EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

20-03-2007, 23:02

[quote][i]Wysłane przez Einherjer[/i]
mnie ten zespol sie zawsze kojarzyl z trollami i cukierkami, nie wiem czemu [/quote]

całkiem możliwe, ponieważ nie wyprodukowano żelków z ich logo
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

20-03-2007, 23:06

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Tylko Anthems, wcześniej śmieszny black metal, [/quote]
Sam jesteś śmieszny black metal. "In The Nightside Eclipse" jak na tamten czas była świetną płytą (dzis jest dobrą).
never again
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

20-03-2007, 23:34

Empe-co ? ror?

jest to zespół, do którego nie mam dystansu, gdyż prawie od samego początku świata chłonąłem każdy jego opus z wypiekami na plecach, uwielbiam bezgranicznie za to, co w dziewiątej dekadzie ubiegłego wieku czynili z mymi plecami każdą płytą, dziś gdy się zastanowię, to na pewno Anthems, Prometheus, IX... reszta jakby mniej... albo odwrotnie, reszta fajna, a te trzy... no w każdym bądź razie, tam taki koleś z długimi batami na gitarce popyla, albo juz nie istnieją, no coś kojarzę, ale kudy im tam do Nirvany i Kurta Kurty, podobno nowa płyta ma być, że lepsza niż LedZep to wiadomo, ale podobno lepsza też od tego Empecośtam
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

20-03-2007, 23:45

[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
Tylko Anthems, wcześniej śmieszny black metal, [/quote]
Sam jesteś śmieszny black metal. "In The Nightside Eclipse" jak na tamten czas była świetną płytą (dzis jest dobrą). [/quote]

Ochujałeś, jeśli mówisz że to dobry black metal. Cienki wokal, nudne riffy oprócz 2 czy 3 piosenek ktore i tak dalej są spierdolone. Wczesne płyty to taki nieudolny podkład pod Anthems.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-03-2007, 11:51

faktycznie nightside nie powala zawrotna iloscia wyjatkowych riffow, chociaz jest tam kilka absolutnie genialnych (Inno a satana <- ten absolut , I am the black wizards, Toward the pantheon). poza tym calosc ma swietny klimat.

ale Black wizards wole z demowek ;]. No i utwor "Wrath of the tyrant" rozpierdala.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
witchmaster
zaczyna szaleć

21-03-2007, 12:07

popieram przedmówce! dodam od siebie, że klimat ma miodzio!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

21-03-2007, 14:24

Kocham wszystkie longi. Przasny i lesny "In the...", polamany i majestatyczny "Anthems...", najlatwiejszy w odbiorze "IX..." oraz zlozony i dopracowany pod kazdym wzgledem "Prometheus...". Podchodze do tego bandu bezkrytycznie. Ale gdybym mial wybrac po dwa kawalki z kazdego longa:
1 Inno A Satana, I Am The Black Wizards
2 Ye Entrancemperium (naumialem sie nawet grac to na elektryku), Thus Spake the Nightspirit
3 Of Blindness And Subsequent Seers (zdecydowanie najlepszy utwor jaki emperał kiedykolwiek wydal), Sworn
4 Thorns on My Grave, Empty
Generalnie, nigdy dupy nie dali i niechaj tak zostanie.
Prometheus = IX > Anthems > In The Nightside
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
witchmaster
zaczyna szaleć

21-03-2007, 14:30

Mądrego czasami przyjemnie posłuchać....
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

21-03-2007, 19:36

jak już lecimy z ''>" to:

Anthems = Emperor/Wrath of the Tyrant>>Prometheus>>>In the Nightside Eclipse

z IX znam tylko zajebisty ''Curse You All Men''.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Koval
rozkręca się

21-03-2007, 19:42

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Kocham wszystkie longi. Przasny i lesny "In the...", polamany i majestatyczny "Anthems...", najlatwiejszy w odbiorze "IX..." oraz zlozony i dopracowany pod kazdym wzgledem "Prometheus...". Podchodze do tego bandu bezkrytycznie.
[/quote]
Mogę się pod tym podpisać wszystkim członkami mojego ciała ;)
When the sun has died
When the angels are blind
When the fog lies thick
over the palace of God
stary

21-03-2007, 21:50

[quote][i]Wysłane przez Riven[/i]
faktycznie nightside nie powala zawrotna iloscia wyjatkowych riffow, chociaz jest tam kilka absolutnie genialnych (Inno a satana <- ten absolut , I am the black wizards, Toward the pantheon). poza tym calosc ma swietny klimat.

