ENTOMBED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Entombed

02-11-2009, 22:24

Morbid Angel >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Death

:lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-11-2009, 22:26

nie
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-11-2009, 22:32

oczywiscie, ze tak. death to oczywiscie wspanialy, wazny zespol, ale dowolny material morbid angel kasuje analogiczny chronologicznie album death i to jest jasne jak slonce. morbid angel to inny poziom, byc moze niedostepny dla nikogo innego.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

02-11-2009, 22:44

...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore" :lol:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-11-2009, 22:45

Nie no, już bez przesady. Oczywiście Morbid Angel to wspaniały, ważny zespół, ale Death nagrał dwie najważniejsze płyty zanim MA wydali debiutancki "Altars...", nie mówiąc o tym, że ukierunkowali na najwłaściwszą odmianę death metalu tysiące kapel w Stanach i Europie.
Bloodcult pisze:...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore" :lol:
Tak jest. W każdym razie stawianie jakichś strzałek wyższości/niższości między tymi zespołami nie ma większego sensu.

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-11-2009, 23:17

Bloodcult pisze:...a podaj album analogiczny chronologicznie do "Scream Bloody Gore" :lol:
altars of madness, nie znasz?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-11-2009, 23:46

Morbid Angel na pierwszych czterech (w porywach pięciu) płytach wielkie.
Death na pierwszych dwóch (w porywach czterech) płytach wielkie.
nie ma sensu wartościować, porównywać, kłócić się.
ta sama półka.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-11-2009, 23:53

Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D
[V]

02-11-2009, 23:58

Riven pisze:Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D
z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-11-2009, 00:00

oczywiście ENTOMBED na swoich pierwszych trzech (w porywach wszystkich poza Same Difference) płytach też wielkie.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 00:04

[V] pisze:
Riven pisze:Human to sobie moze pospierdalac. Spiritual Healing w zasadzie tez. Choc to dobre plyty. No, Human jest taka se ;D
z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ
tez uwazam, ze to najlepsza plyta Chucka. i tak do Morbid Angel jej troche brakuje :lol:
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

03-11-2009, 00:19

Riven pisze:
altars of madness, nie znasz?
A od kiedy "Altars..." jest chronologicznie równy ze "Scream..."?
Riven pisze:
[V] pisze: z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ
tez uwazam, ze to najlepsza plyta Chucka. i tak do Morbid Angel jej troche brakuje :lol:
Absurdalne poczucie humoru zawsze w cenie :lol:

Awatar użytkownika
Skaut

03-11-2009, 00:22

longinus696 pisze:
Riven pisze:
[V] pisze: z perspektywy czasu i miliona przesluchan najwyzej cenie Leprosy.GENIUSZ
Absurdalne poczucie humoru zawsze w cenie :lol:
zauważyłem, że Riven zaczyna powoli nabierać nawyków jestera :D :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-11-2009, 00:40

coś w tym jest ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 00:46

kiedy ja tak uwazam od zawsze, no co poradze? ;(
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-11-2009, 00:50

Riven pisze:kiedy ja tak uwazam od zawsze, no co poradze? ;(
o jaki typowy jesteryzm :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 00:52

szkoda ze nie widze juz jego postow, to wiedzialbym czego sie wystrzegac :D
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

03-11-2009, 08:28

Drone pisze:Ja bym to zawęził do pierwszych trzech DEATH i pierwszych dwóch MORBID ANGEL (plus "Abominations Of Desolation")
Bardzo dobrze, przypomnij mi no swoje nazwisko ;)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

03-11-2009, 10:19

Heretyk pisze:
H-K44 pisze:
Heretyk pisze:najlepsza w 2007 ? kurwa, wolne żarty :D pierwsza piątka w najlepszym wypadku
Żadne żarty. Ja lepszej nie słyszałem. Dla mnie po dziś dzień jest zajebista i wcale się nie zestarzała. Tyle.
no luz,a w tym roku podobno wg Ciebie najlepszy jest nowy Necrophobic, o ile pamiętam :D
Jeden z najlepszych na pewno. Widzisz ja bardzo lubię Necrophobic i czekałem na ich nową płytę. I na "Death to All" dostałem więcej niż się spodziewałem. :wink:
A najlepszy w tym roku jest Napalm Death!
Heretyk pisze: nie żebym się przypierdalał, po prostu widzę, że masz tendencje do oceniania średnich/dobrych płyt jako rewelacyjne, ale w zasadzie nic mi do tego
No dla mnie nowy Necrophobic czy "Serpent Saints" Entombed na pewno nie są przęciętne. Ale dla mnie szwedzki Death Metal to jest to, więc mam o nim nieco spaczone (na plus) zdanie. :wink:
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Re:

03-11-2009, 12:28

longinus696 pisze:A od kiedy "Altars..." jest chronologicznie równy ze "Scream..."?
boszzzz... Altars to debiut, Scream to debiut. W chronologii plyt obu zespolow sa to plyty analogiczne. Tak? :roll:
I Altars zzera Scream bez popity (nie odmawiam przy tym plycie Death znaczenia).
ODPOWIEDZ