No coz, kupilem i zaczalem od razu czytac. Tak powinno byc ze wszystkim. Potwierdza to, co podejrzewalem do teraz: to, ze tworzenie 'safe spaces', zamykanie ludziom ust jesli chodzi o krytyke, chowanie ich w odpowiedniku miekkiego pokoiku w psychiatryku, gdzie nie mozna sobie zrobic krzywdy, to kaleczenie ludzi, niezdolnych pozniej do funkcjonowania w prawdziwym swiecie. Oczywiscie, wszystko w umiarze, i nikt nie mowi, ze z kolei znecanie sie jest zle, ale mimo wszystko ciesze sie, ze nie wychowywalem sie w USA, ani tam nie jestem, tylko w szczerej, prostolinijnej Polsce, gdzie ludzie na gowno mowia gowno.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Co teraz czytacie? v.2
No coz, kupilem i zaczalem od razu czytac. Tak powinno byc ze wszystkim. Potwierdza to, co podejrzewalem do teraz: to, ze tworzenie 'safe spaces', zamykanie ludziom ust jesli chodzi o krytyke, chowanie ich w odpowiedniku miekkiego pokoiku w psychiatryku, gdzie nie mozna sobie zrobic krzywdy, to kaleczenie ludzi, niezdolnych pozniej do funkcjonowania w prawdziwym swiecie. Oczywiscie, wszystko w umiarze, i nikt nie mowi, ze z kolei znecanie sie jest zle, ale mimo wszystko ciesze sie, ze nie wychowywalem sie w USA, ani tam nie jestem, tylko w szczerej, prostolinijnej Polsce, gdzie ludzie na gowno mowia gowno.
Find your flow
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Spotkałem się że spora krytyka mechanizmu opisanego w książce. Tzn to działa ale nie z powodów opisanych w niej. Tak twierdzą krytycy. Nawet chyba Hosenfelder nagrała film o odwyku od dopaminy.
KVLT lizania CZASZKI
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mowa o dopamine fasting? Jeszcze nie dotarlem do tego.Pan_Kimono pisze: ↑14-06-2024, 10:38Spotkałem się że spora krytyka mechanizmu opisanego w książce. Tzn to działa ale nie z powodów opisanych w niej. Tak twierdzą krytycy. Nawet chyba Hosenfelder nagrała film o odwyku od dopaminy.
Find your flow
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
tak, dokładnie o to chodzilo. Ciekawa sprawa, sam to stosowalem zanim o tym przeczytalem bo zauwazuylem u siebie problemy z koncentrancjaŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2024, 10:43Mowa o dopamine fasting? Jeszcze nie dotarlem do tego.Pan_Kimono pisze: ↑14-06-2024, 10:38Spotkałem się że spora krytyka mechanizmu opisanego w książce. Tzn to działa ale nie z powodów opisanych w niej. Tak twierdzą krytycy. Nawet chyba Hosenfelder nagrała film o odwyku od dopaminy.
KVLT lizania CZASZKI
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
OK, i na czym dokładniej polega krytyka (jeśli pamiętasz)? Generalnie też staram się przyjmować wszelkiej stymulacji jak najmniej, mogę z przyjemnością powiedzieć, że dzisiaj w zasadzie spędziłem dzień (gdy już skończyłem pracę) na czytaniu tej książki właśnie. To są takie rzeczy, które trzeba czytać regularnie w różnych formach, raz nie starczy, życie to jednak ciągła walka z samym sobą, by nie wpaść w coś głupiego, dla niektórych mniejsza, dla innych większa. U mnie mama na starość wyrobiła sobie dziwne uzależnienie od shortów na facebooku, i to takie, że żal na to patrzeć. Przychodzi do nas (mnie i żony) jak jesteśmy u nich, i widać, że wie, że nas to nie interesuje, ale nie potrafi się powstrzymać przed pokazaniem tego śmiesznego pieska, kotka, żyrafy, motocyklisty etc. I nigdy się to nie kończy na jednym, tylko idzie coraz dalej, gdy chce pokazać coś, co akurat przeglądało miesiąc temu, a przez ten czas zdążyła udostępnić tego już dwadzieścia pięć. Brzmi przy tym jak narkoman, ale jest już w tym wieku, że ciężko tu cokolwiek naprawiać.Pan_Kimono pisze: ↑14-06-2024, 22:28tak, dokładnie o to chodzilo. Ciekawa sprawa, sam to stosowalem zanim o tym przeczytalem bo zauwazuylem u siebie problemy z koncentrancja
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A powiedz w sumie co dokladnie stosujesz, to zawsze ciekawy tematPan_Kimono pisze: ↑14-06-2024, 22:28tak, dokładnie o to chodzilo. Ciekawa sprawa, sam to stosowalem zanim o tym przeczytalem bo zauwazuylem u siebie problemy z koncentrancja
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Razem z tą książką malutki odwyk od fejsa i masterfula na 72 godzinki, tak by oczyścić głowę.
Find your flow
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Triceratops
-
Nasum

Kolejna odsłona serii "wechikuł czasu" przyniosła nie lada niespodzianke. Ale to jest dobre, mimo, że sam pomysł może wydawać się już troche wyświechtany.... Koles umiera i powraca do czasów swojej młodości, przezywa wszystko raz jeszcze, tyle, że pamięta wszystko, co przeżył do tej pory, razem z kolejnymi powtórkami. Jedynym minusem jest czas, który skraca się wraz z kolejnym powtórzeniem, zaczyna od roku 1963, by "budzić" sie coraz w dalszych okresach czasu.... Postanawia więc co nieco naprawić i przeżyć lepiej każde swoje życie, ale wiadomo, zawsze musić być jakiś szkopuł...
Serio, książka trafiła w mój gust. Przy okazji przeczytałem jeszcze "Rękopis Hopkinsa" R.C. Sheriffa oraz "My" Jewgienija Zamiatina, ale te pozycje nieco bardziej sie zestarzały i ja widziałem w nich więcej niedociągnięć.
"Powtórka" natomiast została wydana jeszcze przed premierą "Dnia świstaka", więc pomysł wtedy był świeży.
- wonsz
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
-
tomaszm
Ja ostatnio po raz kolejny oświeżyłem. Pan profesor na pewno spłodził najlepszą pozycję w zakresie prawa teoretycznego. Mało tu praktyki, bardzo mało, sami opieramy się na włanej wypracowanej jurysdykcji i praktyce zawodowej ale to jedyna sensowana książka w zakresie szkód na mieniu co mogę czytać z wypiekami i mam każdą stroną poznaczoną z komentarzami

Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
- Sybir
Kolory sztandarów
Już to kiedyś czytałem, po raz kolejny bawię się dobrze.
Już to kiedyś czytałem, po raz kolejny bawię się dobrze.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
est
Ja odświeżam sobie Wodnikowe wzgórze bo dostałem w gratisie przy zakupie innej książki.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie czytałem, ale słuchałem swego czasu jakieś wywiady z nim
to o czym mówi i pisze ten gość nt snu i skutkach niewyspania powinno się pilnie zacząć uczyć w szkołach
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Sgt. Barnes

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Triceratops

schizophrenia xdee dwie ksiazki o tym samym ale dwie o czym innym
woodpecker from space
- wonsz