ale Black wizards wole z demowek ;]. No i utwor "Wrath of the tyrant" rozpierdala. [/quote]

zdecydowanie z demos.tym bardziej ,że to jedne z najlepszych demos w całej historii metalu.black wizards to kult nad kulty.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

21-03-2007, 22:05

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Kocham wszystkie longi. Przasny i lesny "In the...", polamany i majestatyczny "Anthems...", najlatwiejszy w odbiorze "IX..." oraz zlozony i dopracowany pod kazdym wzgledem "Prometheus...". Podchodze do tego bandu bezkrytycznie. Ale gdybym mial wybrac po dwa kawalki z kazdego longa:
1 Inno A Satana, I Am The Black Wizards
2 Ye Entrancemperium (naumialem sie nawet grac to na elektryku), Thus Spake the Nightspirit
3 Of Blindness And Subsequent Seers (zdecydowanie najlepszy utwor jaki emperał kiedykolwiek wydal), Sworn
4 Thorns on My Grave, Empty
Prometheus = IX > Anthems > In The Nightside [/quote]

o to to, i zajebisty plus za twój avatar, chciałbym być tą dłonią choć przez trochę
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Kaligula
rozkręca się

21-03-2007, 23:09

Ja tam lubie WSZYSTKO Emperora, przy czym najwiekszy sentyment mam do " In the nightside..." i "Anthems...", moim zdaniem zadne ich wydawnictwo nie jest spierdolone i nie rzucilo ich w bloto.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

21-03-2007, 23:29

dla mnie najbardziej genialny jest "Anthems...". lubie go za oryginalność i klimat. reszta na bardzo wysokim poziomie ale to nie to co "Anthems..."
Awatar użytkownika
Conqueror
starszy świeżak

21-03-2007, 23:59

ja chyba jestem pierdolonym ignorantem bo nic oprocz Prometeusza i "Anthems..." do mnie nie trafia. czegoś mi zawsze brakowało w tej kapeli.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

22-03-2007, 00:10

Tylko Anthems, wcześniej śmieszny black metal, później zbyt eksperymentalnie. [/quote]
Zabić to mało.
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

22-03-2007, 05:18

a propo Emperor szykuje jakis material czy nie ?
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-03-2007, 09:43

bardzo lubię, choć przyznam że dawno nie słuchałem. tym razem będę oryginalny: dla mnie najlepszy jest materiał ze splitu z ENSLAVED. to jest ku*ewsko ZŁY i CHŁODNY materiał. Te same utwory na "In the Nightside Eclipse" już nie zrobiły na mnie takiego wrażenia.

Wszystkie 4 płyty lubię, ale jeśli miałby hierarchizować
Emperor - 9.5/10
Anthems - 9/10
IX - 8/10
Prometheus - 8/10
In the Nightside - 7/10
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

22-03-2007, 10:02

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Wszystkie [size=34]4[/size] płyty lubię, ale jeśli miałby hierarchizować
Emperor - 9.5/10
Anthems - 9/10
IX - 8/10
Prometheus - 8/10
In the Nightside - 7/10 [/quote]

chyba 5
Obrazek
Awatar użytkownika
angelique
rozkręca się

22-03-2007, 10:04

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
bardzo lubię, choć przyznam że dawno nie słuchałem. tym razem będę oryginalny: dla mnie najlepszy jest materiał ze splitu z ENSLAVED. to jest ku*ewsko ZŁY i CHŁODNY materiał. Te same utwory na "In the Nightside Eclipse" już nie zrobiły na mnie takiego wrażenia.
[/quote]
Dobrze, panie, prawicie ja miałem dokładnie te same odczucia - byłem wręcz zawiedziony tymi numerami na "In The Nightside...", które wcześniej były na splicie z ENSLAVED. Tam było czuć ducha, no i zajebiste sample orkiestrowe były, generalnie brzmieniowo ten split bije na głowę "In The Nightside Eclipse".
Ratingu nie będzie, ale mi na chwilę obecną najlepiej wchodzi "IX Equilibrium", potem postawiłbym na Prometeusza, no i wspomniany split z ENSLAVED.
Generalnie ekipa bardzo dobra, jeśli nie wybitna w swoim gatunku.
ODPOWIEDZ