NECROMANTIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- barthez669
- zaczyna szaleć
NECROMANTIA
był kiedyś post "grecka scena"-to może (ale nie musi) być czymś podobnym. tyle że teraz zawężamy temat do jednego zespołu. komentujcie,Panie i Panowie,wyrażajcie swe zachwyty i psioczenia. ja powiem o nich krótko:KULT!
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
- barthez669
- zaczyna szaleć
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Edinazzu
[quote][i]Wysłane przez barthez669[/i]
polecam Crossing The Fiery Path. miodzio! a wiesz,przyjacielu,że gitar używają sporadycznie? jadą na dwa basy (w tym jeden 8-strunowy!). to dopiero coś!:D [/quote]
pewnie , że wiem. Bardzo oryginalne podejście ,a ja takie doceniam.
polecam Crossing The Fiery Path. miodzio! a wiesz,przyjacielu,że gitar używają sporadycznie? jadą na dwa basy (w tym jeden 8-strunowy!). to dopiero coś!:D [/quote]
pewnie , że wiem. Bardzo oryginalne podejście ,a ja takie doceniam.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Set
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez barthez669[/i]
ha! znam tylko te jedna plyte, totalnie mroczna, oryginalna i schorowana atmosfera. chyba nikt czegos takiego juz nie zrobil. co do pozostalych plyt to po prostu nic wiecej nie slyszalem, chyba tylko jeden numer na jakims skladaku a le nie wiem z czego. pamietam tylko, ze byl dosyc szybki.
ha! znam tylko te jedna plyte, totalnie mroczna, oryginalna i schorowana atmosfera. chyba nikt czegos takiego juz nie zrobil. co do pozostalych plyt to po prostu nic wiecej nie slyszalem, chyba tylko jeden numer na jakims skladaku a le nie wiem z czego. pamietam tylko, ze byl dosyc szybki.
- boroowa
Absolutny majstersztyk. Zespół który nigdy nie dał dupy, nawet najsłabsze IV: Malice kasuje połowę obecnej sceny BM. Obok Rotting Christ ikona greckiego BM (z tym, że RCh miał słabe płyty).
Miałem i mam do tego zespołu cholerną słabość (podobnie jak do Master's Hammer). I pewnie tak zostanie.
Swego czasu (91-92) sporo korespondowałem z Morbid'em aka Magusem. To pewnie stąd się wzięło:)
Uwielbiam wszystko co nagrali, zwłaszcza split z Varathron, Scarlet..., Crossing... i Promo'90 (strona wokalna tego promosa powala mnie do dziś)
aha, Evil Prayers = CIARY
Miałem i mam do tego zespołu cholerną słabość (podobnie jak do Master's Hammer). I pewnie tak zostanie.
Swego czasu (91-92) sporo korespondowałem z Morbid'em aka Magusem. To pewnie stąd się wzięło:)
Uwielbiam wszystko co nagrali, zwłaszcza split z Varathron, Scarlet..., Crossing... i Promo'90 (strona wokalna tego promosa powala mnie do dziś)
aha, Evil Prayers = CIARY
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- boroowa
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
"Scarlet..." uwielbiam i polecam tym którzy nie słyszeli, jako ich najlepsze, według mnie, dzieło. Szatański jad się sączy, masa smaczków zaskakuje, bogactwo dźwięków powala, oryginalne brzmienie uzyskane dzięki osobliwemu instrumentarium intryguje. Nie słyszałem z Grecji nic lepszego.
Debiut bardzo dobry choć uważam, że następcy ustępuje. Bardziej hipnotyczny.
MCD "Ancient Pride" odradzam - zbytnie pitolenie jak na mój gust, choć otwierający "Shaman" robi dobrze.
Generalnie wszystko do drugiej płyty włącznie, kto nie ma, brać w ciemno.
Potem już niekoniecznie.
Z "Malice" słyszałem tylko jeden utwór, ten o którym wspomniał Edinazzu i co najwyżej niezłe to było.
Debiut bardzo dobry choć uważam, że następcy ustępuje. Bardziej hipnotyczny.
MCD "Ancient Pride" odradzam - zbytnie pitolenie jak na mój gust, choć otwierający "Shaman" robi dobrze.
Generalnie wszystko do drugiej płyty włącznie, kto nie ma, brać w ciemno.
Potem już niekoniecznie.
Z "Malice" słyszałem tylko jeden utwór, ten o którym wspomniał Edinazzu i co najwyżej niezłe to było.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
Chodzi mi o reedycję z takim gównem na okładce:
[img]http://www.blackmetal.com/scans0306/nec ... a_scar.jpg[/img]
[img]http://www.blackmetal.com/scans0306/nec ... a_scar.jpg[/img]
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Set