Ascetic pisze: ↑23-02-2022, 20:34
SODOMOUSE pisze: ↑23-02-2022, 20:30
Ascetic pisze: ↑23-02-2022, 20:26
Było wiadomo, że nie wycofuje, jak sądziły ozoniedorozwoje, pacjentyzpsychiatryka, czy mistrzesrania, ze względu, na słabość, ale ze względu, na to co wiedzieli, że będzie. To co mamy. Nawet nie wiem, czy tutaj o tym nie pisałem. Że się inba szykuje. Choć myślałem, że o Chinoli tutaj biega.
myślisz, że szybko spierdalali z Kabulu, bo wiedzieli, co tutaj się (na Ukr) odpierdoli? Nie jest to zbyt wygodne tłumaczenie,
polityki Usa za Trup-ma?
W kontekście aktualnej sytuacji, tak, tak myślę. Zresztą teraz wojna, na ten moment, ma charakter informacyjno wywiadowczy. Zobacz co się aktualnie dzieje. Amerykańce starają się zaszachować ruskich, na zasadzie, "wiemy", "widzimy", "jutro chcecie zrobić to albo tamto".
tak, zadziwia mnie ta pewnie nowoczesna forma "wojny" medialnej US, codzienne uprzedzanie zjawisk, typu:
"inwazja na Kijów pewna", "bombardowanie Ukr nieuniknione, decyzja zapadła"....etc.
Jest to jakieś nowe oblicze komunikacji, w dobie internetu, że każdy dostaje "Newsa" ze swojej jakiejkolwiek lokalnej
subskrypcji, o takim domniemanym wydarzeniu. Info poszło, teraz niech każdy odbiorca buduje sobie, odpowiedni
scenariusz zdarzeń. Jest to iluminacja medialna, wnioski są wolne do interpretacji, zależy na jaki padają grunt.
Nowa wojna, odpowiadająca współczesnym "karabinom" który każdy ma w kieszeni. Reszta i tak rozegra się
w okopie. ....no chyba, że nowoczesna formuła wojny, bez strzelania, zagłodzenia, obozów. I tak zdechniesz,
ale z innego powodu...