BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BURZUM
Figurki mógłby też sprzedawać. Jest tu taki co zbiera. Książki też pod niego już są.
Zobaczymy co z tego kolabo wyjdzie. Banowanie na socjalach niemalże pewne.
Zobaczymy co z tego kolabo wyjdzie. Banowanie na socjalach niemalże pewne.
Poro
- DST
- rasowy masterfulowicz
Jeszcze co do Kanyego to nie dziwi mnie mocno ta koszulka Burzum. Po pierwsze estetyka black metalowa (i też metalowa w ogóle) jest jakąś inspiracją dla raperów z USA od paru lat, podobnie się ma rzecz z punkiem (Playboi Carti) i szeregiem kolesi, którzy chodzą w koszulkach kapel metalowych, jak Morbid Angel, Exodus itd. Jest nawet podgatunek trapu, który dużo bierze z metalu w podkładach i też drą ryja (gówno straszne dla mnie akurat). Po drugie Kanye ma długą historię inspirowania się awangardową (może być też po prostu rockową) białą muzyką. Samplował już Can, King Crimson, Kurta Cobaina i innych. Po trzecie już wcześniej zakładał szokujące jak na ich standardy rzeczy, np latał w katanie z przyszytą flagą Konfederatów (nie, nie chodzi o Bosaka
). Po czwarte, tak jak ktoś tu wcześniej wspomniał krytykowano go mocno za antysemityzm więc zidentyfikował się po prostu z gościem, który jest/był w podobnej sytuacji, bo lubi chyba ludzi denerwować.
Po piąte, na pewno będę słuchał tego albumu.

Po piąte, na pewno będę słuchał tego albumu.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Przypominam najlepszy cover Bumzur ever:
Bez ściemy. Serio najlepszy.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- hcpig
Dobre to jest fchuj, mam też taki dwupłytowy trybut dla Burzum, gdzie Ewigkeit coveruje 'Ea...'.
Yare Yare Daze
- TrombaZaguady
- rozkręca się
Nieironicznie bdb, ale śmieszy mnie strasznie, że trzeba napisać kilka akapitów wstępu zanim przyznasz się w internecie, że lubisz Burzum.Lord Gorloj pisze: ↑21-01-2024, 20:11Przypominam najlepszy cover Bumzur ever:
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a gdzie tam. Najlepszy nagrał NOKTURNAL MORTUM
- Believer
- weteran forumowych bitew
Polska SWASTYKA też nagrała bdb cover
-
nie zapominajcie, że krystian też nagrał covery burzum w 2011 roku. Nawet to wybitne dzielo na podwójnym lp wydał.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
- zaczyna szaleć
- Mass-Turbo
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
So it begins!

- trup
od tyłu MURZUB.... MURZYB.... MURZYN!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- TheDude
''Karma simply means it is your own doing.” — Alan Watts

Podziemny, złowrogi (niegdyś) i ortodoksyjny w poglądach black metalowiec na koszulce u stukniętego w głowę nygusa. Co za czasy...

Podziemny, złowrogi (niegdyś) i ortodoksyjny w poglądach black metalowiec na koszulce u stukniętego w głowę nygusa. Co za czasy...
- Believer
Ciekawe kiedy wspólna trasa
- Triceratops
- Anzhelmoo
Varg o Kanye:
Do tych, którzy krytykują Kanye Westa: Nie, nie kradnie ani nie zżyna on niczego, co zrobiłem. Jak napisałem w mojej książce o black metalu, czymś zupełnie normalnym, naturalnym i w porządku jest inspirować się i podpatrywać pomysły u innych artystów. I szczerze, uważam, że noszenie publicznie koszulki Burzum wymaga odwagi. Ryzykuje gniew (w tym bojkot) całego przemysłu muzycznego, będącego w całości pod kontrolą „pewnej grupy”. Chylę za to przed nim czoła.
https://www.terazmuzyka.pl/varg-vikerne ... nye-westa/
Do tych, którzy krytykują Kanye Westa: Nie, nie kradnie ani nie zżyna on niczego, co zrobiłem. Jak napisałem w mojej książce o black metalu, czymś zupełnie normalnym, naturalnym i w porządku jest inspirować się i podpatrywać pomysły u innych artystów. I szczerze, uważam, że noszenie publicznie koszulki Burzum wymaga odwagi. Ryzykuje gniew (w tym bojkot) całego przemysłu muzycznego, będącego w całości pod kontrolą „pewnej grupy”. Chylę za to przed nim czoła.
https://www.terazmuzyka.pl/varg-vikerne ... nye-westa/
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- rasowy masterfulowicz
Ma chłop rację. Koszulki Burzum są niebezpieczne w przeciwieństwie do np. Behemoth. Nie wyobrażam sobie Prokopa czy Wojewódzkiego w koszulce Burzum w telewizji. W sumie to dobrze, że w metalu są jeszcze tematy całkowicie niestrawne dla mediów głównego nurtu.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Anzhelmoo
TVN emitował koszulkę Burzum podczas rozdań Fryderyków, ale na Zbylu, więc to co innego.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.