ano nieładnie

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
ano nieładnie
Jaka marka i model ? Godny polecenia?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 13:57U nas oczyszczacz i nawilżacz chodzą już przez całą dobę w sypialni.
Oczyszczacza czy nawilżacza?vicotnick pisze: ↑02-12-2023, 14:08Jaka marka i model ? Godny polecenia?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 13:57U nas oczyszczacz i nawilżacz chodzą już przez całą dobę w sypialni.
Myślałem, że masz 2 w 1, podaj jedno i drugie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 14:26Oczyszczacza czy nawilżacza?vicotnick pisze: ↑02-12-2023, 14:08Jaka marka i model ? Godny polecenia?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 13:57U nas oczyszczacz i nawilżacz chodzą już przez całą dobę w sypialni.
To może trochę dziwne, ale jak kupowaliśmy, to dużo taniej było kupić je oddzielnie niż 2 w 1. Oczyszczacz Xiaomi Mi 2S. Żona wybierała i mówi, że dość tani, ale nie najlepszy, za to bardzo dostępne filtry i tanie 120 zł na rok starczy. Ma obniżone dość normy (ustawiony na sztywno), więc ta automatyzacja jest słaba, odpala się na wyższe obroty dopiero jak wskazuje 40, a to jest już mocne zanieczyszczenie. Żona mówi że jakby mogła, to kupiła by wyższy model, Mi 3 albo 4, gdzie jest większa możliwość dostosowania pod siebie.
Dzięki, czy jest zauważalna poprawa jakości powietrza? Jakieś alergie macie i objawy ustąpiły bądź złagodniały?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 14:58To może trochę dziwne, ale jak kupowaliśmy, to dużo taniej było kupić je oddzielnie niż 2 w 1. Oczyszczacz Xiaomi Mi 2S. Żona wybierała i mówi, że dość tani, ale nie najlepszy, za to bardzo dostępne filtry i tanie 120 zł na rok starczy. Ma obniżone dość normy (ustawiony na sztywno), więc ta automatyzacja jest słaba, odpala się na wyższe obroty dopiero jak wskazuje 40, a to jest już mocne zanieczyszczenie. Żona mówi że jakby mogła, to kupiła by wyższy model, Mi 3 albo 4, gdzie jest większa możliwość dostosowania pod siebie.
Nawilżacz Nawilżacz powietrza Smartmi Evaporative Humidifier 2 - on jest dobry, talerze myje się w zmywarce, wodę leje się wygodnie z góry, wkład finansowy roczny 0 zł. Eveporative to te najzdrowsze, cena też dobra (400-500).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Nie, mamy alergii. Natomiast sluchalem wlasnie kilka dni temu podcasta popularnonaukowego o tym, dlaczego ludzie częściej zarazaja sie zima - nie przez zimno, a raczej przez bliskosc ludzi siedzących pod dachem oraz niska.wilgotnosc powietrza, ktora uposledza nos. Wiec nawilzacz ma sens.vicotnick pisze: ↑02-12-2023, 15:08Dzięki, czy jest zauważalna poprawa jakości powietrza? Jakieś alergie macie i objawy ustąpiły bądź złagodniały?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-12-2023, 14:58To może trochę dziwne, ale jak kupowaliśmy, to dużo taniej było kupić je oddzielnie niż 2 w 1. Oczyszczacz Xiaomi Mi 2S. Żona wybierała i mówi, że dość tani, ale nie najlepszy, za to bardzo dostępne filtry i tanie 120 zł na rok starczy. Ma obniżone dość normy (ustawiony na sztywno), więc ta automatyzacja jest słaba, odpala się na wyższe obroty dopiero jak wskazuje 40, a to jest już mocne zanieczyszczenie. Żona mówi że jakby mogła, to kupiła by wyższy model, Mi 3 albo 4, gdzie jest większa możliwość dostosowania pod siebie.
Nawilżacz Nawilżacz powietrza Smartmi Evaporative Humidifier 2 - on jest dobry, talerze myje się w zmywarce, wodę leje się wygodnie z góry, wkład finansowy roczny 0 zł. Eveporative to te najzdrowsze, cena też dobra (400-500).
Szacun, jakby bez kaganca rzucil sie na mnie owczarek niemiecki to chyba bym juz tylko ojcze nasz zmowil. Tak czy siak widze ze nie ma nawet co dyskutować, tu dziala tylko argument sily, a jak tez nauczyl mnie autostop: na swiecie jest wielu ludzi silniejszych od ciebie, ale nie spotkalem jeszcze takiego, ktory mialby niezniszczalne oczy. Jednak dla agresywnego psa dostanie w ryj to wazna lekcja zyciowa.Jimmy Boyle pisze: ↑03-12-2023, 19:46Raz też miałem akcje z psiorem. Też w zimie i wieczorem. Wyskoczył do mnie wilczur (owczarek niemiecki), na szczęście był w kagańcu, ale odruchowo walnąłem go w pysk więc odpuścił. Za to właściciel do mnie przystarował, że jak to tak, psa mu bije, a on w kagańcu, a tak w ogóle to nie gryzie. Jego szczęście, że to starszy, drobny chłopina był, bo nie wiem czy bym strzymał, taki mi to ciśnienie podniosło
Musialbym chowac sie po kanalach tak dlugo jak mieszkam tutaj, wzglednie dac sie gryzc psom zeby przypadkiem kogos nie urazic. Nie ma mowy o tym zeby gazowac jak popadnie tylko jak sie na mnie pies rzuca z zebami. Chyba wole zaryzykowac taka konfrontacje niz wieczne chowanie sie, bo to czlowiek nie ma nawet szacunku sam do siebie.
jak uważasz, stawiasz na konfrontację, rozumiem. psiarze z osiedla się zgadają, nakręcą na „typa z gazem” (tak jak ostrzegają się przed rozrzuconym dla psów zatrutymi resztkami) i któryś bardziej „wysportowany” w końcu Cię trafi na spacerze. ludzie teraz są bardziej agresywni od czworonogów.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-12-2023, 20:10Musialbym chowac sie po kanalach tak dlugo jak mieszkam tutaj, wzglednie dac sie gryzc psom zeby przypadkiem kogos nie urazic. Nie ma mowy o tym zeby gazowac jak popadnie tylko jak sie na mnie pies rzuca z zebami. Chyba wole zaryzykowac taka konfrontacje niz wieczne chowanie sie, bo to czlowiek nie ma nawet szacunku sam do siebie.
OK, daje mi to trochę do myślenia, ale z drugiej strony, kurde - jest jedna ścieżka, idzie babka z psem, z jednej samochody, z drugiej ściana - co tu zrobić, zawrócić i obejść? Czmychnąć między samochody? Jaki człowiek tak robi? Sam nie wiem. Na razie dałeś mi do myślenia na tyle, że dołączyłem do grup osiedlowych na fejsie na wszelki wypadek, by monitorować, co się na nich pisze. Żona już jest, ale nie zaszkodzi sprawdzić po każdej takiej sytuacji.nagrobek pisze: ↑03-12-2023, 20:33
jak uważasz, stawiasz na konfrontację, rozumiem. psiarze z osiedla się zgadają, nakręcą na „typa z gazem” (tak jak ostrzegają się przed rozrzuconym dla psów zatrutymi resztkami) i któryś bardziej „wysportowany” w końcu Cię trafi na spacerze. ludzie teraz są bardziej agresywni od czworonogów.
Mam wrażenie, że był już był taki temat o fobiach, ale mogę się mylić. Myślę, że jest potencjał, ale sam go nie założę.