POGODA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POGODA
Wyszedłem kawałek na pocztę w spodniach i koszulce, spociłem się, pogoda jak w środku lipca. Niewiarygodne. Pamiętam, jak naście lat temu był wiec Korwina na rynku w Krakowie i śmiał się, że "wielkie firmy nas oszukują, że jest globalne ocieplenie, no, może dzisiaj jest, haha!" (był środek lipca właśnie). Potem ta sama grupa okołokorwinowska przeszła na wersję ,,no dobra, może jest, ale nie mamy na nie wpływu", kiedy już zauważyli, że nie da się dłużej bronić poprzedniej wersji, i myśleli, że może wszyscy szybko zapomną, co mówili jeszcze niedawno. O nie nie nie, moi drodzy, ludzie pamiętają.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Wrzesień jest chyba cieplejszy od lipca. Już pal licho, że w dzień jest ciepło, to się zdarzało, ale w nocy temperatury, jak na tę porę roku, są dosyć wysokie. Dzisiaj wsiadałem do samochodu o 5 rano i było 14°C. Wszyscy umrzemy spoceni.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wczoraj byłem ze znajomą na piwie i o 21 siedziałem na zewnątrz w koszuli, było mi tylko trochę chłodno.
- Hatefire
Szczerze, to tak trochę jest. W sensie jest już za późno, żeby coś z tym zrobić. Jest taka dobra komedia Eryk Wiking. Nakecona zresztą przez jednego z członków grupy Monty Pythona. Główny bohater dociera do Atlantydy gdzie mieszkańcy mimo, że woda sięga im już po kolana udają, że problemu nie ma. Kiedyś się mogło wydawać, że przyszłość będzie wyglądać jak w Star Treku, niestety raczej szykuje się scenariusz z Mad Maxa. Ja nie mam dzieci. Pewnie zresztą nie dożyję 70, a może i 60. Jestem jak ten pasażer Titanica, który dzień przed katastrofą dostał zawału, ale wcześniej przynajmniej mógł się raczyć doskonałą brandy i odszedł zadowolony.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Osobiście wolę zostawić takie oceny ludziom, którzy siedzą w tym całe życie i analizują, wychodząc z założenia, że jeśli nie potrafię wyjaśnić nawet dziecku, dlaczego chmury mają takie a nie inne kształty, albo jak tworzą się prądy morskie, to powinienem siedzieć cicho w sprawie oceny globalnych zmian klimatycznych.
- Hatefire
No technicznie pewnie da się. Niemniej całemu światu został sprzedany model ekstensywnego konsumpcjonizmu, w celu zwiększenia zysków wielkiego kapitału. To były lata propagandy określonego stylu życia. Politycznie jest obecnie niemożliwe, żeby zawrócić z tej drogi i przekonać Chińczyka/Hindusa/Afrykanina, żeby jadł mniej mięsa, nie kupił SUV'a itp. Czyli nie aspirował do życia jak mieszkaniec Zachodu, który to marginesie dla swoich korzyści lata sprzedawał im taką wizję szczęścia. Jesteśmy w punkcie jak III Rzesza po Stalingradzie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 14:42Osobiście wolę zostawić takie oceny ludziom, którzy siedzą w tym całe życie i analizują, wychodząc z założenia, że jeśli nie potrafię wyjaśnić nawet dziecku, dlaczego chmury mają takie a nie inne kształty, albo jak tworzą się prądy morskie, to powinienem siedzieć cicho w sprawie oceny globalnych zmian klimatycznych.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Te łagodne z perspektywy historii klimatu Ziemi zmiany są spowodowane tym, że ludzie latają samolotami. To oczywiste i dlatego powinniśmy płacić miliardy rocznie za emisję CO2.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 14:42Osobiście wolę zostawić takie oceny ludziom, którzy siedzą w tym całe życie i analizują, wychodząc z założenia, że jeśli nie potrafię wyjaśnić nawet dziecku, dlaczego chmury mają takie a nie inne kształty, albo jak tworzą się prądy morskie, to powinienem siedzieć cicho w sprawie oceny globalnych zmian klimatycznych.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Bo Postęp jest jak stado świń. I tak należy na ów postęp patrzeć, tak go należy oceniać. Jak stado świń łażących po gumnie i obejściu. Z faktu istnienia tego stada wypływają rozliczne korzyści. Jest golonka. Jest kiełbasa, jest słonina, są nóżki w galarecie. Słowem, są korzyści! Nie ma co tedy nosem kręcić, że wszędzie nasrane.Hatefire pisze: ↑27-09-2023, 14:50
No technicznie pewnie da się. Niemniej całemu światu został sprzedany model ekstensywnego konsumpcjonizmu, w celu zwiększenia zysków wielkiego kapitału. To były lata propagandy określonego stylu życia. Politycznie jest obecnie niemożliwe, żeby zawrócić z tej drogi i przekonać Chińczyka/Hindusa/Afrykanina, żeby jadł mniej mięsa, nie kupił SUV'a itp. Czyli nie aspirował do życia jak mieszkaniec Zachodu, który to marginesie dla swoich korzyści lata sprzedawał im taką wizję szczęścia. Jesteśmy w punkcie jak III Rzesza po Stalingradzie.
Osobiście dzięki tej pogodzie liczę na dobre zbiory w październiku

