POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

30-12-2023, 15:09

Triceratops pisze:
30-12-2023, 08:59
trup pisze:
29-12-2023, 22:36
Triceratops pisze:
29-12-2023, 21:39
W swiatecznym NIE caly sklad rzadu, sztuka po sztuce dosc ciekawie opisala Wolk-Laniewska, zdeklarowana przeciez lewara i socjalistka. Zaczela od Bodnara, ze ten w miare ok, drugi byl SIkorski, choc wrzucila, ze jego charakter srednio pasuje a przed wymienieniem reszty skomentowala tak "dalej jest tylko gorzej". Na deser zostawila wieczorka, ktory jest inzynierem elektrykiem czy cus. Moge wlepic, ona operuje dosc ciekawym jezykiem. Podsumowala, ze wyglada to na wyscig do koryta gdzie lekarz Kosiniak zajal sie wojskiem a polonistka Leszczyna zdrowiem, slowem oranzeria i menazeria xD
NIE zawsze dobre. Daje oddech.
Niemniej ciekawi mnie madralo kogo byś wymarzonego widział (z dowolnego ugrupowania) na stanowiskach rzadowych? Zacznijmy od premiera, MON, Finanse, zdrowie, aktywa, cyfryzacja...?
To nie jest latwe pytanie, potem wlepie podsumowanie Laniewskiej, ale pchanie na ministra kultury pulkownika sluzb, za ktorym wloka sie afery z Krakowa i mial incydent gdy w stanie skrajnego nakurwienia wtoczyl na sale sejmowa belkoczac cos pod nosem, to nie jest dobry pomysl. Donek jeszcze w kwietniu zarzekal sie, ze nie bedzie premierem. Branie na ministra sportu Nitrasa (chyba ze odkurzanie nosem to sport), ktory "kiedys gral w pilke ale teraz tylko biega przypomina kompetencje tej pisowy powolanej na szefowa jakiejs spolki autobusowej "bo duzo jezdzila autobusem", niczym sie to nie rozni od Bortniczuka. Wieczorek to juz w ogole wyjebuje poza skale ale za zaslugi w spajaniu koalicji dostal, czy ta faszystka-komunistka jak ja nazwal jej wlasny ojciec, Na pewno nie jest to rzad z kompetencjami, tylko z nagrodami w postaci koryt, tu o nic nie chodzi, tylko o koryto. NIe za bardzo sie rozni od tego pisowskiego pod tym wzgledem. Lekarz szefem MON, polonistka szefem MZ.
No nie wywijaj się sianem i nie pisz że ci wybrani to lajzy i ochlapusy. Napisz KOGO byś widział na tych stanowiskach. Nie mówię że to łatwe pytanie. Po prostu napisz kogo.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
szczylun
rasowy masterfulowicz

30-12-2023, 16:08

...dzisiaj nowy wódz wygłosi orędzie...o 20tej w TVP :sarcasm1: ...
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

30-12-2023, 16:34

mam nadzieje że ktoś ogarnięty mu przygotuje tą przemowę i obędzie sie bez odmiany nazwiska kaczyński
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-12-2023, 19:47

Jak zmieniać żeby się nic nie zmieniło. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

30-12-2023, 19:59

ozob pisze:
30-12-2023, 19:47

Jak zmieniać żeby się nic nie zmieniło. (:
I chuj, ważne że pisiorów pogonili i... i... no właśnie.
Jebać KO(muchów) i Chudego Ruja :D
[V]
mistrz forumowej ceremonii

30-12-2023, 20:47

szczylun pisze:
30-12-2023, 16:08
...dzisiaj nowy wódz wygłosi orędzie...o 20tej w TVP :sarcasm1: ...
Widziałem tego rudego Niemca. Moja konkluzja jest taka :Donald Tusk to diabeł.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
tomaszm

30-12-2023, 21:51

mocny2_3 pisze:
30-12-2023, 10:45
Ja wam powiem tak, jako 37latek który jednak sporo przegląda internetu pomału dochodzę do wniosku by ograniczyć go do naprawdę minimum tak jak to było kiedy dostałem pierwszy komputer, wtedy z neta korzystało sie do nauki, szukało sie czegoś co może sie przydać.Założyłem ten pierdolony facebook by mieć szybki dostęp do info sportowych, muzycznych itp. Dziś włączam ten syf a tam pierdolenie głównie polityczne, mimo że nie mam polajkowanych takich stron.Non stop polityka w najgorszym, wręcz kuriozalnym wydaniu.Mało tego, pierdolone gale fame mma itd itd itd, pierdolenie ludzi hipokrytów że jakim prawem oni dostają takie pieniądze za walke a sami kurwa komentują każdy post i nakręcają tą spirale.Co jesszcze widze? TOTALNIE podzielone społeczeństwo, ja pierdole, nienawiść, zawiść, to jest poprostu na każdym możliwym kroku.Pamiętam jak wchodził youtube, były jakieś serwisy jak interia, onet itd ale były od samego początku fora internetowe o różnej tematyce gdzie nawet tam trzymano jakiś poziom.Teraz? nie ma żadnegoi poziomu, żadnego.Zaczynając od katastrofalnego poziomu dziennikarstwa, jakieś clickbajtowe popierdolone nagłówki itd. a kończąc na tym jak ludzie wszędzie nawet pod wpisem o zbiórce na chore dziecko napiszą jakieś gówno polityczne.Słuchajcie, ręce opadają.Ten kraj jest kurwa gównem, totalnym gównem.Tak jak gdzieś wcześniej pisałem, to państwo powinno być bombardowane minimum raz na 10lat, wtedy kurwa by doceniono to co sie ma

