METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: METALLICA
Pożycza się. Podjarałem się Loadem i Alicją w Waszych opisach.
- booshee
- postuje jak opętany!
Oprócz Sabbatów, Alice to faktycznie bardzo często wychodzą poza "swoje" zupełnie, jakby puścić niektóre fragmenty odizolowane od reszty to za chuja bym nie zgadł że to Meta (oczywiście uważam to za duży plus).harvestman pisze:Posłuchaj Am I Savage, początek to czysty Sabbath, potem AlicjaGunman pisze:Znając te trzy single, aż dziwne, że to co piszecie może być prawdą. W nich było słychać Iron Maiden co najwyżej, tzn. w ostatnim.
Co do dwóch płyt, to myślę że celowo odizolowali materiał od siebie bo słychać wyraźnie różnicę. Kurwa jakie niektóre melodie są niszczące na tym albumie. Rycerski pop metal :). Genialnie.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
booshee pisze:Oprócz Sabbatów, Alice to faktycznie bardzo często wychodzą poza "swoje" zupełnie, jakby puścić niektóre fragmenty odizolowane od reszty to za chuja bym nie zgadł że to Meta (oczywiście uważam to za duży plus).harvestman pisze:Posłuchaj Am I Savage, początek to czysty Sabbath, potem AlicjaGunman pisze:Znając te trzy single, aż dziwne, że to co piszecie może być prawdą. W nich było słychać Iron Maiden co najwyżej, tzn. w ostatnim.
Co do dwóch płyt, to myślę że celowo odizolowali materiał od siebie bo słychać wyraźnie różnicę. Kurwa jakie niektóre melodie są niszczące na tym albumie. Rycerski pop metal :). Genialnie.
No kurcze, Murder One bardzo mnie właśnie ładnie zrobił i tak jak piszesz, nie ma w nim zbyt wiele Metalliki jaką znamy.
- __________
- zaczyna szaleć
W "Confusion" mamy nawet polskie akcenty :)
Moja uwaga jest taka, że sporo zyskuje jak się słucha maksymalnie głośno dla siebie.
Moja uwaga jest taka, że sporo zyskuje jak się słucha maksymalnie głośno dla siebie.
До свидания Mother Fuckers
- HSVV
- w mackach Zła
to nawet ukłon w stronę Manowar zrobili?booshee pisze:Co do dwóch płyt, to myślę że celowo odizolowali materiał od siebie bo słychać wyraźnie różnicę. Kurwa jakie niektóre melodie są niszczące na tym albumie. Rycerski pop metal :). Genialnie.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- harvestman
Tak, jeden z numerów ma Revange w tytule, w innym podmiot wypluwa kości. Nie mają litości dla opozycji, jak Manowar :)HSVV pisze:to nawet ukłon w stronę Manowar zrobili?booshee pisze:Co do dwóch płyt, to myślę że celowo odizolowali materiał od siebie bo słychać wyraźnie różnicę. Kurwa jakie niektóre melodie są niszczące na tym albumie. Rycerski pop metal :). Genialnie.
- Wasyl
Druga płyta rozkręca się dopiero na "Am I Savage?", a potem jest coraz lepiej. Zamykacz świetny.
- booshee
- postuje jak opętany!
Nie:) tylko że niektóre melodie Hetfielda plus harmonie wokalne na tle tych riffów to patos, stratos i thanatos. Epicko. No hity, w mordę. Nie wiem czemu Now that we are dead nie wzięli na trzeci singiel. 30 ton lista lista lista ;). A już koniec Halo on Fire to przegięcie pały, schowałem twarz w dłonie i zacząłem płakać rycerskimi łzami chwały, szepcząc: James wróciłeś choć bez wąsa i fryzury z Load xDHSVV pisze:to nawet ukłon w stronę Manowar zrobili?booshee pisze:Co do dwóch płyt, to myślę że celowo odizolowali materiał od siebie bo słychać wyraźnie różnicę. Kurwa jakie niektóre melodie są niszczące na tym albumie. Rycerski pop metal :). Genialnie.
- vicek
trudno w to uwierzyc ale w pizdeczke plyta
- Gunman
Partie perkusji w Manunkind są bez sensu, on momentami rytm walca gra. Póki co najsłabszy kawałek z płyty.
- Kilgore
-
Ok, czyli to ich najlepsza płyta od czasu AJFA?
Nie słuchałem jeszcze.
Nie słuchałem jeszcze.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- booshee
- postuje jak opętany!
Load/Reload nie przeskoczyli
-
- postuje jak opętany!
Nie sprawdzałem. Serio mówicie, że nawet db/bdb?
- vicek
noo napewno nie ma sklejki jak na death magnetic , duzo luzu na drugim cd i rozpierdalacz spit out the bone
- Gunman
Kto by się spodziewał klimatu z Load po tych trzech udostępnionych oficjalnie kawałkach...? oprócz ich i zamykacza ta płyta jest totalnie inna...dziwna........ i trzeba przyznać że jako całość dobra. Słucham od rana i teraz nawet Atlas, Rise mi się zaczyna podobać. Czuje, że stane się niewolnikiem tego albumu na jakiś czas.
- vicek
riff w am i savage zaraz przed refrenem kojarzy mi sie na maksa z megadeth
- Gunman
A najwięcej AIC słyszę w Dream no More
- vicek
no wokale przypominaja alicje i obnizony stroj drop c# taki sam jak w niektorych kawałkach aicGunman pisze:A najwięcej AIC słyszę w Dream no More
- Gunman
A Halo On Fire tym zmiennym klimatem przypomina Faith no More :P