Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

08-01-2021, 18:38

Zasadniczo to większą śmiertelność mieliśmy wiosna, gdzie robiono 25 razy mniej testów dziennie. Wówczas aż 1/4 okazywała się pozytywna, a dziś jest to około 1/10. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 18:39

ozob pisze:
08-01-2021, 18:38
Zasadniczo to większą śmiertelność mieliśmy wiosna, gdzie robiono 25 razy mniej testów dziennie. Wówczas aż 1/4 okazywała się pozytywna, a dziś jest to około 1/10. (:
poważnie?

to jaki jest rekord śmiertelności na wiosnę w uk? w cyferkach. wartościach bezwzględnych. dzisiaj tysiąctrzystaileś.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 18:47

Podczas 2 fali jest to drugi wynik powyżej 1000. Wiosna takich wyników powyzej lub równych 1000 było 9. Było też znacznie więcej oscylujących wokół 600-900. (:

UK, czy w ogóle poszczególne kraje Europy, to nie Hubei gdzie wzieto pod klucz około 50 mln ludzi. W Londynie Tier 4, ale na spacer pojdziesz, poćwiczyć pójdziesz, na rower pójdziesz, do parku pójdziesz. A jak już jesteś na zewnątrz to w kolejce po kawę postoisz. Do sklepow wszelakiej maści (prócz odzieżowych) też pójdziesz. Chiny zrobiły wszystko prawidłowo, natomiast w Europie jest wszystko pozorowane. Swoiste stanie w rozkroku między otwartym a zamkniętym, co tylko ma sprawiać wrażenie, że rządy coś robią i nad czymś panują. Nie panują nad niczym. Ani nad ludźmi, ani na wirusem. Chłodno kalukulujacy Szwedzi mieli rację, bo po co zamykać jak to nic nie da. (:
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 18:49 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-01-2021, 18:48

Nie muszą panować, wszak wirusek nie jest groźny. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 18:51

ozob pisze:
08-01-2021, 18:47
Podczas 2 fali jest to drugi wynik powyżej 1000. Wiosna takich wyników powyzej lub równych 1000 było 9. Było też znacznie więcej oscylujących wokół 600-900. (:

UK, czy w ogóle poszczególne kraje Europy, to nie Hubei gdzie wzieto pod klucz około 50 mln ludzi. W Londynie Tier 4, ale na spacer pojdziesz, poćwiczyć pójdziesz, na rower pójdziesz, do parku pójdziesz. A jak już jesteś na zewnątrz to w kolejce po kawę postoisz. Do sklepow wszelakiej maści (prócz odzieżowych) też pójdziesz. Chiny zrobiły wszystko prawidłowo, natomiast w Europie jest wszystko pozorowane. Swoiste stanie w rozkroku między otwartym a zamkniętym, co tylko ma sprawiać wrażenie, że rządy coś robią i nad czymś panują. Nie panują nad niczym. Ani nad ludźmi, ani na wirusem. (:
a dzisiaj masz kolejny rekord: 1325. zadając pytanie znałem oczywiście odpowiedź. czyli znów strzał w kolanko?

możemy to opisać tak: wówczas mniej a teraz więcej. przy jak rozumiem tych samych obostrzeniach. czyli co to może znaczyć? proszę. łukaszek z trzeciej ławki. proszę odpowiedzieć. a właśnie to, > że zapierdala jakby mocniej. tak? mimo, że w ozobowie stabilnie i rodzina już po.

a co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi, jak rozumiem optujesz za pełnym zamknięciem kraju? poważnie?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 19:10

nicram pisze:
Jest, ale tylko dla pewnych grup osób, a także dla tych, którym przez histerię nie zdiagnozowano poważniejszych chorób. Dla przykładu o blisko 90% runęła wykrywalność raka w UK w porównaniu z 2019. Około 165k umiera w UK na raka każdego roku więc przypuszczam, że najlepsze ciągle przed nami. (:
a dzisiaj masz kolejny rekord: 1325. zadając pytanie znałem oczywiście odpowiedź. czyli znów strzał w kolanko
To, ze dziś umarło najwięcej to oznacza, że jednak przy II fali również umarlo więcej niż w I. Rozumiem. (:

Pełne zamknięcie kraju? Serio? (:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 19:22

ozob pisze:
08-01-2021, 19:10
nicram pisze:
Jest, ale tylko dla pewnych grup osób, a także dla tych, którym przez histerię nie zdiagnozowano poważniejszych chorób. Dla przykładu o blisko 90% runęła wykrywalność raka w UK w porównaniu z 2019. Około 165k umiera w UK na raka każdego roku więc przypuszczam, że najlepsze ciągle przed nami. (:
a dzisiaj masz kolejny rekord: 1325. zadając pytanie znałem oczywiście odpowiedź. czyli znów strzał w kolanko
To, ze dziś umarło najwięcej to oznacza, że jednak przy II fali również umarlo więcej niż w I. Rozumiem. (:

Pełne zamknięcie kraju? Serio? (:
to ty coś maruszisz, że sobie nie radzą. nie ja. zresztą ja tam nie mieszkam. i koło huja mi lata, czy ozobowo też sczeźnie od kowida xD

a jakie rozgraniczenie bierzesz fali pierwszej od drugiej. jak wyznaczysz to można sie pokusić o podliczenie. co było w pierwszej a co drugiej. a jak nie wyznaczysz to będzie jak jest. że zapierdala mocniej. co nie?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 19:26

No bo sobie nie radzą. Niech papierkiem lakmusowym będa Chiny, Tajwan, Japonia czy Korea Południowa. W UK nawet nie potrafili wprowadzić działającej aplikacji do monitorowania wirusa. No, ale przynajmniej próbowali w porównaniu do Polski. (:

