VASTUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VASTUM
Ostatnio zmieniony 22-09-2019, 10:34 przez Harlequin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
1. merytorycznie nie mogę się odnieść. szkoda -:)Harlequin pisze:https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... e.html?m=1
2. jest niechlujnie. proszę poprawić literówki, powtórzenia
3. recenzja świetna. zwracająca uwagę na kilka płaszczyzn odbioru płyty. dobrze też opisuje ogólny odbiór ich wcześniejszych dokonań
4. w tym co napisałeś uderzyła mnie kwestia przystępności def metalu i riffowania, które jemu nadaje ten wydźwięk. sporo tych nowych zespołów, demówkowych, z debiutem, albo nawet z kilkoma płytami idzie w tym kierunku. jest tłusty oldskoolowy sound, mocny growl, bt-motoryka, i ładne riffowanie. w tym sensie te zespoły są podobne i obawiam się, że szybciutko odbije im sie to czkawką. będzie przesyt i znużenie tym trendem.
5. brak doomowych elementów, jak piszesz, to może być duży (jak dla mnie) mankament tej płyty.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Za literowki potracam z premii. I popraw link. Powinien sie konczyc html. Krawat ciasniej i buty kurwa wypastuj.Harlequin pisze:https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... e.html?m=1
- Harlequin
Liniacz poprawiony, a literówki.. cóż, pisanie na żywioł ;)
-
- weteran forumowych bitew
A która to liga... coś tam metalu ? Muszę to wiedzieć zanim stulejką ruszę !!! Albo elita ,albo wypierdalać! To MUSI być poziom Blek Klicze co najmniej :D
- Medard
Ligi dotyczą chyba tylko black metalu,Wódka i Piwo pisze:A która to liga... coś tam metalu ? Muszę to wiedzieć zanim stulejką ruszę !!! Albo elita ,albo wypierdalać! To MUSI być poziom Blek Klicze co najmniej :D
death jest oceniany w skali: Death, Autopsy i cała reszta :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Zachęcająca recenzja. Po przesłuchaniu udostępnionych dźwięków promocyjnych z najnowszego albumu, bardziej nie trzeba mnie zachęcać ;-)Harlequin pisze:https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... purge.html
Ktoś ma może sprawdzone informacje czy lub kiedy Fallen Temple lub którakolwiek z rodzimych dystrybucji będzie miała to wydawnictwo na stanie? Orientował się ktoś?
- Harlequin
Póki co nie ma nawet preorderów u wydawcy. Premeira 25 paździenrika, ale 20BS mają takie obsuwy,ż e u nas to pewnie w grudniu bedzie.Ogre pisze:Zachęcająca recenzja. Po przesłuchaniu udostępnionych dźwięków promocyjnych z najnowszego albumu, bardziej nie trzeba mnie zachęcać ;-)Harlequin pisze:https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... purge.html
Ktoś ma może sprawdzone informacje czy lub kiedy Fallen Temple lub którakolwiek z rodzimych dystrybucji będzie miała to wydawnictwo na stanie? Orientował się ktoś?
-
OK, dzięki. Faktycznie, sprawdziłem w międzyczasie jak sprawa wygląda - wszystko się zgadza, przedsprzedaży brak ( niby zapowiedź jest na wrzesień - "LP / CD / TAPE pre-orders in September"), termin premiery 25 października....
Nie spieszy mi się nigdzie, dostanę to swoje łapy, to "tylko" kwestia czasu - może być grudzień albo później, wsio mi jedno w tym względzie ;)
a czuję, że warto będzie czekać.
Będę monitorował sprawę.
Nie spieszy mi się nigdzie, dostanę to swoje łapy, to "tylko" kwestia czasu - może być grudzień albo później, wsio mi jedno w tym względzie ;)
a czuję, że warto będzie czekać.
Będę monitorował sprawę.
- maciek z klanu
Nowy kawałek. Jak ktoś umie niech zrobi żeby się wyświetlało
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
20BS informuje, że preordery ruszają w piątek.
- Harlequin
Mogę zdradzić, że w/w kawałek to najlepszy numer z płyty, moim zdaniem totalnie zajebisty.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Fantastycznie!fugazi pisze:20BS informuje, że preordery ruszają w piątek.
Po tej partii materiału, który został udostępniony wiem, ze to album, który wyląduje u mnie na półce.
- Sybir
@nicram: Czyli zakup jest obowiązkowy. Dziękuję za tę opinię.
@Ogre: A nie w odtwarzaczu? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
No tak :D trafion, zatopionSybir pisze:@nicram: Czyli zakup jest obowiązkowy. Dziękuję za tę opinię.
jakiegos mema tylko brakowało ;) czegos w stylu

a 20bukszpan z pewnoscia moze liczyć na zamowienie - kilka tytulow sie zebralo na mojej "podrecznej liscie"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słyszałem, że jak wejdzie się do zamrażarki na -80 stopni to po 5 godzinach wychodzi się w zupełnie nowym stanie. Ogólnie nie polecam, ale Ty może jednak stwierdzisz, że nie mam odpowiednich kwalifikacji do takich twierdzeń i uznasz to za rekomendację. Co sprawi, że uwolnisz nas od lęku ponownego wywalenia połowy forum w kosmos...Sybir pisze:@nicram: Czyli zakup jest obowiązkowy. Dziękuję za tę opinię.
all the monsters will break your heart
- Sybir
Wybacz, musiałem - ale moja złośliwość zazwyczaj wynika z sympatii do bdb forumowego Kolegi :D W razie zamówienia proszę uzbroić się w cierpliwość - Cerebral Rot otrzymałem 5 tygodni po zakupie (wysyłka z 20BS po 4 tygodniach).Ogre pisze:No tak :D trafion, zatopionSybir pisze:@nicram: Czyli zakup jest obowiązkowy. Dziękuję za tę opinię.
jakiegos mema tylko brakowało ;) czegos w stylu
a 20bukszpan z pewnoscia moze liczyć na zamowienie - kilka tytulow sie zebralo na mojej "podrecznej liscie"
Panie Kolego, jesteś dla mnie swego rodzaju papierkiem lakmusowym w kwestiach muzycznych, tylko to miałem na myśli, co zresztą znajduje potwierdzenie w przeszłości. Inna rzecz: szkoda, że tylko słyszałeś, a nie masz w planach zweryfikowania pogłoski, jak przystało na prawdziwego naukowca; do zwykłej zamrażarki pewnie bym nie wszedł, ale do kriokomory na kilka-kilkanaście minut to choćby z czystej ciekawości :Dnicram pisze:Słyszałem, że jak wejdzie się do zamrażarki na -80 stopni to po 5 godzinach wychodzi się w zupełnie nowym stanie. Ogólnie nie polecam, ale Ty może jednak stwierdzisz, że nie mam odpowiednich kwalifikacji do takich twierdzeń i uznasz to za rekomendację. Co sprawi, że uwolnisz nas od lęku ponownego wywalenia połowy forum w kosmos...Sybir pisze:@nicram: Czyli zakup jest obowiązkowy. Dziękuję za tę opinię.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Winile zanakupione. Koniec zakupów na dziś. Hailsa.
-
- postuje jak opętany!
Nowe Vastum u ruskich.