. Zresztą to nawet widać po forum - gdy w 2004 roku wklejałem listę 20-30 nowo zakupionych płyt to wszyscy byli bardzo poruszeni i padały pytania: "ile Ty zarabiasz?", a dziś taka lista na nikim nie robi wrażenie - jest czymś normalnym i powszechnym (wiadomo, że nie wśród normalnych ludzie, ale w naszym środowisku).
nie pomyslales, ze dzieci dorosly i zarabiaja normalnie? :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Artur_burzum
zaczyna szaleć

23-02-2015, 20:47

IRON BONEHEAD Perfecto 4 dni od wpłaty, paka na miejscu.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

25-02-2015, 15:50

Zamawiał ktoś coś ostatnio z Mystic, ale nie przez allegro tylko bezpośrednio z ich strony? Realizacja zamówień równie sprawna jak przez allegro czy niekoniecznie (bo czasem różnie to bywa)?
mirek_mechanik
zaczyna szaleć

25-02-2015, 16:10

pogodancer pisze:Zamawiał ktoś coś ostatnio z Mystic, ale nie przez allegro tylko bezpośrednio z ich strony? Realizacja zamówień równie sprawna jak przez allegro czy niekoniecznie (bo czasem różnie to bywa)?
jak najbardziej sprawnie, czy to przez allegro, czy poprzez stronę, zamawiałem niedawno właśnie przez stronę i nie mam na co narzekać
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

25-02-2015, 17:47

O, to bardzo dobrze, dzięki za odpowiedź, bo widzę, że dużo rzeczy z ich sklepowej oferty nie pojawia się na allegro.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

25-02-2015, 18:02

pogodancer pisze:O, to bardzo dobrze, dzięki za odpowiedź, bo widzę, że dużo rzeczy z ich sklepowej oferty nie pojawia się na allegro.
zawsze można napisać to asortyment ze sklepu wystawiają na allegro bez problemu
Lurtz
postuje jak opętany!

25-02-2015, 19:34

Muszę w tym miejscu powiedzieć parę słów na temat profesjonalnej obsługi u Barta w WHP. W sobotę zamówiłem CD Masacre 'Requiem', wykonałem przelew na 30 zł (cena płyty) i napisałem w adnotacjach, że proszę o dołożenie w/w płyty do wcześniej zamówionych i opłaconych (wraz z kosztami wysyłki) dem Vadera, które będą rozsyłane po premierze w kwietniu. Jakież było moje zdziwienie, kiedy wczoraj dostałem maila informującego o wysłaniu przesyłki, a dziś przyszedł sms z którego dowiedziałem się, że paczka jest do odbioru w paczkomacie.
Bart - strasznie się cieszę, że wróciłeś do żywych i do biznesu po długiej przerwie, ale jak będziesz wszystkim klientom wysyłał towar, ponosząc koszty wysyłki, to zbankrutujesz! Wiszę Ci dyszkę chłopie ;)
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

26-02-2015, 08:56

Drakkar błyskawicznie. W niedzielę złożone zamówienie (przez eBay), w poniedziałek wysłane a w środę przyszło. Przesyłka darmowa :)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-02-2015, 11:21

pogodancer pisze:Zamawiał ktoś coś ostatnio z Mystic, ale nie przez allegro tylko bezpośrednio z ich strony? Realizacja zamówień równie sprawna jak przez allegro czy niekoniecznie (bo czasem różnie to bywa)?
zamawiaj śmiało. nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 48h
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

26-02-2015, 13:07

Przypuszczałem, że tak właśnie jest, chciałem się tylko upewnić, bo ostatnio zamówienie bezpośrednio u nich składałem dokładnie 2006-04-11 13:26:51, więc już chwilę temu:)
Awatar użytkownika
Żułek

26-02-2015, 13:29

Lurtz pisze:Muszę w tym miejscu powiedzieć parę słów na temat profesjonalnej obsługi u Barta w WHP. W sobotę zamówiłem CD Masacre 'Requiem', wykonałem przelew na 30 zł (cena płyty) i napisałem w adnotacjach, że proszę o dołożenie w/w płyty do wcześniej zamówionych i opłaconych (wraz z kosztami wysyłki) dem Vadera, które będą rozsyłane po premierze w kwietniu. Jakież było moje zdziwienie, kiedy wczoraj dostałem maila informującego o wysłaniu przesyłki, a dziś przyszedł sms z którego dowiedziałem się, że paczka jest do odbioru w paczkomacie.
Vader też był w paczce ? z tego co wiem maja wysyłać na poczatku marca
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Lurtz
postuje jak opętany!

26-02-2015, 14:25

Nie, tylko Masacre.
Awatar użytkownika
Żułek

26-02-2015, 14:34

a to spoko ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

26-02-2015, 19:47

mysticcum pisze:Drakkar błyskawicznie. W niedzielę złożone zamówienie (przez eBay), w poniedziałek wysłane a w środę przyszło. Przesyłka darmowa :)
Tak samo z Misanthrophia Discos, tyle, że doszło dzisiaj.
Artur_burzum
zaczyna szaleć

26-02-2015, 20:00

Żułek pisze:
Lurtz pisze:Muszę w tym miejscu powiedzieć parę słów na temat profesjonalnej obsługi u Barta w WHP. W sobotę zamówiłem CD Masacre 'Requiem', wykonałem przelew na 30 zł (cena płyty) i napisałem w adnotacjach, że proszę o dołożenie w/w płyty do wcześniej zamówionych i opłaconych (wraz z kosztami wysyłki) dem Vadera, które będą rozsyłane po premierze w kwietniu. Jakież było moje zdziwienie, kiedy wczoraj dostałem maila informującego o wysłaniu przesyłki, a dziś przyszedł sms z którego dowiedziałem się, że paczka jest do odbioru w paczkomacie.
Vader też był w paczce ? z tego co wiem maja wysyłać na poczatku marca
No Żułek ( trashersiku) teraz to pojechałeś.
ODPOWIEDZ