Nowa wersja Masterful (UPDATE)
Moderator: Gore_Obsessed
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Re: Nowa wersja Masterful (UPDATE)
Trochę się opatrzę i będzie gitara.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wiem czy pozostali zauważyli - zapewne to początki, więc ma prawo coś szwankować, ale...
Zdarzyło się już dwa razy że post nie chciał się załadować. Nacisnąłem opcję wyślij, po czym dłuuuugo się ładował, by na koniec wyskoczyć z jakimś error 501. Nie wiem o co kaman.
Po drugie przydałoby się na głównej screen co było ostatnio na forum. Coś mi też nie do końca pasuje po napisaniu posta, nie przeskakuje od razu do ostatnio komentowanych. Trzeba znowu otwierać początek forum. Pewnie nie wyraziłem się jasno, ale na starej wersji było tak, że napisałem, i przeskakiwałem na główną by zobaczyć jakie wątki są aktywne. Teraz tego brakuje i przynajmniej ja to odczuwam.
Zdarzyło się już dwa razy że post nie chciał się załadować. Nacisnąłem opcję wyślij, po czym dłuuuugo się ładował, by na koniec wyskoczyć z jakimś error 501. Nie wiem o co kaman.
Po drugie przydałoby się na głównej screen co było ostatnio na forum. Coś mi też nie do końca pasuje po napisaniu posta, nie przeskakuje od razu do ostatnio komentowanych. Trzeba znowu otwierać początek forum. Pewnie nie wyraziłem się jasno, ale na starej wersji było tak, że napisałem, i przeskakiwałem na główną by zobaczyć jakie wątki są aktywne. Teraz tego brakuje i przynajmniej ja to odczuwam.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
czo te metaluchy tu zrobiły?? :o
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Już sprawdziłem - zachowałem wszystkie dotychczasowe uprawnienia. Każdy licznik można przekręcić ( ͡° ͜ʖ ͡°)Triceratops pisze: ↑01-05-2020, 20:42Na zawsze, administratorzy zabezpieczyli je przed pijackimi wybrykami ekipy sprzatajacej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
Re: Nowa wersja Masterful JEBAC PIS
Duzo rzeczy brak, np postrzy nieprzeczytane od ostatniej wizyty teraz trzeba szukac w menu po lewej. Chujowate rozwiazanie.
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Re: Nowa wersja Masterful JEBAC PIS
PrawdaTriceratops pisze: ↑01-05-2020, 21:32Duzo rzeczy brak, np postrzy nieprzeczytane od ostatniej wizyty teraz trzeba szukac w menu po lewej. Chujowate rozwiazanie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ale za to forum ładniutkie teraz
- Wasyl
Ja miałem error 500. Brakuje mi też trochę tytułu tematu przy postach.Nasum pisze: ↑01-05-2020, 21:28Nie wiem czy pozostali zauważyli - zapewne to początki, więc ma prawo coś szwankować, ale...
- Triceratops
Ja mialem error 666 kurwa, przestraszylem sie nie na zarty.
Gdzie w ogole jest panel preferencji jak w starym Przemo? Gdzie mozna sobie style ustawic, drzewo, kwestie wyswietlania itp?
Niby nowy ten styl ale jakis kurwa taki malo elastyczny do
Gdzie w ogole jest panel preferencji jak w starym Przemo? Gdzie mozna sobie style ustawic, drzewo, kwestie wyswietlania itp?
Niby nowy ten styl ale jakis kurwa taki malo elastyczny do
woodpecker from space
- Żułek
dobry pomysł ;)Triceratops pisze: ↑01-05-2020, 20:27Znowu lewactwo sie szarogesi na forum xD
Emoty wroca? Przypominam, ze przeslanka do ich usuniecia bylo rzekome zamulanie forum
ja proponuje zwiekszyc ilosc postów na stronie z 10 do 20
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- dzik
- zahartowany metalizator
Mnie się nowa wersja forume podoba.
dobry kościół to kościół spalony
- uglak
Przydałoby się też jakieś bardziej widoczne oznaczanie nieprzeczytanych postów - czerwona kropeczka gdzieś na środku przy innych czerwonych elementach nie ułatwia szybkiego odnalezienia pierwszego nowego postu w wątku.
