Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

22-05-2021, 07:30

Poza manipulacjami wszystko się zgadza ;) Zaraz kol. Triceratops przyjdzie i naświetli temat ;)
15k za jeden dyżur... Nie dostaję tyle (łącznie) za WSZYSTKIE moje dyżury :D Teoretycznie jest to możliwe, jeżeli wykonuje się specjalistyczne zabiegi i podpisało się odpowiednio sformułowany kontrakt, a następnie pracowało się w warunkach "covidowych", jest to jednak rzadko spotykana sytuacja - zazwyczaj na takie pieniądze trzeba zarobić w drodze kilku-kilkunastu dyżurów. Co do tego, że można pobierać kilka dodatków miesięcznie, to też prawda - tak to ładnie określił Pan Minister, i znam jednego (1) człowieka, który to wykorzystuje (na kilkunastu lekarzy pracujących w oddziałach covidowych "mojego" szpitala); hajs leci prosto z NFZ, więc nie do końca rozumiem, czemu autor pisze, że na dodatki szpital wydał tyle, a na leczenie tyle. Dyrektorom widać nie pasuje, że ludzie chcą pracować za coraz wyższe stawki, robota nie robi się sama, a im młodsze pokolenie, tym mniej chce się zarzynać ku chwale Ojczyzny. Trochę ich rozumiem, są absolutnie nie współczuję.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

22-05-2021, 07:46

535 pisze:
22-05-2021, 07:18
Nie komentuję. Nie oceniam. Chciałem się tylko zapytać obecnych na sali pracowników ochrony zdrowia , ile jest prawdy w poniższych rozważaniach ?https://www.onet.pl/informacje/onetpozn ... n,79cfc278
Mnie zastanawia inna rzecz. Ten sam Onet, jeszcze kilka miesięcy temu napuszczł motłoch na przedsiębiorców próbujących działać pomimo zakazów. Prowadzono relację, prowokacje oraz podawano namiary działających siłowni, restauracji i innych lokali objętych zakazami. Potem, ku uciesze gawiedzi następowały sprawozdania z wjazdu psiarni i wywlekania właścicieli. Lekarze jawili się za to, jako rycerze w białych kitlach, umierający z wycieńczenia na barykadach walki z epidemią. Oklaski na balkonach, pizze dowożone do szpitali, każdy mógł dostać swoje 5 minut w tv na pohukiwanie o nieodpowiedzialnym narodzie i swej niedoli. Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna? Życie.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
535

22-05-2021, 07:52

Każdy ma swoją krecią robotę do wykonania, a wspólny mianownik to manipulacja.
Awatar użytkownika
Sybir

22-05-2021, 08:00

Rumburak pisze:Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna?
Tośmy jeszcze nie przyjęli? :|
Wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi - o ile dobrze kojarzę, to w niektórych szpitalach rozliczane były tzw. godziny kombinezonowe, i tylko za te był wypłacany dodatek - taki był przynajmniej plan. W moim szpitalu dotyczyło to np. konsultantów z innych oddziałów.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

22-05-2021, 08:12

Sybir pisze:
22-05-2021, 08:00
Rumburak pisze:Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna?
Tośmy jeszcze nie przyjęli? :|
Wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi - o ile dobrze kojarzę, to w niektórych szpitalach rozliczane były tzw. godziny kombinezonowe, i tylko za te był wypłacany dodatek - taki był przynajmniej plan. W moim szpitalu dotyczyło to np. konsultantów z innych oddziałów.
Miałem na myśli "medialny" aspekt. Od bohaterów z pierwszej linii frontu do skurwysynów wynoszących pieniądze w workach ze szpitali.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-05-2021, 08:20

Sybir pisze:
22-05-2021, 07:30
Poza manipulacjami wszystko się zgadza ;) Zaraz kol. Triceratops przyjdzie i naświetli temat ;)
W kwestii manipulacji? Bardzo chetnie, wiele razy pisalem, ze media zywia sie strachem i sensacja i teraz maja zlote lowy. Co prawda ten i ow mnie pare razy pouczal nt roli mediow bez odpowiedniego backgroundu wczesniej wielikrotnie nawolujac do wypowiadania sie w zakresie kompetencji :) No chyba, ze pijesz do znajomego pana lekarza kupujacego u mnie moje eko bio jajka jezdzacym niebieskim bolidem (myslalem ze to Bugatti ale z bliska okazalo sie Maserati)
535 pisze:
22-05-2021, 07:52
Każdy ma swoją krecią robotę do wykonania, a wspólny mianownik to manipulacja.
O prosze, medioznawstwo nie jest potrzebne do oczywistych wnioskow ale pamietaj o jakze tu waznym i wielokrotnie podkreslanym wniosku- nie wolno sie wypowiadac bez kompetencji, bo mozna zostac szurem.
woodpecker from space
535

