tyle Tobiaszu, że on nie robi tego na okoliczność dyskusji. cel jest inny. propagowanie konfiarskiego punktu widzenia. konfiarskiej ideologii. takie gówniane politykierstwo. 1:1 z fejsa tej gównianej partyjki. dla mniej to taki prawacki jehowy. nie potrafi bez tandetnego i nachalnego agitowania. a są tu przecież konfiarze. co nawet wyłuszczają swój punkt widzenia. i nawet czasem mam miejsce dyskusja. zdarza się, że nawet zupełnie sensowna.maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 18:57Moim zdaniem jeśli lekarze czy inne autorytety mówią że to fikcja to należy to piętnować i powinno być karalne (jeśli nie mają naukowych dowodow), ale jeśli mówi tak zwykły Kowalski na randomowym forum bo w to wierzy to niech tak sobie mówi. Ma poparcie kilkunastu naukowców więc może im wierzyć. Gdyby to było forum medyczne to jeszcze bym się zastanawiał. No ale szanuje twój i Tomka punkt widzenia i widzę w nim sens, choć nie zgadzam się z nim.nicram pisze: ↑21-10-2020, 17:10To i ja się nie zgodzę. Tutaj nie ma miejsca na polemikę/dyskusję. Można przedstawiać artykuły opublikowane w najlepszych pismach odnośnie skuteczności maseczek, można policzyć, że śmiertelność Covid19 i grypy znacznie od siebie odbiegają, można tłumaczyć, że powikłania po grypie i grypa to nie to samo i nic nie dociera. Wkleja później tę swoją propagandę, która jest całkowicie sprzeczna z nauką. Albo jest jest tak głupi, że fakty nie trafiają do jego mózgownicy, albo robi to specjalnie, działając na czyjeś zlecenie. Niezależnie od powodów, tego typu działania są szkodliwe dla społeczeństwa, gdyż jakiemuś sfrustrowanemu nieogarowi mogą się wydać całkiem prawdopodobne i nieogar zaczyna działać przeciwko "systemowi". Tylko tutaj systemem okazuje się społeczeństwo do którego należą także jego mama, tata, babcia i dziadek, dla których może skończyć się to przedwczesnym zejściem. Dlatego trzeba eliminować tego typu treści, bo jeszcze raz powtórzę: nie ma tutaj miejsca polemika. Tutaj mamy naukowe fakty, a naprzeciwko nim antynaukowe działa, które można obalić nawet tysiąc razy, a oni nadal je podnoszą i wytaczają w jednym celu - szerzenia tępej propagandy.maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 12:30
Niezgodze się Tomku, idea regulowanego/sterowanego forum, czy nawet jednego tematu zabija jakąkolwiek dyskusje. Forum służy do wymieniania poglądów i gdyby wszyscy mówili w jednym tonie to nie byłoby dyskusji. Do tego jeśli ktoś będzie się kierował wypowiedziami ludzi anonimowych z internetu to jest niezłym niedorozwojem.
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Poro
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Ja rozumiem choć np ja widzę to tak. Blodcult to typowy prowokator, nachalny, z uporem maniaka, spamer, podpierdalator mocno męczący. Sprawia mu radość wkurwiania innych. Toksyczny. Pacjent wierzy w to co mówi, tylko ciężko ma dyskutować bo niestety momentami przyjmujecie sposob dzialania blodculta, tj prześmiewczy sprowadzający go do ,,szura,, i nazisty. W takim wypadku dyskusja na argumenty jest bezsensowna. Bo wszyscy rzucają się na niego i jak próbuję coś powiedzieć albo wrzucić źródło jak np wywiady z lekarzami (obojętnie jacy oni by nie byłi to jednak lekarze z tytułami po medycznych szkołach) to zaczynacie heheszkowac czesto co wg mnie nie jest fajne. Na początku rozmawiałeś z nim w miarę merytorycznie potem przyszedł czas zły wg mnie założyłeś maskę gimnazjalisty co było wg mnie słabe. Lepiej byłoby gdybyście sobie dali ignora i tyle. Choć rozumiem poziom wkurwienia twojego na jego myślenie, no ale czy warto się kopać z koniem? Mówię tylko o tym temacie.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 19:31 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Bloodcult
Ja prowokator ? Wypraszam sobie...