Obrazek

Widać jak na dłoni gdzie gęściej posiane. I skoro tak ci zależy na punkcie rozgraniczajqcym to może 1 wrześnie wraz ze startem roku szkolnego. (:
Ostatnio zmieniony 08-01-2021, 19:33 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 19:32

ozob pisze:
08-01-2021, 19:26
No bo sobie nie radzą. Niech papierkiem lakmusowym będa Chiny, Tajwan, Japonia czy Korea Południowa. W UK nawet nie potrafili wprowadzić działającej aplikacji do monitorowania wirusa. No, ale przynajmniej próbowali w porównaniu do Polski. (:
Ty nawet nie wiesz co uczyniłeś tym wpisem swym. teraz w tych szuro szczurzych norach ruch i nerwy. jaka aplikacja do śledzenia? wolnym - od myślenia ludziom, chcesz ją zapodać? napisz tak jeszcze raz to się szcury szury zlecą na ciebie. ograniczenie, hehe, kurwa, wyimaginowanej wolności. będzie zara, że mengele (wypowiedzi kurwina, kneblowskiego) i oczywiście orwell w jednym. bo to jedyna z lektur którą zdążyli ogarnąć w tej swojej przykrótkiej edukacji.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 19:36

Czytaj wyraźnie dzbanie. Już wyżej pisałem, że ja problemów z takimi rzeczami nie mam. (:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 19:38

ozob pisze:
08-01-2021, 19:36
Czytaj wyraźnie dzbanie. Już wyżej pisałem, że ja problemów z takimi rzeczami nie mam. (:
a z czym masz problem, bo się ziutek tutaj nadproduktywnie produkujesz? ze szczepieniami nie masz, z respiratorami nie masz, z włączeniem ozobowa do uk też nie masz. to z czym masz dzbanie problem. bo się prujesz niemożebnie xD

właściwie to by wychodziło, że kurwa sam nie wiesz o co ci chodzi :lol:

i po huj jakieś kurwa wykresy tu wklejasz? ty normalny jesteś?

xD

iksde - koleś nie wyrobił. międlił, międlił aż mu żyłka pentkła i jebła
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 20:14

Może w swym braniu po kule nicramowi umknęło ci to dzbanie, że to ty masz problem z takimi jak ja, którzy chcą się zasczpic najpozniej jak to tylko możliwe. (:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 20:23

ozob pisze:
08-01-2021, 20:14
Może w swym braniu po kule nicramowi umknęło ci to dzbanie, że to ty masz problem z takimi jak ja, którzy chcą się zasczpic najpozniej jak to tylko możliwe. (:
jakbyś dzbanie czytał dokładnie, a jaja szurów z tego forum, nie przysłaniały ci oczu w trakcie obrabiania kutangi + nie przeszkadzały w czytaniu, to byś doczytał, że mi relatywnie nieśpieszno . na koncert sie nie wybieram. do ciepłych nie lecę. a jak będę sie wybierał i bedę miał możliwość to się zaszczepię. to jakby raz. a dwa, że za uja pana nie wiadomo co tam stękasz. bo bełkoczesz od tygodni jak rasowy szur, wyszukując co raz, jakieś dziwne obiekcje. raz, że babcia 80 lat śmieje się z kowida, dwa, że mordercze respiratory, trzy, że pół roku to za mało, choć nicram po raz piąty ci klaruje, że żadne pół roku. i tak bez końca. a dziś np. że było gorzej w uk a chwilę później pokazujesz wykresy, które temu przeczą. weź się zdecyduj, czy jesteś szurem, czy tylko udajesz szura.

ale miło, że dostrzegasz dobrą relację z nicramem. opartą nie na twoich fantazjach, ale owszem, na nie najgorszym punktowaniu takich elementów jak ty. żeby nie powiedzieć brzydziej. bo chyba obrażać się dalej nie chcemy. choć widzę xxxxx*, że ty chcesz. wczoraj ziutek, dziś dzban. a wiesz, że ja też potrafię i nawet nienajgorzej mi to wychodzi? zresztą "konwersacja" była oparta na podśmiehujkach i wykazywaniu co masz tam głębiej, pod puszką. a tu takie nieładne zachowanie do którego pewnie będę zmuszony się dopasować. bo ci się ewidentnie pomyliły miejsca i osoby z którymi gadasz.

* żeby nie było, że było
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-01-2021, 21:08

Kopiuj wklej. (:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-01-2021, 21:14

ozob pisze:
08-01-2021, 21:08
Kopiuj wklej. (:
znasz to ze swojego elementarza? piątek - respiratory, sobota - tylko pół roku ma szczepionka, niedziela - woda święcona załatwi sprawę. tak to idzie?
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

12-01-2021, 19:07

Dzisiaj przyjąłem pierwszą dawkę, druga czwartego lutego i mam nadzieję, że będę miał już spokój z tym całym gównem :)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
nicram

12-01-2021, 19:42

COFFIN pisze:
Dzisiaj przyjąłem pierwszą dawkę, druga czwartego lutego i mam nadzieję, że będę miał już spokój z tym całym gównem :)
O, fajnie. Jest zazdrość. :-)
Pacjent

12-01-2021, 19:53

nicram pisze:
12-01-2021, 19:42
COFFIN pisze:
O, fajnie. Jest zazdrość. :-)
:D :D :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

12-01-2021, 20:00

W zasadzie to po pierwszej jak i drugiej dawce ciągle można zostać nosicielem. Na plus jest, to że gorączką ci Coffin nie grozi.
Awatar użytkownika
nicram

12-01-2021, 20:02

Tako rzekł naczelny wirusolog ozobowa...
Zablokowany