Mam podobne zdanie . Też mam 37 lat. Tak jak już tu pisałem. Tylko tu bywam. NIe mogę wchodzić na fb czy inne media społecznoćiowe ,bo mnie to tak wkurwia, że wolę sobie oszczędzać nerwów. Sytuacja:Robie zbiórkę przez swoją fundację-sytuacja kryzysowa, sam jebany przelot helikopterem 150 tys zł. do kliniki w NIemczech- poważnie, i jakiś debil tam pisze, że mogła matka nie przeglądać się w lusterku samochodowym to by do wypadku nie doszło. I wartość życia dziecka podważa. Wartość ratowania tych ludzi z opresji. Nie zabiłbyś?

Gdyby nie to ,że muszę dbać o pijar internetowy i nie wypada szefowi kancelari besztać jakiś popierdoleńców internetowych bym w polemikę z miejsca wszedł.

Oj z miejsca.

Dzieją sie ludzkie tragedie a tam jacyś fsustrowani kolesie w tych mediach społecznościowych napierdalają swoje przemyślenia.

Pierwszy przykład z brzegu ode mnie

Gdzie jestem mocno zaangażowany jako pełnomocnik, robimy zbiórki- zebraliśmy ponad 1,2 mln zł , bo sytuacja tego wymagała i jakieś debile w mediach społecznościowych piszą , że cytując- " na co tyle pieniedzy, przecież poza tym że jedno dzicko zginęło a drugie jest w stanie krytycznym nic się nie stało".........ja pierdole

Internet jest przestrzenią dla tylu idiotów ,że to jest cięzkie do przyjęcia.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Ascetic

31-12-2023, 10:45

W jednym dziale już przetłumaczone.
Teraz wersja dźwiękowo-obrazowa tego co się wyprawia w "polityka".

Żeby nie było. Nic w tym niezwykłego, takie samo szambo, jak zauważył mocny, w polskim internecie. Wzgląd, powód wiadomy. Te przynajmniej prawdziwe, z realnego filmu, a nie z fejk-hejt twittów, jakie tutaj regularnie się pojawiają.
lys på slutten av lys
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-12-2023, 12:22

Pierwszy lepszy wpis na fanpeju onetu na fb i komentarze pod nim :D :facepalm:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
trup

31-12-2023, 12:46

Zarząd Enei wytoczył powództwo w czwartek (28.12.2023) przeciwko byłym władzom spółki za decyzję o inwestycji w budowę bloku węglowego w Elektrowni Ostrołęka. Wśród nich jest b. wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej poseł PiS Paweł Jabłoński. Enea dochodzi roszczeń w łącznej wysokości 656 mln
obrońca wolnych mediów...

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
BOLEK
weteran forumowych bitew

31-12-2023, 13:05

Ascetic pisze:
31-12-2023, 10:45
W jednym dziale już przetłumaczone.
Teraz wersja dźwiękowo-obrazowa tego co się wyprawia w "polityka".

Żeby nie było. Nic w tym niezwykłego, takie samo szambo, jak zauważył mocny, w polskim internecie. Wzgląd, powód wiadomy. Te przynajmniej prawdziwe, z realnego filmu, a nie z fejk-hejt twittów, jakie tutaj regularnie się pojawiają.
o rozponaję kol trup nieźle ryje :sarcasm2:
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
bartwa

31-12-2023, 13:13

Chciałbym zobaczyć, znaczy się usłyszeć, jak kwiczą ludzie zamknięci przez świnie.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

31-12-2023, 13:28

mocny2_3 pisze:
31-12-2023, 12:22
Pierwszy lepszy wpis na fanpeju onetu na fb i komentarze pod nim :D :facepalm:

Obrazek
Obrazek
Wydaje mi się, że to boty lub trolle. Wchodziłeś na te profile?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-12-2023, 13:44

Wchodziłem ,też myśle że to trolle ale czesto realne profile też sie trafiają.
[V]

31-12-2023, 13:59

To jest piękne, tak mącić w główkach z wybitym stemplem tvn. Prawda czy fałsz? Black metal czysty jak spirytus.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

31-12-2023, 14:01

mocny2_3 pisze:
31-12-2023, 13:44
Wchodziłem ,też myśle że to trolle ale czesto realne profile też sie trafiają.
Z tego co piszesz widzę, że technologia tych czasów spędza Ci sen z powiek, tak jak mi zresztą. Sprawdź sobie co ten człowiek na dole ma do powiedzenia. Daje dobrą perspektywę na to co się dzieje w kwestii AI czy social media

Awatar użytkownika
Ascetic

31-12-2023, 14:02

Już się zlatują, znów słychać:

- Słychać kwik, tak ma być. -
lys på slutten av lys
bartwa

31-12-2023, 18:46

Królowa Danii przechodzi na emeryturę 14 stycznia po 52 latach "rządów".
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-12-2023, 22:41

Niemcom nawiało to i Polakom nawieje. Pomyślnych wiatrów w tym nowym roku. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
ODPOWIEDZ