- maciek z klanu
- Ascetic
mam propozycję Tobiaszu. poświęć ze 2 tygodnie, no może miesiąc swojego cennego czasu na rozeznanie się co konfiarze mają do powiedzenia na tematy wszelakie. i zestaw z tym co ten cymbał tutaj produkuje. zobaczysz, że koleś nie ma żadnego zdania. i w nic nie wierzy. przewala kontent z jednego miejsca na drugie. zresztą nie on jeden. już kilka osób w różnych miejscach zdiagnozowało ten charakter aktywności w sieci. to jest konkretny koncept, dość konsekwentnie realizowany. tylko ja się pytam, dlaczego tutaj?maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 19:29Ja rozumiem choć np ja widzę to tak. Blodcult to typowy prowokator, nachalny, z uporem maniaka, spamer, podpierdalator mocno męczący. Sprawia mu radość wkurwiania innych. Toksyczny. Pacjent wierzy w to co mówi, tylko ciężko ma dyskutować bo niestety momentami przyjmujecie sposob dzialania blodculta, tj prześmiewczy sprowadzający go do ,,szura,, i nazisty. W takim wypadku dyskusja na argumenty jest bezsensowna. Bo wszyscy rzucają się na niego i jak próbuję coś powiedzieć albo wrzucić źródło jak np wywiady z lekarzami (obojętnie jacy oni by nie byłi to jednak lekarze z tytułami po medycznych szkołach) to zaczynacie heheszkowac czesto co wg mnie nie jest fajne. Na początku rozmawiałeś z nim w miarę merytorycznie potem przyszedł wg mnie założyłeś maskę gimnazjalisty co było wg mnie słabe. Mówię tylko o tym temacie.
co do samych uwag na temat tego jak widzisz podejście do tego kolesia. cieszy mnie, że dostrzegasz pełną paletę rozwiązań. może masz jeszcze jakieś pomysły? z chęcią przetestuję.
ps. proszę poza tym mi od gimnazjalistów nie imputować, że tak się niepoprawnie wyrażę. jakby tak było, byłbym dobitniej niesforny. a tak nie jest.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 19:41 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
Poro
- Ascetic
ta....
bo się mu lubimisie pokruszyły. jednym słowem, złą załoge G sobie dobrał. same miękkie faje jak się okazało po czasie. z mierniutkim intelektem. ale to już było wiadomo od początku.
Poro
- maciek z klanu
Ja wychodzę jednak z założenia że każdy może być kim chce. Nie jestem za tym żeby coś kasować z powodów czyichś przekonań. Nawet jeśli są idiotyczne dla kogoś innego. A to że zgadza się z konfederacja w 100procentach? Może akurat tak ma, albo powiela slogany. Szkoda nerwów jeśli kogoś to irytuje. Ja też głosowałem na konfederację ale praktycznie tylko z punktu widzenia ekonomicznego. Ja nie śledzę tutaj dokładnie co on pisze, widzę że jest mocno zapatrzony w program swojej partii i dla mnie ok, nie interesuje mnie jakoś szczególnie polityka, to sracz. Chodzi mi to w uproszczeniu że momentami dyskutując z pacjentem wasze lewicowe poglady a szczególnie forma ich eksponowania stają się brunatne. Wiesz ,,tylko my mamy rację, wy nie,,
- maciek z klanu
Tomku nie wyzywam cię od gimnazjalistów co to to nie. Jesteś facetem z głową na karku, bardzo inteligentnym. Szanuje cię i lubię chociaż niestety nie znamy się na żywo. Mówię tylko o tej masce.. fakt też jest taki że ona zadziałała bo mocno wyciszyła pacjenta i innych antycovidowcow, ale z mojej perspektywy była mocno męcząca
- SODOMOUSE
mieliście się okazję poznać (a nie zrobiliście tego) , na Dead Congregation we Wrocławiu, w Ciemnej Stronie Miasta.....
