DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
Trzymasz swoje skasowane posty w jakimś archiwum? Prześlesz mi?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- hcpig
Chciałem coś innego napisać ale nieważne. Teraz wypatrujcie znaków kreta na forume.535 pisze:Pozostaje zatem wytropić gagatka, a potem już wiecie co z nim zrobić. Łaźnia przy Wielickiej czeka. Nie będzie miał daleko.
edit
Co to za zabawy w usuwanie?
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywiscie, planuje je wydac jako ebooka "Poradnik Powarznego Forumowicza", Teraz w modzie jest pisac ksiazki, nawet na forum mamy tu kilku domoroslych pisarzy. No ale wysle ci za free zebys merytorycznie sprawdzil. Potem go skasuje.Sybir pisze:Trzymasz swoje skasowane posty w jakimś archiwum? Prześlesz mi?
woodpecker from space
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
tylko sie nie zesraj. coś czuć. już się zesrałeś.Triceratops pisze:Oczywiscie, planuje je wydac jako ebooka "Poradnik Powarznego Forumowicza", Teraz w modzie jest pisac ksiazki, nawet na forum mamy tu kilku domoroslych pisarzy. No ale wysle ci za free zebys merytorycznie sprawdzil. Potem go skasuje.Sybir pisze:Trzymasz swoje skasowane posty w jakimś archiwum? Prześlesz mi?
niepozdrawiam. nieczuły od dziś recenzent.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Wywiad:
http://www.bardomethodology.com/article ... LDMGqY1hho" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bardomethodology.com/article ... LDMGqY1hho" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Czekałem na ten moment. Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości? Kto jeszcze ze współczesnych przedstawia wizję z takim rozmachem i obejmującą tak wiele kontekstów? Kol. Lord Gorloj otrzymał też przy okazji - przynajmniej częściową - odpowiedź na swoje pytania co do przyszłości black metalu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ozob
- zahartowany metalizator
I wlasnie przez takie "ratatouille" BM dogorywa tak jak dogorywal DM na przelomie tysiacleci. Kiedyś to byla muzyka kipiaca od emocji, ale teraz w wiekszosci jest to produkt z jakims elitarystycznym bagazem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ultravox
Nie to, że się ze wszystkim w tym wywiadzie zgadzam, bo nawet nie mam wystarczającej wiedzy, żeby się do niektórych zagadnień odnieść, ale niektóre spostrzeżenia bardzo trafne. Na pewno jeden z niewielu wywiadów z muzykami, którego czytanie nie było dla mnie jedynie rozrywką i zabijaniem czasu.
-
Bardzo wciągająca lektura,to nie jest wywiad,bardziej już wykład. Wiele cennych uwag do przetrawienia.
See, we firmly believe in the motto of ‘standing on the shoulders of giants’. In other words, almost every great piece of art in history contains multiple worlds or interactions and the acknowledgment of the people who came before, those worthy of every praise and whose works scarred the world forevermore. It’s everything but the navel-gazing, frivolous narcissism our contemporaries revel in, because it demands that you humble yourself and learn and learn evermore. It is certainly not a matter of bland imitation but of paying your dues to people and works of exceptional fabric within the context of a work of singular nature which, unmistakenly, is your own. All the while paving the way for whatever or whoever may possibly come next. Within a line of work that primarily yields desolation, these transmissions of moments of grace are perhaps the only fully positive aspect – those rare moments during which some individuals rise to the firmament for a brief instant and the banal recedes in the face of a triumphant singularity.
masa ,dawno nic mnie tak nie ujęło.
See, we firmly believe in the motto of ‘standing on the shoulders of giants’. In other words, almost every great piece of art in history contains multiple worlds or interactions and the acknowledgment of the people who came before, those worthy of every praise and whose works scarred the world forevermore. It’s everything but the navel-gazing, frivolous narcissism our contemporaries revel in, because it demands that you humble yourself and learn and learn evermore. It is certainly not a matter of bland imitation but of paying your dues to people and works of exceptional fabric within the context of a work of singular nature which, unmistakenly, is your own. All the while paving the way for whatever or whoever may possibly come next. Within a line of work that primarily yields desolation, these transmissions of moments of grace are perhaps the only fully positive aspect – those rare moments during which some individuals rise to the firmament for a brief instant and the banal recedes in the face of a triumphant singularity.
masa ,dawno nic mnie tak nie ujęło.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Zwracam też uwagę na wątki dotyczące totalitaryzmów, w tym komunistycznych, znaczenia technologii, a także przenikania tego, co potocznie nazywa się "złem", z jednych ram w drugie: gdy kończy żywot totalitaryzm będący przecież efektem rewolucji, pojawiają się inne twory czy prądy (np. kulturalne), które inkorporują (świadomie lub nie) to, co zostało przed chwilą zniszczone. Tak tylko chciałem przypomnieć ;)
Niewiele z tego rozumiem, ale jestem dziwnie przekonany, że sporą gromadę wielbicieli czarnej sztuki zapiekło w intymnych miejscach przy poniższym akapicie. Nie powiem, żeby mnie ten fakt nie cieszył.
