WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
Tez nie rozumiem. Od Lawless już tak graja, nawet od sworn..
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
Jak ktoś tu słusznie zauważył, to jest rozwodnione na potęgę nawet w zestawieniu z poprzednimi płytami. Ale w Niemczech będą robić pod siebie z wrażenia. Dla mnie to już zespół do zapomnienia.rmk pisze: ↑05-02-2022, 08:47No z tego co widzę i słyszę to nic się nie stałoWiadomo, że albumu na miarę 'Casus Luciferi' już nie nagrają, ale nie ma tam nic, co jakoś mocno odbiega stylistycznie od tego co grali na ostatnich 3-4 albumach.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- pr0metheus
- SODOMOUSE

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- pr0metheus
Warto było złożyć rymowanke, dla uśmiechu Pana Anioła:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Watain pisze:Front cover artwork by Erik Danielsson and Oik Wasfuk.
- TheDude
Nie słuchałem i nie posłucham, bo po prostu mi się nie chce. Hailsa kurweilsa
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Nie zgodzę się. Za rozwodnione uchodziło dosyć kiepsko przyjęte The Wild Hunt (które ja akurat lubię). Kolejny album to już był konkret i paradoksalnie ich najbrutalniejsze wydawnictwo. W nowym jest sporo fajnych patentów, choć oczywiście trudno zaprzeczyć, że styl mają nei do podrobienia.Wódka i Piwo pisze: ↑05-02-2022, 14:04Jak ktoś tu słusznie zauważył, to jest rozwodnione na potęgę nawet w zestawieniu z poprzednimi płytami. Ale w Niemczech będą robić pod siebie z wrażenia. Dla mnie to już zespół do zapomnienia.
Oczywiście nie wynaleźli koła na nowo, ale życzyłbym sobie, aby wszystkie zespoły z takim statusem, stażem, na takim etapie kariery i z takim dorobkiem komercyjnym nagrywały takie albumy. Uważam, że powinno się ich mierzyć adekwatną miarą i z uwzględnieniem kontekstu.
Akurat trafiłem na ich cover Tormentor z okresu poprzedniej płyty, więc od razu zarzucę, bo może kogoś ominął:
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- postuje jak opętany!
Może to moje zboczenie, ale z kilometra słyszę, że zespół nagrywa dla Century Media. Nie wiem, jak oni to robią, bo Watain od zawsze nagrywa i miksuje z tymi samymi gośćmi, a brzmi to jak każdy inny zespół z CM. I wraz z ich transferem do tej stajni wydaje mi się, że brzmienie też ewoluowało w kierunku kapel stamtąd - czyste, wypolerowane, bardzo przystępne. Samo z siebie to nie jest złe, ale w kontekście zespołu, który budował swoją legendę na pewnej niedostępności i szaleństwie, zabiło to zupełnie ducha tej muzyki.
Czyli jak? Wiesz, myślę że tu sytuacja jest dość prosta: albo płytka wchodzi albo nie wchodzi. Po WH Watain wiele stracił i raczej przypływ nowych fanów tego nie zrekompensował. No i jeśli te kawałki się nie bronią, to nie bardzo widzę, jakim sposobem ludzie mieliby nagle uznać, że w sumie, jak na TAKI zespół, to jednak jest w pytę. To trochę wbrew logice, im lepsze wydawnictwa w przeszłości, tym większe gówna można wybaczyć w teraźniejszości. Dobrze to czytam?Uważam, że powinno się ich mierzyć adekwatną miarą i z uwzględnieniem kontekstu.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Mnie się nawet podoba, ciekawie to zabrzmiało
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- dzik
Z parówką....w dupie.
Ważne jeszcze 4 dni:
NIE PODAJEMY LINKOW DO POBIERANIA NIEAUTORYZOWANYCH PLIKÓW!
Dałem radę do 4 numeru.
NIE PODAJEMY LINKOW DO POBIERANIA NIEAUTORYZOWANYCH PLIKÓW!
Dałem radę do 4 numeru.
-
- postuje jak opętany!
Nie spodziewałem się, że się odniosą do tej sytuacji.On May 10th 2019 Watain performed their first ever concert in Kyiv, Ukraine, in front of a loud, wild and passionate crowd. May the sacred fire summoned and shared on that night strengthen and guide your warrior spirits now, in these hard times.
- hungry_slave
- zaczyna szaleć
Od kilku lat wypowiedzi Eryka są dla mnie niezrozumiałe i budzą niesmak w kontekście do postawy jaką Watain prezentował na początku swojej drogi. Chuj im w dupę.
-
To oczywiste.
what we live(die) for... stalinismen. We hate does 'PEACE,LOVE and DEMOCRAZY'-ideas. WAR, SODOMY and DICTATION! We support all extreme and opressed states like the old ALBANIEN , IRAN , KAMPUCHEA under the RED KHMEERS and so on. People who are dying and suffering!
what we live(die) for... stalinismen. We hate does 'PEACE,LOVE and DEMOCRAZY'-ideas. WAR, SODOMY and DICTATION! We support all extreme and opressed states like the old ALBANIEN , IRAN , KAMPUCHEA under the RED KHMEERS and so on. People who are dying and suffering!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Mocno buńczuczne deklaracje jak na z metra ciętego krasnala. Te knypki są ze Szwecji? W dupach się poprzewracało od kawy ze śmietanką i czekoladowych kulek? Takie pierdolenie przypomina mi tych patriotów, którzy siedząc w szarej piździe na końcu świata przy herbatce snują wizje o wojnie i biciu moskala. Widły i piec.[V] pisze: ↑25-02-2022, 20:46To oczywiste.
-
Pozwoliłem sobie na małą manipulacje. To słowa Euronymousa.535 pisze: ↑25-02-2022, 21:08Mocno buńczuczne deklaracje jak na z metra ciętego krasnala. Te knypki są ze Szwecji? W dupach się poprzewracało od kawy ze śmietanką i czekoladowych kulek? Takie pierdolenie przypomina mi tych patriotów, którzy siedząc w szarej piździe na końcu świata przy herbatce snują wizje o wojnie i biciu moskala. Widły i piec.[V] pisze: ↑25-02-2022, 20:46To oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
To akurat słowa tego wojownika:535 pisze: ↑25-02-2022, 21:08Mocno buńczuczne deklaracje jak na z metra ciętego krasnala. Te knypki są ze Szwecji? W dupach się poprzewracało od kawy ze śmietanką i czekoladowych kulek? Takie pierdolenie przypomina mi tych patriotów, którzy siedząc w szarej piździe na końcu świata przy herbatce snują wizje o wojnie i biciu moskala. Widły i piec.[V] pisze: ↑25-02-2022, 20:46To oczywiste.