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 19:52 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 1 raz.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- maciek z klanu
Jak? Edit wszystko wyjaśnił 

- SODOMOUSE
z tego co pamiętam Ascetic był, Ty chyba też....
NYCHTS
- maciek z klanu
- SODOMOUSE
to mi się z kimś pomyliłeś, ale Ascetic był.
NYCHTS
- Ascetic
dobra inaczej.maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 19:43Ja wychodzę jednak z założenia że każdy może być kim chce. Nie jestem za tym żeby coś kasować z powodów czyichś przekonań. Nawet jeśli są idiotyczne dla kogoś innego. A to że zgadza się z konfederacja w 100procentach? Może akurat tak ma, albo powiela slogany. Szkoda nerwów jeśli kogoś to irytuje. Ja też głosowałem na konfederację ale praktycznie tylko z punktu widzenia ekonomicznego. Ja nie śledzę tutaj dokładnie co on pisze, widzę że jest mocno zapatrzony w program swojej partii i dla mnie ok, nie interesuje mnie jakoś szczególnie polityka, to sracz. Chodzi mi to w uproszczeniu że momentami dyskutując z pacjentem wasze lewicowe poglady a szczególnie forma ich eksponowania stają się brunatne. Wiesz ,,tylko my mamy rację, wy nie,,
jedno krótkie pytanie, czy rozrzucanie jak gnojówkę po polu haseł: "maseczki to kagańce" i tym podobne, to tak społecznie szkodliwe, w szerszym kontekście, ze wzgledu na przejmowanie tych haseł przez następnych, czy jednak zupełnie ambiwaletne? pytam, bo to jest aktualnie, na tem moment, główna linia ognia.
bo do samej zasady, że debilem moze każdy być i się chwalić z tym, jak ten koleżka, to się nawet mogę zgodzić. sam o sobie przecież świadczy publicznie. za szkodliwe treści, już tak pobłażliwy bym nie był. bo jak sobie może pierdolić, że gwałty, hehe to luz bo chciała, albo, że, hehe, można zwolnić pedofila bo żona poprosiła, to z kowidkiem to raczej szerszy problem. taki co może dotknąć zarówno Ciebie jak i mnie. przez takich pochlastów.
a i nie bądź Tobiaszu naiwny, że on tak, bo wierzy i sie musi pochwalić. tacy jak on są w internecie i robią taką samą robotę. z premedytacją, krok po kroku. dla mnie BAN. bo to nie jest forum ani konfy, ani zielonych, ani polityczne.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 20:03 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- Ascetic
był. bo w przeciwieństwie do niektórych się nie ukrywa za monitorem (nie mowa o Tobiaszu).
Poro
- maciek z klanu
No ale myślisz że ktoś z głową na karku który uważa że maseczki chronią przestanie nagle je nosić bo pacjent tak napisał? Szczerze wątpię.
Co do noszenia maseczki w realu moim zdaniem powinni być karani mandatami przez policję i sanepid. Dobrze byłoby żeby czasem i jakiś wpierdol wpadł za nie noszenie maski np w busie. Ale jeśli gada tak w necie na forum muzycznym to ja nie widzę w tym problemu. Myślę swoją drogą że do kościoła czy sklepu chodzi w masce, może na szyi ale jednak mandatu się boi. A sprawa czy maski to kaganiec? Tu chyba jest problemem to z jakiej perspektywy patrzeć na to. Bo on patrzy z perspektywy siebie i tylko siebie co wg mnie jest idiotyczne bo w koło żyją też inni których między którymi powinno się chodzić w masce ze względu na szacunek do nich. A wg mnie noszenie maski to przede wszystkim obowiązek chronienia społeczeństwa a nie siebie i szacunku do nich. Jeśli ktoś tego nie robi to cóż jest debilem i tyle.
