Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo nieprzyjemna muzyka...
Zespół twierdzi, że pochodzi z dystryktu Galhareri w Somalii, który obecnie znajduje się pod kontrolą al-Shabaab – somalijskiego islamistycznego ugrupowania bojowego sprzymierzonego z Al-Kaidą. Więc łatwego, życia nie ma ten z muzyków, który tam mieszka.
Death's Head Bangers (Somalia) - Vol. II (Demo 2026)
"Volume II of dark and depraved voodoo hymns from the DHB Soomaali Commune."
Second installment in old school, brooding and utterly depraved Doom-y Black Noise insanity from these maniacs, allegedly from Gal Hareeri, Somalia
A single-track of monolithic proportions, combining the slow and torturous Black Doom sound of Goatlord, Necro Schizma, Belphegoredon, etc. with Ambient and Noise elements of ritualistic murder frenzy and sulphurous trance disembowelment. Something to be appreciated by fans of Abruptum, Ride for Revenge, Black Mass of Absu, Reptile Womb, Flooded Church of Asmodeus, Gonkulator, etc.
Members:
Wadaad Dhimatay (Dead Priest)
Dhiiga Doofaarka (Pigs Blood)
Daawo Sinada (Drug Whore)
Ruux Madoow (Black Spirit)
Muuqaal Cudur (Spectral Disease)
Sayidka Dhillooyinka (Pimp Lord of Banshees)
Released on tape via Sounds from the Gallows.
Zespół twierdzi, że pochodzi z dystryktu Galhareri w Somalii, który obecnie znajduje się pod kontrolą al-Shabaab – somalijskiego islamistycznego ugrupowania bojowego sprzymierzonego z Al-Kaidą. Więc łatwego, życia nie ma ten z muzyków, który tam mieszka.
Death's Head Bangers (Somalia) - Vol. II (Demo 2026)
"Volume II of dark and depraved voodoo hymns from the DHB Soomaali Commune."
Second installment in old school, brooding and utterly depraved Doom-y Black Noise insanity from these maniacs, allegedly from Gal Hareeri, Somalia
A single-track of monolithic proportions, combining the slow and torturous Black Doom sound of Goatlord, Necro Schizma, Belphegoredon, etc. with Ambient and Noise elements of ritualistic murder frenzy and sulphurous trance disembowelment. Something to be appreciated by fans of Abruptum, Ride for Revenge, Black Mass of Absu, Reptile Womb, Flooded Church of Asmodeus, Gonkulator, etc.
Members:
Wadaad Dhimatay (Dead Priest)
Dhiiga Doofaarka (Pigs Blood)
Daawo Sinada (Drug Whore)
Ruux Madoow (Black Spirit)
Muuqaal Cudur (Spectral Disease)
Sayidka Dhillooyinka (Pimp Lord of Banshees)
Released on tape via Sounds from the Gallows.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Bolt

I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- nagrobek
- zahartowany metalizator
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Lepsze od nowego Darkthrone i bardziej autentyczne.
- DST
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No jeśli tyle stworzył, to chyba oznacza właśnie poświęcenie życia siedzeniu w piwnicy. Te 3 albumy Muslimgauze, które słyszałem, to były ewidentne transmisje ze swichrowanego umysłu. Cieszę się, że posłuchałem, ale jestem pewien, że pod wpływem pewnych środków, słuchając tego, wpadłbym w katatonię.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑01-07-2026, 23:04To chyba nie jest takie dalekie od prawdy, bo facet, który to tworzył, zszedł był w 1999 i nie miał jeszcze czterdziestki, a narąbał coś koło dwustu albumów studyjnych. Jakieś archiwalia wychodzą do dzisiaj - z czego wynika, że musiał cały dostępny czas poświęcać niemal wyłącznie na granie i stresowanie się faktem, że w Palestynie trwa niesprawiedliwa wojna w której giną dzieci (w jakimś wywiadzie ktoś go spytał co by było, gdyby na Bliskim Wschodzie zapanował pokój, na co padła odpowiedź, że dalej grałby z podobnym zaangażowaniem w walkę o prawa człowieka, tylko przerzuciłby się na Tybet). Zresztą w ogóle mało o nim wiadomo, to musiał być jakiś naprawdę dziwny przypadek.
Bieganie, zwłaszcza takie dłuższe i spokojniejsze, to jest ten moment, kiedy mogę skupić się na muzyce w pełni, a że nie mam takich okazji dużo, to staram się to wykorzystywać do maksimum i słucham wtedy tego, w co chcę się akurat wgryźć, a nie tego, co mi będzie do czynności biegania pasowało. Czasami są zgrzyty - CURRENT 93 do biegania nie pasuje, muzyka klasyczna też nie bardzo mi wchodzi, podobnie jak death metal (ale bm jest już okej) - ale na ogół nie mam z tym problemu.
MIND NECROSIS FACTOR nie znam; ten numer się fajnie zaczyna, ale potem robi się dla mnie trochę zbyt filmowo/podniośle. To nie znaczy, że źle, ale nie do końca się z tym łączę.
NP. do poduchy coś chyba dzisiaj zarzucę, bo mnie jakoś rozbudziło to bieganie, więc odpalę Bandcamp i:
Nie masz potrzeby mieć jednak wyraźnego rytmu podczas biegania?
Co do Mind Necrosis Factor, to tutaj zaczyna się ujawniać, co nas muzycznie dzieli, a co łączy: mroczna muzyka jako taka jest dla nas obu OK, ale dla mnie musi mieć ona melodię, a podniosłość jest dodatkową zaletą. Jednak wiem, że niektórych epickość w muzyce śmieszy jako nadęta i żenująca.
Poleć coś więcej
Find your flow
-
Żwirek i Muchomorek
Nie. Lubię czasami posłuchać czegoś co ma kopa, ale zdarza mi się też słuchać przy bieganiu free jazzu. A są też dni gdy niczego nie słucham i medytujęŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-07-2026, 18:38Nie masz potrzeby mieć jednak wyraźnego rytmu podczas biegania?
Ja własnie epickości i podniosłości za bardzo nie lubię. Są wyjątki, jasne, ale generalnie najbardziej szukam chyba w muzyce dziury do innego świata, jakiegoś labiryntu, w którym mogę się zgubić i wyjść... gdzieś indziej. Sprzyja temu medytacyjność, powtarzalność, transowśc, hipotyczność, szeroko pojęta dziwaczność harmoniczna, melodyjna, rytmiczna - a nie sprzyja nadmierna egzaltacja. Z takich bardziej, powiedzmy, etnicznych rzeczy w duchu NIECO zbliżonym do MUSLIMGAUZE to przychodzi mi do głowy zupełnie przeoczony GINNUNGAGAP (jeden z projektów w których grał Stephen O'Malley z SUNN O))) ) z albumem "Remeindre":Co do Mind Necrosis Factor, to tutaj zaczyna się ujawniać, co nas muzycznie dzieli, a co łączy: mroczna muzyka jako taka jest dla nas obu OK, ale dla mnie musi mieć ona melodię, a podniosłość jest dodatkową zaletą. Jednak wiem, że niektórych epickość w muzyce śmieszy jako nadęta i żenująca.
Poleć coś więcej![]()
Skądinąd wszystkim polecić to warto
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
- Gumiak

Chyba trza się pogodzić, że nic podobnego takiego kalibru nie znajdę, wszystkie inne fusiony to jakieś smętne sraki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Będzie dobrze.
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
- DST
- rasowy masterfulowicz
-