Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
-
shitshow
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
06-12-2023, 19:29
piotraz pisze: ↑05-12-2023, 15:23
Śledzie to je to. Ja 3 x do roku odbieram od znajomego olej rzepakowy przez niego tłoczony i powiem ci, że śledź w tym oleju z cebulką i pieprzem nie ma sobie równych. Tydzień leży w tym a potem do jedzenia zapraszam.
Jedyna, właściwa opcja to olej lniany.
Do tego najdrobniej jak się da, pokrojona biała cebula i kilka godzin leżakowania w lodówce.
"Lepsze niż szynka, ja wolę."
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
06-12-2023, 20:33
shitshow pisze: ↑06-12-2023, 19:29
piotraz pisze: ↑05-12-2023, 15:23
Śledzie to je to. Ja 3 x do roku odbieram od znajomego olej rzepakowy przez niego tłoczony i powiem ci, że śledź w tym oleju z cebulką i pieprzem nie ma sobie równych. Tydzień leży w tym a potem do jedzenia zapraszam.
Jedyna, właściwa opcja to olej lniany.
Do tego najdrobniej jak się da, pokrojona biała cebula i kilka godzin leżakowania w lodówce.
"Lepsze niż szynka, ja wolę."
A ja znowu lubię cebulę w grube piórka
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
06-12-2023, 21:36
Ostatnio wpierdalam masowo, w rybnym zaczal sie sezon na sledzie z cebula, czosnkiem i porem ( brzmi dziwnie ale smakuje) dostepne tylko od poznej jesieni, specyficzny smak.
woodpecker from space
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5362
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
07-12-2023, 09:01
A lubicie marynowane płaty? Albo rolmopsy?
Nic nie przebije tych w oleju, ale ja w marynacie też uwielbiam.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
07-12-2023, 10:05
Rolmopsy kiedys nalogowo, teraz od czasu do czasu, Ja ostatnio opierdalam na ostro. Do sledzia pokrojnego w paski, bieresz ogora kiszonego w kostke, cebule w kostke, papryke w kostke, czosnyk przez praske, sypiesz sol, piepr ziolowy, chili, cayenne i zalewasz to Skorpionem albo Chilli z Roleskiego wymieszanym z keczupem pikantnym Heinz. Zajebiscie piecze w ryj, do bimberu extra
woodpecker from space
-
Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4041
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
07-12-2023, 10:33
Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 10:05
Rolmopsy kiedys nalogowo, teraz od czasu do czasu, Ja ostatnio opierdalam na ostro. Do sledzia pokrojnego w paski, bieresz ogora kiszonego w kostke, cebule w kostke, papryke w kostke, czosnyk przez praske, sypiesz sol, piepr ziolowy, chili, cayenne i zalewasz to Skorpionem albo Chilli z Roleskiego wymieszanym z keczupem pikantnym Heinz. Zajebiscie piecze w ryj, do bimberu extra
Zanotowane.
Ja zabieram się w weekend za robienie solonych śledzi w occie z mleczem i cebulo.
support music, not rumors
-
Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
07-12-2023, 11:42
Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 10:05
Rolmopsy kiedys nalogowo, teraz od czasu do czasu, Ja ostatnio opierdalam na ostro. Do sledzia pokrojnego w paski, bieresz ogora kiszonego w kostke, cebule w kostke, papryke w kostke, czosnyk przez praske, sypiesz sol, piepr ziolowy, chili, cayenne i zalewasz to Skorpionem albo Chilli z Roleskiego wymieszanym z keczupem pikantnym Heinz. Zajebiscie piecze w ryj, do bimberu extra
Fajny patent, ja bym u siebie jeszcze dorzucił słodkie chilli. Wczoraj zrobiłem znowu dwa słoje w oleju z cebulo, wrócę i będę sie zajadał.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
07-12-2023, 12:06
Chili oczywiscie tez nozna, ja laduje wszystko co czerwone, papryka, slodka, dymiona, wedzona, czili i jaka tam jeszcze mam pod reka. Mozna tez dowalic sos tajski czosnkowyThai Heritage, podkreca smaka. Po takim czyms wodka czy bimber smakuja jak herbata
woodpecker from space
-
Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2545
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
07-12-2023, 13:47
Musztarde się powinno jeść, a jak ktoś chory to keczup. Majonezy już są dla miastowych, aby pierdzą później po nich. A na mróz to się w palto ubrać, gumofilce, czapke z uszami i można robić na dworze.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
piotraz
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1197
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
07-12-2023, 15:00
A idź mi z tym sambalem, sama sól...
Jakby ktoś chciał mam świetny przepis na swoją srirache, żadna kupna nie ma startu. Niekiedy właśnie jej dodaje do śledzia, ale to już na talerzu, chyba że robię w czerwonej marynacie to mieszanka z nią jest wybuchowa.
-
vicotnick
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2453
- Rejestracja: 25-08-2006, 22:15
07-12-2023, 15:27
Mariusz Wędliniarz pisze: ↑07-12-2023, 13:47
Musztarde się powinno jeść, a jak ktoś chory to keczup. Majonezy już są dla miastowych, aby pierdzą później po nich. A na mróz to się w palto ubrać, gumofilce, czapke z uszami i można robić na dworze.
Hey Mario, gdzie byłeś jak cię nie było, co słychać?
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
07-12-2023, 16:01
Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
woodpecker from space
-
dzik
- zahartowany metalizator
- Posty: 3619
- Rejestracja: 21-12-2010, 15:52
- Lokalizacja: Połaniec
07-12-2023, 16:48
vicotnick pisze: ↑07-12-2023, 15:27
Mariusz Wędliniarz pisze: ↑07-12-2023, 13:47
Musztarde się powinno jeść, a jak ktoś chory to keczup. Majonezy już są dla miastowych, aby pierdzą później po nich. A na mróz to się w palto ubrać, gumofilce, czapke z uszami i można robić na dworze.
Hey Mario, gdzie byłeś jak cię nie było, co słychać?
Zapewne Czarci Prorok się robi.
dobry kościół to kościół spalony
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4459
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
07-12-2023, 21:39
Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 16:01
Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
osz kiurwio zgrozio ja pierdolię
gdzie toto moszna zanabyć?
węgierski sklep internetowy mnóstwo dobre! potszebhne mnie na raz!
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
07-12-2023, 22:13
Najlepiej na allegro w sklepie wengierskim wziac czteropak zeby na smarcie przyzydzic.
Tylko uprzedzam, to jest jak wszystko z Wegier wchuj slone, i ostre oczywiscie. Ja to daje do wszystkiego, do kawy nawet z maslem xdeee
Mozna tez kupic cale wiaderko, taniej wychodzi.
woodpecker from space
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5362
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
07-12-2023, 22:27
A ten węgierski sklep to nie jest czasem kociołkowanie.pl?
tam też to jest, ostatnio kupiłem tam kiełbasę paprykowaną ostrą, była motz...
ciekawe, jak to smakuje:
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiado ... f435&ei=12
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
09-12-2023, 14:30
Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
woodpecker from space
-
Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
09-12-2023, 15:06
Triceratops pisze: ↑09-12-2023, 14:30
Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
wpierdalam oczami