Excommunion - Superion
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Re: Excommunion - Superion
Kończy się właśnie doskonały debiut i zaraz się w końcu zapoznam z dwójeczką.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- mistrz forumowej ceremonii
Niestety ta nowa płyta dupy nie urywa. Słychać ,że kolesie są rozkochani w Morbid Angel i Incantation ale brakuje tu trochę pomysłu na siebie jak na debiucie . Przesłuchałem wczoraj trzy razy płytę pod rząd i momentami przez dłuższą chwilę brakowało mi takiego "łał to jest niezłe" a zamiast tego było " ale to już, było na tej płycie z których biorą inspiracje ale tamci to zrobili znacznie lepiej". Wszystko zaczęło mi sie zlewać w jedną masę- poprawną i poukładaną muzycznie ale chciałem utwory zapadające w pamięć z własnym tożsamym charakterem (co na poprzedniczce się znakomicie udało) tu niestety wyszło gorzej. bardzo poprawna płyta z niezłą produkcją ale oczekiwałem więcej po samych kompozycjach i wyobraźni autorów.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
No ja mam podobne odczucia z tym, że tylko raz słuchałem a na bandcampie jest mocno chujowa jakość więc poczekam z resztą odsłuchów na fizyczną kopię.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słusznie prawisz. Cztery długie kawałki, a ja nic z tego nie pamiętam.tomaszm pisze:Niestety ta nowa płyta dupy nie urywa. Słychać ,że kolesie są rozkochani w Morbid Angel i Incantation ale brakuje tu trochę pomysłu na siebie jak na debiucie . Przesłuchałem wczoraj trzy razy płytę pod rząd i momentami przez dłuższą chwilę brakowało mi takiego "łał to jest niezłe" a zamiast tego było " ale to już, było na tej płycie z których biorą inspiracje ale tamci to zrobili znacznie lepiej". Wszystko zaczęło mi sie zlewać w jedną masę- poprawną i poukładaną muzycznie ale chciałem utwory zapadające w pamięć z własnym tożsamym charakterem (co na poprzedniczce się znakomicie udało) tu niestety wyszło gorzej. bardzo poprawna płyta z niezłą produkcją ale oczekiwałem więcej po samych kompozycjach i wyobraźni autorów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Po 4 odsłuchach wiem, że płytka u mnie pójdzie w niepamięć. Jakoś wlecze i sie ten materiał. Dobrze Tomek mówi, że tu troche jakby brakowało pomysłu. W sumie mozna dopisac do listy tegorocznych rozczarowań
-
- weteran forumowych bitew
To wszystko już było. Ma się wrażenie że nawet sekunda trwania tej plyty nie jest ich dziełem. Słucha się przyjemnie, ale w głowie nie zostaje nic poza myślą..."kurwa włączę sobie "Covenant" , albo którąś z płyt Incantation. Na chuj tracić czas na jakiś cover band". Szkoda. Liczyłem na coś więcej.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Smutne rzeczy tu czytam; a miało być tak dobrze...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Moim zdaniem nie jest tak źle. Dobry wokal, świetny bas. Zawód jednak jest.
Na debiucie trochę więcej spontanicznego i "swojego" grania było.
Na debiucie trochę więcej spontanicznego i "swojego" grania było.
-
- zaczyna szaleć
Nie no, dziwią mnie te negatywne opinie - album bardzo dobry! Zwolnienia miażdżą, są genialne. Album oczywiście nie jest tak dobry jak Superion ale mam wrażenie, że jest w nim dużo do odkrycia, jest mniej przyswajalny niż debiut. Czekam niecierpliwie na CD bo wersja z neta ma nieco skopaną jakość...
-
- postuje jak opętany!
Nowy Excommunion znakomity! W kategorii gruzowego death metalu jedna z najlepszych płyt ostatnich lat.
Jest wkurwienie, miażdżące zwolnienia, porządny wokal, konkretne galopady. Słychać sporo Morbid Angel, ale obecny MA przy Excommunion to kpina i żart.
Jest wkurwienie, miażdżące zwolnienia, porządny wokal, konkretne galopady. Słychać sporo Morbid Angel, ale obecny MA przy Excommunion to kpina i żart.
-
Wprawdzie nie wiem jak tam obecny MORBID ANGEL, bo to się dopiero okaże na dniach, ale coś czuję, że nagrają co najmniej jeden kawałek, który rozłoży na łopatki te cztery piosenki EXCOMMUNION.shadowthrone pisze:Nowy Excommunion znakomity! W kategorii gruzowego death metalu jedna z najlepszych płyt ostatnich lat.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Wyjątkowo mi przypasowała ta płyta, od wczoraj przemieliłem chyba z 10 razy. Wszystko na swoim miejscu, pozytywne skojarzenia z Incantation, bez zbędnych dupereli. Słychać, że nagrali to ludzie, którzy taka muzykę mają we krwi.
- nicram
Dzisiaj przyszła paczka od Hellthrashera i wreszcie mogę słuchać Thronosis! Jest bardzo dobrze, choć najbardziej bałem się tego, że po tylu latach nie rozpoznam w nowej płycie tamtego Excommunion. Na szczęście już przy pierwszym razie słychać tę samą pracę gitar i wokal. Zmieniła się perkusja i produkcja. Superion trochę się rozłaził, tutaj wszystko jest skomasowane i zbite w jedną ścianę dźwięku. Nie ma co prawda tamtej krypty, ale produkcja tego krążka wyrywa z butów. Jest jednocześnie i odlschoolowo i współcześnie. Mrok w każdym bądź razie wylewa się z głośników. Na pewno same kompozycje nie są tak przebojowe jak te znane z Superion, ale mnie się nowy krążek Amerykańców bardzo podoba. I jest w tych 4 kawałkach sporo do odkrywania. No i idealna długość krążka - niespełna 29 minut, sprawia, że jak materiał się kończy od razu wciskam play. Świetny powrót. Mam nadzieję, że na następną płytę nie będę czekał długich 15 lat.
all the monsters will break your heart
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Kiedy matura? W każdym bądź razie nie ważne.nicram pisze:w każdym bądź razie
support music, not rumors
- nicram
Widzę, że znowu dopadł Cię pms i musisz się podopierdalać. Wybacz jeśli uraziłem Twoje polonistyczne uczucia, ale myślałem, że post na jakimś zjebanym forum dla brudasów nie jest oficjalnym pismem urzędowym i dopuszcza używanie tego typu nagannych zwrotów, tak jak np. wulgaryzmów. Mam nadzieję, że Twój młot dosięgnie także użytkowników, którzy nie używają polskich liter, albo co gorsza robią błędy ortograficzne. To też jest straszne. albo nawet straszniejsze. :-)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Pms (zaznaczam początek zdania z wielkiej litery) mnie nie dopada, ja mam go cały czas. W każdym bądź razie, chciałem tylko zagaić rozmowę o bardzo udanej płycie. ;)
support music, not rumors
- nicram
a jeżeli tak, to fajnie Cię widzieć ponownie (specjalnie zaczynam zdania z małej litery, na wypadek gdyby pms osłabł). cieszę się, że nie dołączyłeś do chóru malkontentów w materii nowego Excommunion. :-)