Hatbreed to przestał być zajebisty 20 lat temu. GHUA jeden z moich ulubionych Slayerów.
SLAYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
Re: SLAYER
rzułf
-
- weteran forumowych bitew
W '84 Araya próbował jakoś powstrzymać "deskorolkowców" (0:35), ale jak historia pokazała, niestety się nie udało

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie wiem co grają TERAZ ale do 'The Rise of Brutality' to jest BDB zespół a został potraktowany jak jakaś wieś największa.
Yare Yare Daze
- Rumburak
Odnośnie DIM i GHUA to nie mieszajmy pojęć. GHUA to śmiercionośny pocisk, DIM to skoczne umcyk-umcyk-pizda-siurcyk z której kilka numerów, mogłoby się śmiało znaleźć na debiucie Soulfly. Pozmieniać teksty i jumpdafuckup jak w mordę strzelił.
- Rejwan
La Masquarade Infernale Arcturus przecież bardzo lubię więc o co chodziŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-03-2023, 19:55Jak ktos lubi Nanowar of Steel to powinien lubic muzyke cyrkowa, taka to gadka
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Muzyka to nie matematyka że jak ktoś lubi A to powinien lubić to co podobne do A, a nie powinien lubić tego co niepodobne. Może są takie przypadki że jak np. ktoś lubi Iron Maiden to lubi każdą płytę heavy metalową ale dla większości to jednak nie działa.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Anzhelmoo
Rzeczywiście dosyć dziwne te porównanie. Nie dość, że wymienione kapele są z różnych światów, to jeszcze nie bardzo wiem co mają wspólnego ze Slayerem, zwłaszcza te metalcorowe :p Jeśli chodzi o wpływy sceny HC Punka na brzmienie Slayera, to to akurat nie jest żaden wielki sekret. Myślę, że jak ktoś szukał muzyki do pobujania spośród starych weteranów i lubił np. KoRna, to z pewnością preferował Roots, czy Soulfly, niż bluźniercze pieśni Pana Kinga oraz Hannemana.
Zgodzę się z tym, że GHUA jest trudne w odbiorze. Ja je lubię, bo wpasowuje się w moje gusta, ale nigdy nie twierdziłem, że to najlepszy album na świecie. Dosyć trudno się go słucha w całości i potrafi wymęczyć, ale właśnie za sprawą brzmienia i intensywności.
Odnosze wrażenie, że niektórzy zapomnieli jak w ogóle ten nu-metal i "rap z metalem" brzmiał. To na pierwszy rzut w celach przypomnieniowych wspomniane Machine Head. Po tym zachęcam odpalić cokolwiek z GHUA
Tak nawiasem mówiąc, to wychodzi na to, że Crowbar też jest nu-metalowy i raperski, jeśli budowanie wokali na modłę HC tak interpretujemy.
Zgodzę się z tym, że GHUA jest trudne w odbiorze. Ja je lubię, bo wpasowuje się w moje gusta, ale nigdy nie twierdziłem, że to najlepszy album na świecie. Dosyć trudno się go słucha w całości i potrafi wymęczyć, ale właśnie za sprawą brzmienia i intensywności.
Odnosze wrażenie, że niektórzy zapomnieli jak w ogóle ten nu-metal i "rap z metalem" brzmiał. To na pierwszy rzut w celach przypomnieniowych wspomniane Machine Head. Po tym zachęcam odpalić cokolwiek z GHUA

Tak nawiasem mówiąc, to wychodzi na to, że Crowbar też jest nu-metalowy i raperski, jeśli budowanie wokali na modłę HC tak interpretujemy.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Rejwan
no jak tak to nie wiem co się do mnie plujesz xD Nanowara znam parę kawałków, gównie z bekowych teledysków za które go szanuje bo to jednak klasyczne heavy a nie rap z metalem, chociaż mieli kwawałek reggaeton z metalem który był chyba lepszy niż wszystko co Slayer nagrał po SITAŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-03-2023, 21:03Muzyka to nie matematyka że jak ktoś lubi A to powinien lubić to co podobne do A, a nie powinien lubić tego co niepodobne. Może są takie przypadki że jak np. ktoś lubi Iron Maiden to lubi każdą płytę heavy metalową ale dla większości to jednak nie działa.
-
- w mackach Zła
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie pluje się tylko wykładam Ci czemu to co napisałeś jest nielogiczne. Jeśli jednak stawiasz Nanowar of Steel ponad dowolny album Slayera po SITA to raczej nie znajdziemy platformy porozumienia.Rejwan pisze: ↑14-03-2023, 21:09no jak tak to nie wiem co się do mnie plujesz xD Nanowara znam parę kawałków, gównie z bekowych teledysków za które go szanuje bo to jednak klasyczne heavy a nie rap z metalem, chociaż mieli kwawałek reggaeton z metalem który był chyba lepszy niż wszystko co Slayer nagrał po SITA
-
- w mackach Zła
Slayer jest ok, nagrywał kilka płyt zajebistych, kilka dobrych i kilka chujowych 

- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Rejwan
Ale to Ty do mnie dzwoniszŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Nie pluje się tylko wykładam Ci czemu to co napisałeś jest nielogiczne. Jeśli jednak stawiasz Nanowar of Steel ponad dowolny album Slayera po SITA to raczej nie znajdziemy platformy porozumienia.Rejwan pisze: ↑14-03-2023, 21:09no jak tak to nie wiem co się do mnie plujesz xD Nanowara znam parę kawałków, gównie z bekowych teledysków za które go szanuje bo to jednak klasyczne heavy a nie rap z metalem, chociaż mieli kwawałek reggaeton z metalem który był chyba lepszy niż wszystko co Slayer nagrał po SITA

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No widzę, że ten niby-pojazd pod tytułem ,,ty słuchasz dungeon synthu" z pozycji ludzi nie mających pojęcia, co to jest i z czym to się je, nie umiera nigdy, więc możesz sobie odpuścić, przyzwyczaiłem się po prostu. To jest forum dyskusyjne, tu się nie dzwoni, tylko odnosi do tego, co ktoś inny napisał, więc przyzwyczajaj się, że to może się zdarzyć. Napisałeś bzdurę że jak ktoś lubi muzykę X to powinien lubić też muzykę w jakiś dość niejasny sposób podobną do X, co po prostu tak nie działa bo gust muzyczny to nie matematyka (BTW serio uważasz że GHUA jest podobne do Lamb of God? Niech cię wszyscy święci mają w opiece).Rejwan pisze: ↑14-03-2023, 22:08Ale to Ty do mnie dzwoniszi wyskakujesz z Nanoware od czapy jakby to cokolwiek znaczyło xD ale jak chcesz iść tą drogą to jak dla mnie, czyli fana metalu to nawet dowolny kawałek Nocnego Kochanka jest znacznie lepszy niż te całe dungeon pierdzenie którym się tak jarasz xD stay heavy \m/
- Tatuś
- Kontakt:
Tak się natrząsają z tego Machine Head a to był ich najlepiej sprzedający się album.Anzhelmoo pisze: ↑14-03-2023, 21:06Odnosze wrażenie, że niektórzy zapomnieli jak w ogóle ten nu-metal i "rap z metalem" brzmiał. To na pierwszy rzut w celach przypomnieniowych wspomniane Machine Head. Po tym zachęcam odpalić cokolwiek z GHUA

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Medard
Ale ja nigdy nie kupiłem żadnego albumu Machine Head, ale była okazja poznać z pożyczanych kaset,Tatuś pisze: ↑15-03-2023, 10:45Tak się natrząsają z tego Machine Head a to był ich najlepiej sprzedający się album.Anzhelmoo pisze: ↑14-03-2023, 21:06Odnosze wrażenie, że niektórzy zapomnieli jak w ogóle ten nu-metal i "rap z metalem" brzmiał. To na pierwszy rzut w celach przypomnieniowych wspomniane Machine Head. Po tym zachęcam odpalić cokolwiek z GHUA
Tak nawiasem mówiąc, to wychodzi na to, że Crowbar też jest nu-metalowy i raperski, jeśli budowanie wokali na modłę HC tak interpretujemy.![]()
![]()
![]()
bo to popularny zespół był w połowie lat 90,
MH to imho najgorszy z tych 'rapów z metalem' stosując taką tandetną terminologię, chociaż naprawdę to groove,
oczywiście Slayer żaden 'rap z metalem', są jakieś granice bzdur
Die Welt ist meine Vorstellung.
- hcpig
Przecież to zależy od płyty, taka jedynka to jest groove a trendziarska trójka - rap z (nu-)metalem.
Yare Yare Daze
- Medard
myślałem, że rozmawiamy o popularnej pierwszej płycie, trójki nie znam, ale skoro to rap z metalem to ok
Die Welt ist meine Vorstellung.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Chyba się nudzicie, skoro potraficie powiedzieć która płyta Machine Head ma więcej rapu.