22-05-2021, 08:21

Fanatyk pisze:
21-05-2021, 11:14

A jeśli gdzieś jechać w wakacje to tylko do swoich.
To ja się jeszcze zastanowię, czy w ogóle gdzieś poważniej się wybierać. Obrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Sybir

22-05-2021, 08:23

Wiadomix. Prawdę pisząc, niczego innego się nie spodziewałem, tak od wiosny zeszłego roku.
Awatar użytkownika
Sybir

22-05-2021, 08:25

Triceratops pisze:No chyba, ze pijesz do znajomego pana lekarza kupujacego u mnie moje eko bio jajka jezdzacym niebieskim bolidem (myslalem ze to Bugatti ale z bliska okazalo sie Maserati)
W zasadzie to tylko do tego. :D
535

22-05-2021, 08:26

Triceratops pisze:

O prosze, medioznawstwo nie jest potrzebne do oczywistych wnioskow ale pamietaj o jakze tu waznym i wielokrotnie podkreslanym wniosku- nie wolno sie wypowiadac bez kompetencji, bo mozna zostac szurem.
Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2021, 08:31

Sybir pisze:
22-05-2021, 08:25
Triceratops pisze:No chyba, ze pijesz do znajomego pana lekarza kupujacego u mnie moje eko bio jajka jezdzacym niebieskim bolidem (myslalem ze to Bugatti ale z bliska okazalo sie Maserati)
W zasadzie to tylko do tego. :D
No nie wiedzialem, ze tak cie to intryguje.
Nie wypytuje go, nie moja sprawa, wiem tyle co sam powie, pare razy wspomnial jak mu dobrze, i ze tylko idiota by nie skorzystal z darmowego hajsu. Mowi tez czesto, ze lekarze narzekajacy na niskie zarobki, strajkujacy, chcacy uciec za granice itp to zwykle lenie i nieudacznicy
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2021, 08:35

535 pisze:
Triceratops pisze:

Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.
Mozliwe, nie sledze forum juz tak jak kiedys od kiedy kowidowe gowno zalalo forum i objawily sie tlumy zawodowych wirusologow. W kazdym razie jak zostales szurem to zostales wykluczony z towarzystwa klepania sie po plecach i wzajemnego ssania palki. Dla wielu to wazne
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sybir

22-05-2021, 08:36

Nie tyle zaintrygowało - zapamiętałem to Bugatti (to musiałby być jakiś wysokiej klasy wąski specjalista, jakiego polska ziemia nie nosiła) ;) Jak to mawia mój ordynator: jak można zarobić, to trzeba.
535

22-05-2021, 08:45

Triceratops pisze:
535 pisze:
Triceratops pisze:

Mozliwe, nie sledze forum juz tak jak kiedys od kiedy kowidowe gowno zalalo forum i objawily sie tlumy zawodowych wirusologow. W kazdym razie jak zostales szurem to zostales wykluczony z towarzystwa klepania sie po plecach i wzajemnego ssania palki. Dla wielu to wazne
Gorzej, że ci szury. Te szczury znaczy. Też mnie nie lubią. Sam nie wiem co robić? Chciałbym się do kogoś przyłączyć, żeby być takim fajnym kumplem łatą, ale chyba nie bardzo umiem. No nic. Psychoterapia już wdrożona, zbieram się na ognisko do lasu . Boczek, karkówka i Rampuśak siedzą już w bagażniku. Kupię jeszcze po drodze w Rabie odpowiednią musztardę i będzie git.
Awatar użytkownika
hcpig

22-05-2021, 08:57

Triceratops pisze:
od kiedy kowidowe gowno zalalo forum
Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

22-05-2021, 09:08

hcpig pisze:
Triceratops pisze:
Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.
xD xD
Ostatnio zmieniony 22-05-2021, 09:10 przez Rumburak, łącznie zmieniany 1 raz.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2021, 09:10

Sybir pisze:
22-05-2021, 08:36
Nie tyle zaintrygowało - zapamiętałem to Bugatti (to musiałby być jakiś wysokiej klasy wąski specjalista, jakiego polska ziemia nie nosiła) ;) Jak to mawia mój ordynator: jak można zarobić, to trzeba.
Maserati jednak, z daleka jakis sporotwy bolid. Nie wiem czy to jakas roznica, chyba, ze w cenie auta. Facet mowi, ze forsa lezy na ziemi, tylko trzeba sie po nia schylic. A ze teraz legalnie mozna robic waly, wiec kto moze ten robi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2021, 09:12

Rumburak pisze:
22-05-2021, 09:08
hcpig pisze:
Triceratops pisze:
Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.
xD xD
Z jesterem dyskusja nie ma sensu, on sie nacpal palonego plastiku od czasu jak probowal odpalic Wiedzmina pod linuxem na starym VooDoo Rush.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