Edit; Dodam że bardziej niż ci nienoszacy masek wkurwiają mnie ci co noszą je pod nosem. Niby przechytrzyli system tak myślą, kretyni
Co do noszenia maseczki w realu moim zdaniem powinni być karani mandatami przez policję i sanepid. Dobrze byłoby żeby czasem i jakiś wpierdol wpadł za nie noszenie maski np w busie. Ale jeśli gada tak w necie na forum muzycznym to ja nie widzę w tym problemu. Myślę swoją drogą że do kościoła czy sklepu chodzi w masce, może na szyi ale jednak mandatu się boi. A sprawa czy maski to kaganiec? Tu chyba jest problemem to z jakiej perspektywy patrzeć na to. Bo on patrzy z perspektywy siebie i tylko siebie co wg mnie jest idiotyczne bo w koło żyją też inni których między którymi powinno się chodzić w masce ze względu na szacunek do nich. A wg mnie noszenie maski to przede wszystkim obowiązek chronienia społeczeństwa a nie siebie i szacunku do nich. Jeśli ktoś tego nie robi to cóż jest debilem i tyle.
Edit; Dodam że bardziej niż ci nienoszacy masek wkurwiają mnie ci co noszą je pod nosem. Niby przechytrzyli system tak myślą, kretyni
- Ascetic
1. ja widzę przepływ. w jeden tydzień gadasz z kolesiem. gada jak trzeźwy. w kolejny zasrany, już nawija jak nachlany. kowid spisek, kowid 1984, kowid manipulacja. w tym świetle wiem, że oni się sami tacy nie robią. ktoś im w tym pomaga.maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 20:061. No ale myślisz że ktoś z głową na karku który uważa że maseczki chronią przestanie nagle je nosić bo pacjent tak napisał? Szczerze wątpię.
2. Co do noszenia maseczki w realu moim zdaniem powinni być karani mandatami przez policję i sanepid. Dobrze byłoby żeby czasem i jakiś wpierdol wpadł za nie noszenie maski np w busie. Ale jeśli gada tak w necie na forum muzycznym to ja nie widzę w tym problemu. Myślę swoją drogą że do kościoła czy sklepu chodzi w masce, może na szyi ale jednak mandatu się boi. A sprawa czy maski to kaganiec? Tu chyba jest problemem to z jakiej perspektywy patrzeć na to. Bo on patrzy z perspektywy siebie i tylko siebie co wg mnie jest idiotyczne bo w koło żyją też inni których między którymi powinno się chodzić w masce ze względu na szacunek do nich. A wg mnie noszenie maski to przede wszystkim obowiązek chronienia społeczeństwa a nie siebie i szacunku do nich. Jeśli ktoś tego nie robi to cóż jest debilem i tyle.
2. właśnie. szacunek dla innych. miej swoje nawet najbardziej perwersyjne potrzeby, marzenia, pomysły na siebie. ale jak jesteś na umowie społecznej to ją przestrzegaj. a jak jesteś kozak, to se te np. marzenia realizuj. choć z kubłem na głowie po ulicy, bez gaci i ze skrzydłami anioła na plecach. tylko się nie dziw, że ciebie zawijają niebiescy i wlepiają mandat. albo, że jest okrzyknięty zjebem i szurem.
3. te "podnosacze" to taki postprlowski relikt. hehe, oszukałem system, hehe. i jeszcze, kurwa patrzy z pogardą - "hehe, zasłania nos"

Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 20:17 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- maciek z klanu
Zgadzam się i też tak myślę. Szczególnie pkt 2. Karać karać i karać.
- Ascetic
dlatego też niech te faje napinacze z tego miejsca, antymaseczkowe cwaniaczki, pokażą jak zapylają do szkoły po dzieciaka bez maseczki, jak były na wyborach bez kagańca i jak sprawnie kupują kefir bez rynsztunku. nie pokażą? no jaka szkoda. żona nakrzyczy, że kolejne setki pln uszczupliły marniutki budżet domowy ... no jaka przykrość. ale tak. jebać, jebać. do oporu.maciek z klanu pisze: ↑21-10-2020, 20:16Zgadzam się i też tak myślę. Szczególnie pkt 2. Karać karać i karać.
Poro
- Ascetic
szury obszczymury. mateuszek oznajmił, że od soboty cała polska jest czerwona. jak sld za najlepszych czasów. kagańce na ryj i grzecznie zapylać do fabryki. albo 1 k do budżeciku jak na takich narodowców, patriotów und uberpolaków jak wy przystało.
Poro