DOWN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

DOWN

16-08-2005, 01:18

Grupa w Polsce malo znana, bo wydawcom nie chce sie ryzykowac kupowaniem licencji z zachodnich firm, na ktorych w dodatku moga ucierpiec ich dupy i naburmuszone, tluste brzuchy. Z jeden strony chujnia, z drugiej to tez plus, ze przynajmniej taki Kmiol ich nie wypromuje, niczym Manowar i juzci hordy niepelnoletnich maja nowy obiekt bezprecedensjonalnego kultu.

Ich biografii przedstawiac nie bede, bo zainteresowani zajrza na http://www.down-nola.com.

Tak czy siak standardowe pytanie - co o nich sadzicie/ uwazacie?

Moim zdaniem, tak jak ich pierwszy LP "Nola" byl dzielem niepewnym, nie dokonczonym, tak "A Bustle in your Hedgerow" jest w pelni swiadomym muzycznym morderstwem, ciosem wymierzonym w skostniala scene metalowa. Nie da sie ich tez zaklasyfikowac do jakiegos jednego gatunku stylistycznego. Na ich albumie uslyszymy czysty metal, hardrock (z niektorych utworow, az zalatuje Sabbathowymi riffami), jak i nalecialosci amerykanskiego bluesa (a dla cwoka z MH nawet sporadycznie metalcore'a). Sklad tez nie sklada sie z grupki 5ciu zbuntowanych amerykanskich nastolatkow, jednakze sprawdzonej gwardii starych pierdzieli, np. Phil Anselmo, Pepper Keenan czy Kirk Windstein.
Jesli nie obce Ci Pentagram, Black Sabbath, Crowbar czy Saint Vitius bierz w slepo.
Reszcie polecam jako ciekawostke, gdyz nie jest to muzyka dla przecietnego zjadacza chleba. Na zapoznanie sie z zawartoscia calej plyty potrzebowalem bynajmniej dwoch miesiecy, wiec swiadczy to o nieszablonowym podejsciu do muzyki metalowej nowoorleanskich "dzieciakow".
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

16-08-2005, 01:22

Cała moja znajomość tego zespołu ogranicza się do faktu, że promowali debiut klipem do "Stone The Crow" i ja go widziałem. Nawet mi się podobał.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

16-08-2005, 06:56

Down uwielbiam. Nola przez długi czas okupowała mój odtwarzacz i nie chciała wyjść po dobroci :D Bardzo lubię takie granie i to zdecydowanie moje klimaty. Aż mi się łyskacza zachciało :D A dwójka? Wydaje mi się trochę słabsza od Noli, ale sam nie wiem czemu, świetny album. Anselmo się jeszcze nie zaćpał więc może ze pięć lat panowie znowu coś wypłodzą???? Swoją drogą uwielbiam tego kolesia, świetny wokal. A co do promocji w polsce, kto się interesuje taką muzyką wie co to za banda i wiedział gdzie kupić płyty co wielkim problemem nie jest, a to,że hordy trzynastolatków w koszulkach Vejder Rapsody i Nightwish ich nie słuchają to wręcz kurwa lepiej, pewnie nie wytrzymali by takiego stężenia zajebistości(((; Zresztą zapewniam cię Anti, że kto ma ich znać w Polsce ten ich zna hehehe.
dybek
rozkręca się

16-08-2005, 07:23

Uwielbiam taki rodzaj grania. Brudne, ciężkie, z wykopem i kopiące tyłek a zarazem dość melodyjnie. Aż chce się wsiąść na motor i pojechać gdzieś na browara.
Osobiście więcej nasłuchałem się 2 więc ten album bardiej mi podchodzi.
Awatar użytkownika
MANIEK/HELLSPAWN
rozkręca się
Kontakt:

16-08-2005, 08:30

zajebisty band, chciałbym ich obejrzeć na zywca kiedyś :/ chodzą słuchy, że nagrają coś nowego jeszcze
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-08-2005, 09:43

Zajebista kapela, "Jail" ma niesamowity klimat! Ciekawe czy wydadzą coś nowego, Phil mowił cos o zawieszeniu kariery...
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