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Myślę, że Hindusów łatwo będzie przekonać, by jedli mało mięsaHatefire pisze: ↑27-09-2023, 14:50No technicznie pewnie da się. Niemniej całemu światu został sprzedany model ekstensywnego konsumpcjonizmu, w celu zwiększenia zysków wielkiego kapitału. To były lata propagandy określonego stylu życia. Politycznie jest obecnie niemożliwe, żeby zawrócić z tej drogi i przekonać Chińczyka/Hindusa/Afrykanina, żeby jadł mniej mięsa, nie kupił SUV'a itp. Czyli nie aspirował do życia jak mieszkaniec Zachodu, który to marginesie dla swoich korzyści lata sprzedawał im taką wizję szczęścia. Jesteśmy w punkcie jak III Rzesza po Stalingradzie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 14:42Osobiście wolę zostawić takie oceny ludziom, którzy siedzą w tym całe życie i analizują, wychodząc z założenia, że jeśli nie potrafię wyjaśnić nawet dziecku, dlaczego chmury mają takie a nie inne kształty, albo jak tworzą się prądy morskie, to powinienem siedzieć cicho w sprawie oceny globalnych zmian klimatycznych.

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ostatnio gdy cię spytałem, na ile oceniasz swoją wiedzę z klimatologii w skali od 1 do 10, gdzie 1 to dziecko a 10 to profesor, to wyminąłeś się od odpowiedzi jak zawsze.
-
Bo kwestia, o której piszę nie należy do obszaru klimatologii, ale do polityki i logiki.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 15:02Ostatnio gdy cię spytałem, na ile oceniasz swoją wiedzę z klimatologii w skali od 1 do 10, gdzie 1 to dziecko a 10 to profesor, to wyminąłeś się od odpowiedzi jak zawsze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
"Z perspektywy historii klimatu Ziemi zmiany są spowodowane tym, że ludzie latają samolotami." - zdanie na temat perspektywy historii klimatu Ziemi nie jest związane z klimatologią - no niestety, obawiam się, że jest w 100% związane.
Swoją drogą, jeśli jest to związane z polityką, czysto teoretycznie, to nie masz przypadkiem zakazu wypowiadania się na ten temat?
- Hatefire
To jest w ogóle ciekawa sprawa. Nawet jak przyjmiemy perspektywę, że zmiany klimatu nie mają charakteru antropogenicznego, to nadal środowiska denialistyczne, nawet uznające, ze zmiany klimatu są, ale nie związane z człowiekiem, jednocześnie negują próby łagodzenia skutków. Na przykład zmniejszenie zużycia energii w wielu obszarach tak czy siak byłoby konieczne, choćby ze względu na rosnące zapotrzebowanie na sztuczne chłodzenie budynków. Tak samo z spożyciem mięsa. Niezależnie dlaczego klimat się się zmienia skutkuje to kurczeniem się obszarów zdatnych do produkcji rolnej (temperatura, brak wody), a że produkcją roślinna jest bardziej wydajna powinno promować się ją kosztem zwierzęcej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
pal licho ocieplenie klimatu, co na takie gorące znajomości żona?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 14:04Wczoraj byłem ze znajomą na piwie i o 21 siedziałem na zewnątrz w koszuli, było mi tylko trochę chłodno.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Żona po opuszczeniu swojego spotkania firmowego dołączyła do nas, a potem wróciłem z nią samochodem do domu:-)
-
Nie jest tak, Podobnie jak w przypadku manipulacji kapłanów z "Faraona" w kwestii zaćmienia Słońca.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 15:26"Z perspektywy historii klimatu Ziemi zmiany są spowodowane tym, że ludzie latają samolotami." - zdanie na temat perspektywy historii klimatu Ziemi nie jest związane z klimatologią - no niestety, obawiam się, że jest w 100% związane.
Swoją drogą, jeśli jest to związane z polityką, czysto teoretycznie, to nie masz przypadkiem zakazu wypowiadania się na ten temat?
PS. Ch.. z zakazami, lewaki jestem tu z Wami.

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No to niestety, jeśli historia klimatu nie ma związku z klimatologią, to jest to poziom iluzji nie do przebicia. Idiokracja to ustrój, w którym ludzie uważają się za ekspertów od wszystkiego.
-
Nie chcesz zrozumieć. Współczesne opowieści o klimacie to polityka. Niestety nie ma szans byś kiedykolwiek zmienił zdanie na ten temat. To kłamstwo za dużo kosztuje. Straciłeś na klimatyzmie tyle kasy, że musisz brnąć w to do końca.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑27-09-2023, 16:51No to niestety, jeśli historia klimatu nie ma związku z klimatologią, to jest to poziom iluzji nie do przebicia. Idiokracja to ustrój, w którym ludzie uważają się za ekspertów od wszystkiego.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ostatni każdy dzień jest historycznie najgorętszym od kiedy tylko zaczęto mierzyć temperatury w Polsce. Jeśli uważasz, że to jakaś firma robi, to nie ma już ratunku.