Guilty of being right
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Error 500 faktycznie co jakiś czas się zdarza. Będę musiał prześledzić logi żeby znaleźć przyczynę.
Rozjaśniłem czcionkę postów (cytaty zrobiłem ciemniejsze dla lepszej czytelności) i dorobiłem przenoszenie do ostatniego postu przy klinięciu na temat topica.
Emotikony działają? Może jakieś inne doinstaluję.

Rozjaśniłem czcionkę postów (cytaty zrobiłem ciemniejsze dla lepszej czytelności) i dorobiłem przenoszenie do ostatniego postu przy klinięciu na temat topica.
Emotikony działają? Może jakieś inne doinstaluję.

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Triceratops
Zrob jeszcze listwe "nieprzeczytane posty" tak jak kiedys, nad forum po prawej. Wlazenie w te menu meczace.
Mniejsza czcionka tez by sie zdala, za wysokie te tablice, kiedys sie forko miescilo na ekranie, teraz trza przewijac. Ja wiem, ze tu multum starych dziadkow kolo 50 no ale oni nie sa przyszloscia forum, oni sa przeszloscia. Sa chorzy, otyli i niedlugo wymra.
Mniejsza czcionka tez by sie zdala, za wysokie te tablice, kiedys sie forko miescilo na ekranie, teraz trza przewijac. Ja wiem, ze tu multum starych dziadkow kolo 50 no ale oni nie sa przyszloscia forum, oni sa przeszloscia. Sa chorzy, otyli i niedlugo wymra.
woodpecker from space
-
Ooo, z tymi cytatami to dobry pomysł. Na starym forum opcja "szybka odpowiedź" była chyba niżej, najpierw była opcja "odpowiedz". To mi się jeszcze myli, bo w szybkiej odpowiedzi nie ma mozliwości wstawienia linku z Yt na ten przykład...
Tytuł tematu w odpowiedziach też by się przydał, chociaż tutaj dostosuję się do głosu większości. Opcja powiadomienia fajna, wiem kiedy mnie ktoś cytuje odpowiadając na mój post - jeśli była w poprzedniej wersji to musiałem ją albo przeoczyć, albo nie zwracałem na nią uwagi z powodu małej czytelności, teraz wygląda to o wiele lepiej.
Nadal czekam na pojawienie się info o tym co było ostatnio na forum na głównej stronie Masterfula.
Tytuł tematu w odpowiedziach też by się przydał, chociaż tutaj dostosuję się do głosu większości. Opcja powiadomienia fajna, wiem kiedy mnie ktoś cytuje odpowiadając na mój post - jeśli była w poprzedniej wersji to musiałem ją albo przeoczyć, albo nie zwracałem na nią uwagi z powodu małej czytelności, teraz wygląda to o wiele lepiej.
Nadal czekam na pojawienie się info o tym co było ostatnio na forum na głównej stronie Masterfula.
-
Ciekawa sprawa z tym error 500. Myślałem, że forum znów zaczyna mulić, bo nie chciał się otworzyć temat, by po minucie wypierdolić mnie całkowicie i pokazać error 500. Druga próba nieudana, trzecia okazała się poprawna i znów wszystko hula. Może ja mam pecha, ale zdarza się to średnio raz dziennie.
Zauważyłem też, że obok nicków zniknęła informacja od kiedy ktoś jest na forum. Pewnie nikt nie zwracał wagi, ale mogłoby to wrócić.
Na razie koniec marudzenia.
Zauważyłem też, że obok nicków zniknęła informacja od kiedy ktoś jest na forum. Pewnie nikt nie zwracał wagi, ale mogłoby to wrócić.
Na razie koniec marudzenia.
- Triceratops
- Gunman
-
- rozkręca się
Można gdzieś znaleźć opcję "oznacz forum (lub dział) jako przeczytane"?
- Triceratops
Opcja ta teraz sie ukryla, dopiero jak wezmiesz z menu "nieprzeczytane posty" to sie pojawia. Bez sensu, nowsze zawsze jest gorsze.
woodpecker from space