Co do Kreator zgadzam się ale na pewno nie Destruction .Sodom też jest wysoko.moonfire pisze:Patrząc na dzisiejszy poziom Sodom, Destruction i Kreatora, nietrudno dojść do takich wniosków.est pisze:Strasznie niedoceniany zespół. Dzisiejsi thrashersi mogliby im pianę z piwa zdmuchiwać.
TANKARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: TANKARD
- moonfire
- zahartowany metalizator
Kiedyś tak, teraz moim zdaniem nisko upadli.aniola pisze:Co do Kreator zgadzam się ale na pewno nie Destruction .Sodom też jest wysoko.moonfire pisze:Patrząc na dzisiejszy poziom Sodom, Destruction i Kreatora, nietrudno dojść do takich wniosków.est pisze:Strasznie niedoceniany zespół. Dzisiejsi thrashersi mogliby im pianę z piwa zdmuchiwać.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
Grupa Tankard udostępniła okładkę nadchodzącego albumu, płyty One Foot In The Grave. Wydawnictwo ukaże się 2 czerwca nakładem wytwórni Nuclear Blast Records. Producentem siedemnastego studyjnego albumu grupy będzie Martin Buchwalter znany między innymi ze współpracy z zespołem Destruction, a autorem okładki Patrick Strogulski. Tak prezentuje się okładka krążka:

- Gotyk
- zaczyna szaleć
[youtube][/youtube]
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Slaby strasznie ten kawałek. Dlaczego nie śpiewają o piwie i problemie ciężkiego poranka? To im wychodzi najlepiej.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Obiektywnie kompromitacja, ale jeśli KREATOR odniósł w RFN sukces swoim ostatnim albumem to również TANKARD zgarnie pełną pulę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Żułek
jak widać tytuł albumu wzieli sobie zbyt dosłownie ;)
cholera szkoda bo to jedyny przedstawiciel szkopskiej BIG4 który jako tako trzymał garde ale widze że teraz ma niezłą pizde pod okiem i niebezpiecznie zaczyna się chwiać na nogach
cholera szkoda bo to jedyny przedstawiciel szkopskiej BIG4 który jako tako trzymał garde ale widze że teraz ma niezłą pizde pod okiem i niebezpiecznie zaczyna się chwiać na nogach
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-

Mają pizdę pod okiem jak Tyson na tej okładce? ;-)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ale oni przynajmniej w dupie mają godzinę ostatniego tramwaju. Więc szanuj.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ej, to ja dopiero co zapoznałem się z Tankard na fali zainteresowania wcześniej mocno zlewanym przeze mnie thrashem, wzbudzonej zajebistym tegorocznym Overkill, zajarałem się ich albumami z lat 80., elegancko weszły mi też ostatnie, wczułem się już, że to jest współcześnie naprawdę klasowy band... a ci tu taką manianę odstawiają? Niesmaczne to by było, mam nadzieję, że ten kawałek to jedna z wpadek, jakie mimo wszystko im się zdarzają, a całość będzie kopać jak należy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Żułek
bardzo możliwe ;) mam nadzieje że jednak po premierze bedą weselsze nastroje niż na tej okładce ;)Nasum pisze:
Mają pizdę pod okiem jak Tyson na tej okładce? ;-)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- weteran forumowych bitew
Odsłuch z klipu YT i już płacz:)))))))) kocham to
- Żułek
płyta już jest jakby coś ;)
- Żułek

z nowej footbolowej epki
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
01 – Schwarz-weis wie Schnee (2017)
02 – Forza Sge
03 – Schwarz-weis wie Schnee (1999)
04 – One Foot in the Grave
05 – A Girl Called Cerveza
06 – (Empty) Tankard (Live)
-
Nie wiem czemu, ale jak słyszę jak ktoś śpiewa po niemiecku to z automatu jeśli mogę szukam wyłącznika, albo zatyczek do uszu.
- Ascetic
nie znasz sięNasum pisze:Nie wiem czemu, ale jak słyszę jak ktoś śpiewa po niemiecku to z automatu jeśli mogę szukam wyłącznika, albo zatyczek do uszu.
[youtube][/youtube]
Poro
-
Faktycznie, tego nie znałem. Dobre, naprawdę dobre. Czuję się bogatszy wewnętrznie. Podczas słuchania tej piosenki nie szukałem wyłącznika ani zatyczek do uszu - młotka, karabinu, miotacza płomieni, owszem....Jest progres;-)
- Ascetic
Nasum pisze:Faktycznie, tego nie znałem. Dobre, naprawdę dobre. Czuję się bogatszy wewnętrznie. Podczas słuchania tej piosenki nie szukałem wyłącznika ani zatyczek do uszu - młotka, karabinu, miotacza płomieni, owszem....Jest progres;-)
też uważam, że jest to niezwykle ubogacające doświadczenie ;-) coś w tym musi być jak obejrzało to 5 mln osób ...
ps. Tankard to gówno. choć jak byłem młody i nieopierzony to lubiłem.
Poro
- Żułek
temat troche zapuszczony a pojawiło się cos takiego

oczywiście można już słuchać całości, poniżej kilka próbek
jak się komuś podobały ich ostatnie albumy (mi nie) to ten pewnie też podejdzie

oczywiście można już słuchać całości, poniżej kilka próbek

jak się komuś podobały ich ostatnie albumy (mi nie) to ten pewnie też podejdzie

-
A powiem szczerze, że przesłuchałem ostatnio ten ich najnowszy album.... i wcale taki zły nie jest. Dobre tło dla codziennej krzątaniny. Mi się tego słuchało dobrze. Nie narzekam, może jak będę miał ochotę na odrobinę trashu w lekkiej formie, to znów sobie ich zapodam.