16-08-2005, 09:50

[quote][i]Wysłane przez Pan_Kimono[/i]
Phil mowił cos o zawieszeniu kariery... [/quote]
Tak, po śmierci Dime'a, ale Filip pewnie był wtedy nieźle zrobiony, więc myślę, że nie należy tego traktować na poważnie...
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

16-08-2005, 10:07

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
przynajmniej taki K**** ich nie wypromuje, niczym Manowar [/quote]
won od Manowar! ;)
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

16-08-2005, 10:13

Co ma dzialalnosc Pantery do Down?!
A co do kolejnego albumu to pewnie takie same zaskoczenie bedzie, jak z wydaniem drugiego. Zadnych informacji na stronie o terminach nagraniowych, etc. Po prostu - nadchodzi styczen, niespodziewanie "A Bustle..." pojawia sie na polkach, troche koncertow, wywiadow...
Zobaczymy, chociaz dla mnie to geniusze, jesli taki dlugi i, badz co badz, zakrecony album nagrywali 26 dni.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-08-2005, 10:25

A no właśnie że ma. I to bardzo dużo.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

16-08-2005, 10:34

Muzycznie na pewno nie. Chyba, ze chodzi Ci o jedna postac, ktora laczy (a w sumie laczyla) te 2 bandy.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

16-08-2005, 10:35

Anti? Znasz Angielski?
[url=http://www.fuse.tv/content/uranium/php/ ... ype=win_lo]Zobacz co Anselmo mówi, z ostatnich zdan mozna wyciagnac wniosek, że się wycofuje z muzycznego biznesu...???[/url]
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

16-08-2005, 10:47

[quote][i]Wysłane przez Zenek[/i]
Anti? Znasz Angielski?
[url=http://www.fuse.tv/content/uranium/php/ ... ype=win_lo]Zobacz co Anselmo mówi, z ostatnich zdan mozna wyciagnac wniosek, że się wycofuje z muzycznego biznesu...???[/url] [/quote]

Wzruszajace... Poczekaj, az Philowi nie starczy na ulubiona marke papierosow, a juz bedziesz mial reaktywacje Pantery, Down i reszty jego sezonowych projektow.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

16-08-2005, 10:53

no mówiłem przecież, że nie należy brać tego poważnie, a tyś coś wyskoczył ni z gruszki ni z pietruszki "A co ma Pantera do Down!!!??" ((;
Ma to, że po śmierci Dimebaga Filipek jeszcze nic nie nagrał :P

A swoją drogą reaktywacja Pantery nie nastąpi na 666% i mogę się z tobą założyć o pół litra ((;
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

16-08-2005, 11:22

Down..Anselmo ogólnie ma dużego czuja do tych swoich projektów, ja akurat cześciej wsłuchuje sie w "NOLA" (zajebiste wspomnienia mam z nia związane) no ale "A Bustle..." jest płyta genialną, trzeba przyznac.

Jesli chcecie ostatnich wypowiedzi Phila to wejdzcie na strone http://www.superjointritual.com/

warto wysłuchać co ma do powiedzenia o ostatnich wydarzeniach.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

16-08-2005, 12:14

[quote] Ma to, że po śmierci Dimebaga Filipek jeszcze nic nie nagrał :P [/quote]

Ale nagra predzej czy pozniej. Nie pierwsza i nie ostatnia to sytuacja, ze rozgoryczony muzyk wycofuje sie z branzy "definitywnie", a po nie dlugim czasie znowu go widzimy na scenie, zarzekajacego sie o swoim rzekomym koncu.

[quote] Jesli chcecie ostatnich wypowiedzi Phila to wejdzcie na strone http://www.superjointritual.com/ [/quote]

Irytuja mnie...
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

16-08-2005, 19:00

A ja jestem zgola zaskoczony, bo myslalem, ze tworzac ten temat naraze sie na mase obelg ze strony purystycznych metalowcow, a tu prosze ;)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-08-2005, 21:03

Mi też bardziej odpowiada debiut. Dwójka jest troszke za długa mogli by zrobić mniej kawałków ale bardziej energetycznych.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

17-08-2005, 09:42

Takie bylo zalozenie. "NOLA" to tylko rozpierdol, a tymczasen na dwojce uslyszymy czystego bluesa, sabbathowy hardrock czy heavy metal.
ODPOWIEDZ