ale czystego, akustycznego soundu singla na cleanie nie wyciagniesz - no chyba, ze o czyms nie wiem jesli gosc chce grac metal/rock to zaden problem, ja tam lubie pograc na czystym.
co do floyda - pewnie, ze latwiej grac bez niego, ale moim zdaniem lepiej patrzec perspektywicznie niz kupowac nowe wioslo za 2 lata. a floyd to zajebista sprawa jak sie opanuje obsluge - co w sumie nie jest wcale takie trudne.
whatever, jak sie chce grac solowki Slayera i Morbid Angel to bez wajchy nie da rady
flazolet na 3 progu + wah do gory + tremolo = sejt'n
no to niezle! teraz to juz nic nie wiem, tak namieszaliscie ze masakra! Bede musial wciagnac wioslo z floydem! nie chce wymieniac drugiej gitary za 2 lata czy jakosc tak. Chce od razu wciagnac sprzet ktory ma mi sluzych w chuj lat. Czyli szukam od poczatku, tym razem z floydem. I to jest juz wersja ostateczna.
ej ej, spokojnie. zdecyduj sie, czy zalezy Ci na ruchomym mostku. ja caly czas szerze propagande floyda, bo moim zdaniem to jest zajebista sprawa. jak chcesz kiedy grac solowki a'la Morbid Angel , Slayer czy Satriani (hehe), to wajcha jest koniecznoscia, ale jak juz bedziesz kupowal to upewnij sie, ze to solidny sprzet ze stabilnym mostkiem. i przygotuj sie na troche wiecej zachodu przy zmianie strun/strojeniu. to potrafi wkurwiac, zwlaszcza na poczatku. no i co jakis czas - powiedzmy raz do roku - warto oddac gitare na regulacje u lutnika (chociaz to dotyczy w sumie kazdego instrumentu, bo specjalista zrobi ci gitare tak, ze bedzie wygladac i dzialac lepiej niz z polki sklepowej). tak czy inaczej, mozliwosci jakie daje floyd sa tego warte.
radze zastanowic sie nad tym cortem x-custom. jak dla mnie spelnia wszystkie kryteria, ktore wymieniles.
Block > nie przepadam za Nile, ale kurwa, rewelacyjnie brzmi pod koniec tego wideo. MOC.
Najlepiej samemu nauczyc sie regulowac gitare - regulacja menzury, gryfu - to nie jest takie straszne Poza tym - gitara z floydem bedzie wymagala chocby minimalnej regulacji po kazdej zmianie strun (czyli, w przypadku regularnego grania, co 3-4 miechy). Warto tez zainwestowac w np. fast fret - konserwuje zarowno gryf jak i struny.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
teraz gitary w tych przedziałach cenowych jakościowo są już na tyle dobre, że można śmiało wybierać. wiadomo trafią się i kaszany, ale generalnie z tych co linki wyżej podane to ja bym wybrał taką co mi najlepiej w łapie leży. między nimi jakiś drastycznych różnic.
niedawno kupiłem sobie nówkę LTD EC50 - jak dla mnie idealna - elegancko sie napierdala i rock n rolla i ciężką lutę.
a jak juz sie wszyscy chwala solowkami to i ja cos wrzuce:
nagrane wczoraj, oczywiscie na podzie ;p. gitara rytmiczna = 2 sciezki na lewy i 2 na prawy kanal - tak brzmi najlepiej. jakosc filmu chujowa ale nie znam sie na takim sofcie - i tak dobrze ze, ze mi sie udalo jednoczesnie 2 ujecia pokazac
solowki troche przypadkowe, wiem, ale potem fajny lead mi wyszedl w tej molowej czesci od 3:10 ; p zreszta tu chodzi o sound a nie jakies p2p2
no, czyli generalnie rzecz biorac POD nie ma konkurencji w swojej klasie w ogole do domu to to jest zdecydowanie najlepsze rozwiazanie, a jak sie wezmie pod uwage mozliwosci, to i cena staje sie relatywnie niska. no chyba, ze o czyms nie wiem i jakas konkurencja sie pojawila - sam przejechalem sie na zoomie i ZDECYDOWANIE odradzam, zwlaszcza, ze analogiczny model kosztuje niewiele mniej.