KOBONG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Godplayer
- w mackach Zła
Re: KOBONG
Jak ktoś nie ma jeszcze Chmury na CD, to od 28 stycznia będzie mógł sobie to cudeńko kupić w Biedrze.
Cena - 14,99.
Cena - 14,99.
- ggfh
- w mackach Zła
ciekawe czy winyle tez do "stonki" rzuca
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Dzięki za cynk, żona nabyła z samego rana! A łatwo nie było, bo jeden egzemplarz na całą Biedrę, no i w dodatku na parkingu czyhała lodowa pułapka... ;)Godplayer pisze:Jak ktoś nie ma jeszcze Chmury na CD, to od 28 stycznia będzie mógł sobie to cudeńko kupić w Biedrze.
Cena - 14,99.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Debiut też jest w biedrze ? Czy tylko dwójka ?
- smooker
- w mackach Zła
Ino dwójka. Z tego co zrozumiałem to wydawnictw dwupłytowych (zarówno CD jak i LP) w biedrze nigdy nie było. Taka polityka, ale nie rozumiem z czego to wynika.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Jak by to powiedzieli moi wiejscy przodkowie…: wziunem był.
- Medard
Czyżby Chmury nie było nie udało się sprzedać w normalnej dystrybucji?smooker pisze:Ino dwójka. Z tego co zrozumiałem to wydawnictw dwupłytowych (zarówno CD jak i LP) w biedrze nigdy nie było. Taka polityka, ale nie rozumiem z czego to wynika.
Czy to inne wydanie, ale wtedy nie rozumiem po co.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- morbid
- rasowy masterfulowicz

ustrzeliłem sobie 3 sztuki...album lubię i cenię ,ale stwierdziłem ,że warto za taka kwotę zainwestować w większa ilość :)
- smooker
- w mackach Zła
Wznowienia są dostępne praktycznie wszędzie, ciekawy jestem jaki nakład został przygotowany. W innym wątku mówili, że Universal daje do biedry te same egzemplarze.Medard pisze:Czyżby Chmury nie było nie udało się sprzedać w normalnej dystrybucji?smooker pisze:Ino dwójka. Z tego co zrozumiałem to wydawnictw dwupłytowych (zarówno CD jak i LP) w biedrze nigdy nie było. Taka polityka, ale nie rozumiem z czego to wynika.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
smooker pisze:Wznowienia są dostępne praktycznie wszędzie, ciekawy jestem jaki nakład został przygotowany. W innym wątku mówili, że Universal daje do biedry te same egzemplarze.Medard pisze:Czyżby Chmury nie było nie udało się sprzedać w normalnej dystrybucji?smooker pisze:Ino dwójka. Z tego co zrozumiałem to wydawnictw dwupłytowych (zarówno CD jak i LP) w biedrze nigdy nie było. Taka polityka, ale nie rozumiem z czego to wynika.

W biedrze macie pełne wydawnictwo
- Ubzdur
- w mackach Zła
Czemu miałoby nie być pełne? Wszędzie ten kobong leżał w empikach/saturnach/internetach. Za duży nakład widocznie zrobili. Jednak Kobong to nie mainstream na miarę tej wytwórni, ani legenda tak wielka jak chcieliby hipsterzy z noise itp gazet opiniotwórczych.
- smooker
- w mackach Zła
Legendarność tego zespołu jest na takim poziomie na jakim powinna być. To, że dzbany z UM się przeliczyli co do niej to już inna sprawa. Chociaż ciężko mi uwierzyć, żeby puścili nakład po 10 tys.
A wracając z roby, chyba zrobię jak szanowny kolega Morbid.
A wracając z roby, chyba zrobię jak szanowny kolega Morbid.
- uglak
jak tak sie to wszedzie wala po sklepach to raczej wielkiego geszeftu na tym nie bedzie ;)
Guilty of being right
- Medard
Znaczy się fani kupili,
bo ci, którzy nie znali, a usłyszeli, że to band legenda, kupili reedycję jedynki,
a po dwojkę już nie sięgneli, bo przecież nie da rady tego słuchać. Gdzie te melodie? :)
Też sobie kupię po pracy, miałem wcześniej, ale jakoś się zapomniało.
bo ci, którzy nie znali, a usłyszeli, że to band legenda, kupili reedycję jedynki,
a po dwojkę już nie sięgneli, bo przecież nie da rady tego słuchać. Gdzie te melodie? :)
Też sobie kupię po pracy, miałem wcześniej, ale jakoś się zapomniało.
- nagrobek
natłukli teraz tego tyle, ze latami będzie po 5,99 na allegro zalegać. biznesy się skończyły:)
- smooker
- w mackach Zła
Z pierwszym wydaniem debiutu też tak było, aż w końcu poszło na przemiał, bo nie chcieli bulić za magazynowanie ;).uglak pisze:jak tak sie to wszedzie wala po sklepach to raczej wielkiego geszeftu na tym nie bedzie ;)
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
No i Kobongi stały się wówczas swoistą walutą. Do historii już przeszedł epizod płacenia pracownikom w "kobongach", właśnie z tego powodu, że zalegały i nie było co z nimi zrobić.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Medard
Wzionem sztukie, bo tylko jedna była w mojej biedrze.
Jak będą inne rarytasy dajcie znać.
Jak będą inne rarytasy dajcie znać.
- Block69
Dzięki za info, też przytuliłem jedną sztukę. Udało się namierzyć jeden egzemplarz w drugiej biedronie.
PENIS METAL
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tez poszedlem kupic, ale obok w koszu lezaly welniane skarpety do kolan, takie goralskie to wziolem skarpety. Ta sama cena a ile radosci wiecej.
woodpecker from space