While black metal is our beloved roots, the cement, and how we define our music, we certainly acknowledge every artist with the capability and, sometimes, courage to be a beacon of light in an ocean of conformity – be it only for a few years. We sometimes like to think there’s a dialogue within what we do, raging between select works by John Coltrane, BLACK SABBATH, Diamanda Galás, KING CRIMSON, JUDAS PRIEST, early DEAD CAN DANCE, CELTIC FROST, early KREATOR, NAPALM DEATH, early CARCASS – that bloody “Peel Sessions”… MAGMA, YACØPSÆ, early IMMOLATION, OXBOW, AMEBIX, Scelsi, early AUTOPSY, GENOCIDE ORGAN, BRIGHTER DEATH NOW and IN SLAUGHTER NATIVES, PORTISHEAD, Allan Holdsworth and early Nick Cave, Tom Waits and Scott Walker, Wyschnegradsky, Penderecki and Ligeti, JOY DIVISION… and there’d be so many more. Namedropping all these artists in one breath, as if this was an old fanzine interview from 1993, was a rare pleasure!
While black metal is our beloved roots, the cement, and how we define our music, we certainly acknowledge every artist with the capability and, sometimes, courage to be a beacon of light in an ocean of conformity – be it only for a few years. We sometimes like to think there’s a dialogue within what we do, raging between select works by John Coltrane, BLACK SABBATH, Diamanda Galás, KING CRIMSON, JUDAS PRIEST, early DEAD CAN DANCE, CELTIC FROST, early KREATOR, NAPALM DEATH, early CARCASS – that bloody “Peel Sessions”… MAGMA, YACØPSÆ, early IMMOLATION, OXBOW, AMEBIX, Scelsi, early AUTOPSY, GENOCIDE ORGAN, BRIGHTER DEATH NOW and IN SLAUGHTER NATIVES, PORTISHEAD, Allan Holdsworth and early Nick Cave, Tom Waits and Scott Walker, Wyschnegradsky, Penderecki and Ligeti, JOY DIVISION… and there’d be so many more. Namedropping all these artists in one breath, as if this was an old fanzine interview from 1993, was a rare pleasure!
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Może w końcu Holdsworth stanie się cool wśród metalowo-dżezowej elity?
Kerosene keeps me warm.
- Drone
Jest cool od czasu wzmianki we wkładce do "Human" ;)
- WaszJudasz
Jestem na początku wywiadu, ale widzę, że wyjaśniła się już kwestia rzekomego automatu perkusyjnego na FAS ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Sybir
A nawet więcej:
Wychodzi na to, że prof. Drone macza palce w zjawisku zwanym Deathspell Omega :VCould you shed some light over the matter – to what extent has your output featured humanoid percussion?
The only DEATHSPELL OMEGA recording to ever have featured a drum-machine were the four songs on side A of “Infernal Battles”. Isn’t that obvious?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Przesłuchałem wczoraj tej nowej płyty. Takie granie donikąd z wzorami matematycznymi w tle. Ale wierzę, że mogą się podobać i mieć swoich wiernych fanów.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Jak to się ludzie się zmieniają - od "słucham tylko black metalu kurwa" do "no wisz rozumisz Joy Divsion, Portishead, Penderecki, te sprawy...", od prymitywnego wieśniackiego satanizmu dla ubogich intelektualnie do "one can never really escape the shadow of Bataille, an intellectual and literary giant" itd.
Jestem wzruszony.
Jestem wzruszony.
- TheDude
W telegazecie wyczytałem dziś, że będzie trasa Mare i Dj Bobo.
- dzik
No przecież prof. Drone jest perkusistą Deathspell Omega.Sybir pisze:A nawet więcej:
Wychodzi na to, że prof. Drone macza palce w zjawisku zwanym Deathspell Omega :VCould you shed some light over the matter – to what extent has your output featured humanoid percussion?
The only DEATHSPELL OMEGA recording to ever have featured a drum-machine were the four songs on side A of “Infernal Battles”. Isn’t that obvious?
dobry kościół to kościół spalony
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów