Wybitnie mnie wkurwia v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybitnie mnie wkurwia v. 2

08-06-2025, 23:58

tomaszm pisze:
08-06-2025, 23:47
Pomyśl jakbyś miał zapłacić 650 zl za godzinę mojej stawki godzinowej czy nie lepiej umówić się od wyniku sprawy ;)
nie wiem, jestem materialistą i lubie swoje płyty ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

09-06-2025, 00:01

Nie no każdy lubi swoje dobre materialne. Ale jeśli chcesz się angażować to robisz to po całości. Lepiej mieć 75% płyt niż nie mieć w ogóle.

Ja się najczęściej angazuje w rzeczy że ktoś się o ścianę rozbił. Tu już najczęściej pokojowa polemika czy wymiana pism nie wystarcza :D
Ostatnio zmieniony 09-06-2025, 00:03 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-06-2025, 00:02

Ale drzec z takiego bidoka?
woodpecker from space
tomaszm

09-06-2025, 00:05

Jeśli mam się angażować na pełnej to tak. To nie konsultacja tylko regularne prowadzenie sprawy na wielu płaszczyznach.

Jeśli mowa o konsultacjach nigdy bym nie wziął 5 zl. Ale jeśli mam uruchomić działa i należności odzyskać to to też wiąże się z kosztami po mojej stronie.

Czy sprawa będzie kosztować 5 tys, 10 tys czy 50 biorę to na siebie. Jakich środków użyje i ile mnie to kosztuje - klient ma to w dupie. Liczy się efekt.
Ostatnio zmieniony 09-06-2025, 00:16 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-06-2025, 00:14

Tak tylko zapytalem, przeciez te jego plyty nie pokryja ci nawet ulamka kosztow a na waciki i jedzenie wydajesz dziennie 10x wiecej
woodpecker from space
tomaszm

09-06-2025, 00:18

Nie ważne. Ale chodzi o zasady. Wkurwia mnie jak ktoś wykorzystuje czyjaś sytuację życiowa.

On jak napisze pismo to odpiszą mu żeby spierdalał i powiedzą sprawdź sobie umowę jaką podpisałeś.

A ja im udowodnię,ze się mylą.

Ja też pisze nie raz z innej pozycji. Stresuje innych. Nie czekam wiecznie na wymianę pism. Po skierowaniu pozwu do sądu jest inny dyskurs rozmowy.

Stara dobra szkoła napierdalania się. :D stąd też ta ilość spraw po sądach.

Agresywne prowadzenie kancelarii ale bardzo skuteczne. To ze za klienta ponoszę wszystkie koszta i biorę odpowiedzialność finansowa za przebieg nobilituje klientów. No solace!

Poza tym ja wiele spraw często prowadzę w imię wyższych idei. Zawsze powtarzam ze nie ma spraw głupich ewentualnie są nieopłacalne. Wiele takich klientów przerabiałem za przysłowia kromkę chleba z masłem. Później jeden od drugiego cie rekomenduje i nagle masz prawie 900 postępowań w sądach powszechnych. Nie licząc reszty. Praca prawnika jest oddolna.

Zresztą chyba jak w każdej branży.

Ja tam daleki jestem od stwierdzeń np ze trzeba być dzieckiem prawnika żeby coś znaczyć. Nie mam pół prawnika w rodzinie. Dosłownie.

Albo coś chwytasz albo nie. To tak samo jak z słuchaniem metalu sezonowym. Albo wchodzisz albo wychodzisz.

Jak mogłeś być metalowcem przez chwilę? Znudziło się? To tak samo jak możesz wejść w branże prawna tego nie czując.

Ktoś się kiedyś mnie zapytał jak to się ma że poszkodowe postępowania odszkodowawcze prowadzisz kościołowi. Nie ma nic lepszego jak twój nieprzyjaciel jest zdany na twoja łaskę. I kiedy ty rozdajesz karty. I tak prędzej czy później znaleźliby jakiś substytut innego pełnomocnika. Sa wszędzie. Klient jak każdy.
Awatar użytkownika
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

09-06-2025, 09:58

Akurat Tomek to taka osoba, która by mogła mieć moją kolekcję i nie czulbym żalu. Grunt to nie Dać kurwom satysfakcji. Gdzie są kromki na ten kurs?
Stay clean! 8)
ODPOWIEDZ