Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re: Nowe seriale

27-07-2015, 21:03

Niestety, płyłączam się do chóru głosów potępienia. Ten nowy TD to chujnia.
Aktorstwo i scenariusz (jak dotąd - musiałby być zwrot akcji jak stąd do w pizdu, żeby to uratować) kładą to wszystko.

Do dzisiaj jeszcze miałem cień nadziei, ale jak już do problemów alkoholizmu, korupcji, impotencji, homoseksualizmu, rozpadu małżeństwa, wyparcia wspomnień i tożsamości, rozliczeń z kontrkulturą, traumy powojennej, powiązań na linii polityka-zorganizowana przestępczość, bezpłodności, adopcji, prostytucji oraz niedostosowania sierot do życia w społeczeństwie dołożyli jeszcze obowiązkowe wykorzystywanie dzieci to żyłka mi pękła.

Chujowo napisane sceny i dialogi, chujowe aktorstwo na pierwszym planie, nasrane wszystkiego w pizdu. W pierwszym sezonie była przestrzeń na poziomie wizualym i przestrzeń na poziomie fabularnym. To było coś.
Kerosene keeps me warm.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

27-07-2015, 21:53

83koper83 pisze:Niestety, płyłączam się do chóru głosów potępienia. Ten nowy TD to chujnia.
Aktorstwo i scenariusz (jak dotąd - musiałby być zwrot akcji jak stąd do w pizdu, żeby to uratować) kładą to wszystko.

Do dzisiaj jeszcze miałem cień nadziei, ale jak już do problemów alkoholizmu, korupcji, impotencji, homoseksualizmu, rozpadu małżeństwa, wyparcia wspomnień i tożsamości, rozliczeń z kontrkulturą, traumy powojennej, powiązań na linii polityka-zorganizowana przestępczość, bezpłodności, adopcji, prostytucji oraz niedostosowania sierot do życia w społeczeństwie dołożyli jeszcze obowiązkowe wykorzystywanie dzieci to żyłka mi pękła.

Chujowo napisane sceny i dialogi, chujowe aktorstwo na pierwszym planie, nasrane wszystkiego w pizdu. W pierwszym sezonie była przestrzeń na poziomie wizualym i przestrzeń na poziomie fabularnym. To było coś.
Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

27-07-2015, 21:58

Do aktorstwa akurat bym się nie czepiał, bo postaci są dobrze odegrane, może bardziej ich charakterystyka wynikająca ze scenariusza ci się nie widzi. Farrel rozdaje, Rachel McAdams też bdb, zresztą jest zajebista więc miło popatrzeć, Vince nie jest postrachem ale jak gada z bandziorami to widać, że się nie pierdoli i traktuje ich z góry. Taka charakterystyka bohatera.
Zwrotu akcji już pewnie nie będzie, klimat i akcja są tak dawkowane, że w każdym następnym odcinku może się wydarzyć dosłownie wszystko i to też jakaś odmienność od kończenia zazwyczaj w innych produkcjach każdego odcinka w newralgicznym momencie. Mi dotychczasowy przebieg drugiego sezonu odpowiada i lubię tego typu filmy ale rozumiem co ludziom może się tutaj nie podobać.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

27-07-2015, 22:15

O czym rozmawiamy w ogóle? Chujowe, drętwe aktorstwo pierwszoplanowe to całkowicie oczywisty i najpoważniejszy zarzut odnośnie nowego sezonu. Jakby to tak nie zgrzytało, to może by się dało uratować te wyssane z palca, zlepione z kompleksów klasy średniej i gorących tematów prasy kobiecej postaci i te przechujowe dialogi, pisane na kolanie przez studentów z wymiany.

