nic dodać, nic ująćultravox pisze:...(co nie zmienia faktu, że mają talent do komponowania świetnych utworów). To jest taka stylistyka (szczególnie łączenie spokojniejszych fragmentów z elementami black metalowymi), która jednego będzie kręcić, a drugiego odrzuci i moim zdaniem właśnie w tym miejscu należy pogrzebać psa, bo od strony kompozycyjnej ta płyta broni się według mnie doskonale.
CODE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: CODE
Dimmu też łączy szopke z bm, ale cóż skoro macie zamiłowanie do takich płaczków to co poradzić. Żyjcie w przekonaniu, że to bm hehe.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
Re:
wszystko jest dokładnie odwrotnie.Skaut_Kwatermaster pisze: a/ hehe, to że Virus już wcześniej nagrał podobne rzeczy (Carheart i tak stawiam wyżej) nie oznacza, że uczeń mistrza nie może przerosnąć - w tym wypadku Code udało się to czego mi na ostatnim Virus brakowało - transowa, miejscami thrashowa rytmika (a nie jakiś kurwa opeth![]()
) , no i co najważniejsze - WOKALE wykorzystane w należyty sposób. Bez tandetnego patosu - świetnie wkomponowane w muzykę. Jak już pisałem kiedyś, na "The Black Flux" wokale niestety kładą cały krążek. No i "Resplendent Grotesque" chłopaki nie muszą obwieszczać całemu światu o "mariażu Monty Pythona z klimatem Lyncha" - to jest dopiero pretensjonalna gadanina
![]()
b/ nie ma szans. Album trwa ponad 30 minet i ani trochę nie odczuwa się wrażenia przepitolenia
c/ może trochę asekuracyjnie, ale ja lubie takie melodie, które już kiedyś słyszałemKoła nie wymyślili, z pewnością świata też do góry nogami nie przewrócą, ale wg mnie nie było to ich zamiarem. Udało im się przeskoczyć poprzednią płytę, nie zjadając własnego ogona.
Tak tylko nadmienię:
"The Black Flux" - 7/10
"Resplendent Grotesque" na dzień dzisiejszy - 8.5/10
- twoja_stara_trotzky
zupełnie mi się do tego Code wracać nie chce, za to powoli się do nowego 1349 przekonuję - brzmienie garów jest bardzo irytujące, ale sama płyta wydaje się mieć ogromny potencjał - i tam nie ma tego przepitolenia 

- zekke
- weteran forumowych bitew
o kurwa miales racje, to nie bm! wypierdalam mp3 natychmiast, dzieki za wyjasnienie, hehe.So_It_Is_Done pisze:Dimmu też łączy szopke z bm, ale cóż skoro macie zamiłowanie do takich płaczków to co poradzić. Żyjcie w przekonaniu, że to bm hehe.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie ma sprawy i następnym razem nie pisz bzdur bo przez ciebie dzieci się mylą.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
W takim razie jednak to forum ma jaja, skoro tylu użytkowników udaje i podnieca się badziewiem, tylko po to by zmylić innych i odciągnąć ich od zajebistych projektów 

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
żartowniś jesteś, ide po mopa bo zaszczałem podłoge
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
slucham teraz materialu z mysapce i wyglada to tak:
rzecz dla studentow w swetrach i okularach w grubych oprawkach
wokal koszmarny, a sama muzyka spedalona okrutnie. mietkie to wchuj i zajebiscie pretensjonalne, zreszta wystarczy obejrzec profil na myspace...
kupsko jakich wiele, modne jest teraz takie 'ambitne' granie
rzecz dla studentow w swetrach i okularach w grubych oprawkach

wokal koszmarny, a sama muzyka spedalona okrutnie. mietkie to wchuj i zajebiscie pretensjonalne, zreszta wystarczy obejrzec profil na myspace...
kupsko jakich wiele, modne jest teraz takie 'ambitne' granie

this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Black metalowy eklektyzm rodem z drugiej połowy lat 90tych, pretensjonalny potworek. Ostatni Virus(choc do dzis mnie w pełni nie przekonał...głównie chyba przez swoją monotonie...) sytuuje się w zupełnie innej epoce.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Dokładnie to samo stwierdziłem. Poziom Peccatum. Do kibla.absinthe_patriote pisze:Black metalowy eklektyzm rodem z drugiej połowy lat 90tych
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;