22-05-2021, 09:14

XD
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-05-2021, 09:16

Fanatyk pisze:
21-05-2021, 09:38
To chyba ta kropla wydrążyła w twoim mózgu psychoze strachu, bo dalej nie rozumiem, czemu moja rodzina nadal żyje i ma się dobrze, skoro przez ostatnie 14 miesięcy jak mantrę rząd i ścierwomedia powtarzają, że na kowida wykitują.
Już ci napisałem. To wyjątkowe proste - mieliście po prostu szczęście. Innym (bardzo wielu) tego szczęścia zabrakło. Szczeście jednak rzecz ulotna i możesz się jeszcze bardzo zdziwić, czego ci nie życzę.
Fanatyk pisze:
I nie rozumiem, po co, tak nie którzy trąbili, że tylko kagańce uchronią ludzkość przed kowidem, skoro w momencie, gdy właściciel wydał im komendę - KAGANIEC Z PYSKA ZDJĄĆ!!! to go bez zbędnych pytań zdjeli...
Jakieś normy i reguły w społeczeństwie muszą obowiązywać, bo bez tego mielibyśmy niezły Meksyk (dosłownie i w przenośni). Jak jedziesz samochodem i widzisz ograniczenie prędkości do 40 km/h, to mruczysz pod nosem: "co to za lewackie fanaberie?" i ciśniesz ile ci się słuszne wydaje?
Fanatyk pisze:
I nie rozumiem, czemu pozwoliłeś sobie zainfekować mózg patykiem testowym, skoro wiadomo było, że te testy są fałszywe, bo nie zostały stworzone do wykrywania złośliwych patogenów…
Jakim patykiem? Ja miałem test na Vikernesa. Puścili Bużum, zwymiotowałem i wywróżyli z Jacksona Pollocka na posadzce.
Fanatyk pisze:
…faktycznie nie rozumiem tej podrasowanej kowidańskiej rzeczywistości bezmyślnych ludzi.
No nie rozumiesz, nie rozumiesz... a inwektywami rzucasz. Nieładnie.
Fanatyk pisze:
Nie mam pojęcia skąd bierzesz te liczby, ale mijasz się całkowicie z rzeczywistością. Znalezienie danych zajęło mi kilkanaście sekund. Na 38 milionów obywateli mamy ponad 7,3 mln dzieciaków (dane GUS z 2019 r.). Zostaje około 31 mln, a z nich 12 mln 125 tys. dostało pierwszą dawkę. Mniej więcej 40%, czyli dwa razy więcej niż próbujesz tu wcisnąć. Zarzucacie fałsze i kłamstwa wszystkim wokół, a sami nieźle "podrasowujecie" rzeczywistość. Parę milionów w tę czy "w tamtę", jeden chuj.
Właśnie ukazała się wisienka na malinowym torcie:
https://wiadomosci.wp.pl/szczepienia-na ... 557264928a
"Mniej niż 10 procent polskich nastolatków z najmłodszych roczników zgłosiło się na szczepienie przeciwko COVID-19 w pierwszych dwóch dniach rejestracji. 16- i 17-latkowie po uzyskaniu zgody rodziców lub opiekunów mogli rejestrować się od 17 maja. "

...mniej niż 10% to jest też 1%...i takie właśnie było zainteresowanie naszej młodzieży :D
My tu gadu gadu, a liczba zaszczepionych pierwszą dawką wzrosła u nas do 12 mln 369 tys. osób. Dane z wczoraj.

Swoją drogą: to, że "mniej niż 10% to też jest 1%" jest jedną z najzabawniejszych rzeczy na jakie tu trafiłem. Dzięki. : )
Fanatyk pisze:
Ależ parchate świnie muszą mieć ból dupy :lol:

Nabieram coraz większego przekonania, że poza zmanipulowanymi nieświadomymi staruszkami, to chyba same lewackie spierdoliny się wyszczepiły....

...w końcu wróci normalność, jak te genetyczne odpady wyzdychają.
A dlaczego tak ciskasz tymi inwektywami? Dorosły człowiek jesteś. Piszesz na forum publicznym. Nie wstyd ci?

Aha i śpieszę donieść, że mijasz się z prawdą po raz kolejny. Zaszczepili się między innymi moi rodzice. Oprócz nich wiele wartościowych osób, które znam osobiście. Tak więc nie same "lewackie spierdoliny", bynajmniej.
bartwa pisze:
21-05-2021, 11:21
Fanatyk pisze:
psychoze strachu
Można panicznie bać się covida, albo szczepienia, jeden chuj, ważne żeby strach był prawdziwy : )
Nokaut. ; )
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Zablokowany