Nie gadaj mi nawet o tym babsztylu, łażącym w kółko ze skwaszoną miną. Jak to jest dla ciebie dobra gra, to nie mamy punktu zaczepienia do rozmowy.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

27-07-2015, 22:33

jak Farrell w tym serialu to jest chujowe i drętwe aktorstwo to oby we wszystkich serialach aktorzy prezentowali taką chujnie
jak dla kogoś to jest tak skrajne gówno to nie wiem po co traci na to już 6 godzin
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

27-07-2015, 22:45

Biały pisze: jak dla kogoś to jest tak skrajne gówno to nie wiem po co traci na to już 6 godzin
Po to, żeby nie nazywać tego gównem na podstawie jednej trzeciej całości. Poza tym, nadzieja umiera ostatnia.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-07-2015, 23:02

pod koniec 6 odcinka nieco sie ruszyło ale to ostatnie 5 minut ? McAdams nieco wyładniała w kiecce ale cyca nie pokazała :P a cała reszta znowu gówno
Colin oczywiście znowu ciepłe kluchy
jeżeli nie szykują czegoś ekstra na koniec to będzie gniot roku
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-07-2015, 08:27

A mi się 6 odcinek bardzo podobał, ostatnia scena z ta dziwna muzyka - genialna :)

Póki co sezon naturalnie niepozbawiony wad, ale jednak dobry.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-07-2015, 08:32

Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-07-2015, 17:51

Riven pisze:sorry ale to sa zarzuty letko z dupy :)
Oczywiście upraszczam jak się tylko da dodając trochę firmowej szydery, ale inaczej nie potrafię. Jestem totalnie zawiedziony drugim sezonem.

Wczoraj obejrzałem 6 odcinek i znowu to samo. Nie powiem bym się trochę nie ożywił podczas scen w domu uciech tylko czemu cała reszta taka nijaka ?
PENIS METAL
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

28-07-2015, 19:58

Block69 pisze: Nie powiem bym się trochę nie ożywił podczas scen w domu uciech.
Zapomniałem napisać, że epickie cyce z pierwszego sezonu, filmowane z uzyciem gruboziarnistej taśmy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> plastikowe "orgie" z Polsatu o północy, w sobotę, piętnaście lat temu, na któych to najwyraźniej wzorowali się twórcy nowego sezonu.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-07-2015, 20:44

dla mnie ta niby perwersyjna orgia byla strasznie tania i kiczowata. nie miala w sobie zadnego niebezpieczenstwa ktore sugeruje sie w fabule. a sama ucieczka z porwaniem laski kurwa pod bokiem goryli i jeszcze wyrwanie jakislchs mega tajnych kwitow to jakas kurwa porazka. co sie stalo temu panu ze takie gowno firmuje. moze taki serial jak jedynka robi sie tylko raz w zyciu
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-07-2015, 15:48

black_lava pisze:a sama ucieczka z porwaniem laski kurwa pod bokiem goryli i jeszcze wyrwanie jakislchs mega tajnych kwitow to jakas kurwa porazka.
O tak. Bardzo słabe to było.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

29-07-2015, 21:16

rzeczywiście mission impossible, Velcoro z tym drugim załatwili 3-4, laska jednego wewnątrz, w tym dwóch zostało aby ostrzelać samochód; kurwa normalnie cała armia, kolejna część Rambo 10, gdzie jeden pedał z nożem załatwia setkę...
Awatar użytkownika
Żułek

31-07-2015, 17:40

Obrazek

nieco gorzej, całkiem odeszli od Rozpruwacza, za dużo dramatów oby 3 sezon był lepszy
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-08-2015, 21:19

W końcu jakiś znośny odcinek Detektywa.
PENIS METAL
[V]
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2015, 21:46

nowy Ray Donovan totalnie zajebisty.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Żułek

03-08-2015, 22:53

Block69 pisze:W końcu jakiś znośny odcinek Detektywa.
muszę się zgodzić, nawet bym powiedział ze na tle poprzednich zajebisty
szkoda tylko że dopiero od 7 odcinka

Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

03-08-2015, 23:25

ale sraka .... obejrze calosc tylko dlatego ze nie lubie przerywac w polowie (sic!)
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-08-2015, 09:53

Bdb odcinek. Frank rządzi, moja ulubiona postać jednak :). Naprawił wrażenie z tych kilku koslawych kwestii z dupy.

Z innej beczki: jest powod, zeby czekac na nowe Game of Thrones. W nastepnym sezonie zagra jeden z najlepszych aktorow w ogole, czyli Max von Sydow. Gdyby poziom fabuly tego serialu szedl w parze z obsada, aktorstwem i (niektorymi) zdjeciami, to bylby kosmos.
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