ABSCESS (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ABSCESS (US)
dobra chuj, zaraz to odpalam 

-
No tak, ale w tym wypadku, gdy w/g Ciebie tych mielizn tam nie ma, takie pytanie nabiera jednak odrobinę podchwytliwościBonny pisze:Ale to nie jest podchwytliwe pytanie. Jestem jak najbardziej daleki od przekonania, że wszystko sam wiem najlepiej (od tego tutaj są inni, dlatego jeśli ktoś ma inne ode mnie zdanie to chętnie się z nim zapoznam, byle było uzasadnione.

- twoja_stara_trotzky
też nie jestem bezkrytyczny - uważam, że nagrali tylko jedną naprawdę wybitną płytę (poza nową, która ma szansę dorównać do rzeczonej pozycji), czyli Through the Cracks of Death. reszty ich płyt nie łykam bezkrytycznie - są dobre / bardzo dobre, ale nie doskonałe.
-
- rasowy masterfulowicz
to najsłabsza płyta Abscess z tych które mam, a mam wszystkie od Through the Cracks of Death włącznietwoja_stara_trotzky pisze: uważam, że nagrali tylko jedną naprawdę wybitną płytę czyli Through the Cracks of Death.
I AM MORBID
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Mort pisze:to najsłabsza płyta Abscess z tych które mam, a mam wszystkie od Through the Cracks of Death włącznietwoja_stara_trotzky pisze: uważam, że nagrali tylko jedną naprawdę wybitną płytę czyli Through the Cracks of Death.

sed quot homines tot sententiae ideo tranquillitatem teneamus

-
dobra, to ja wymieniam po kolei co mi się podoba w nowej płycie, a co nie 
kawałek nr.1 zajebisty, bez zastrzeżeń
2. j.w
3.niezły, fajne zwolnienie w połowie, zasadniczo na plus
4.fajny do połowy mniej więcej, później męczenie buły
5.konkretny walec, aczkolwiek niczym nie zachwyca, im dalej w las tym gorzej w sumie
6.początek słaby, następnie niezłe solo, później jakieś plumkanie. chyba miał być klimatyczny czy coś, a wyszła chujnia
7.bardzo dobry, tylko mógł mieć z 3 min, wystarczyłoby
8.w zasadzie jak wyżej, za długi
9.zajebisty, zero uwag
10.dobry, tylko po chuj ma 7 min ? w połowie zaczynam ziewać
konkluzja jest taka, że moim zdaniem idealnie by było, gdyby ta płyta zamiast 52 min. trwała jakieś 30 (to dla mnie optymalny czas trwania albumu Abscess). tutaj chyba tkwi problem. inna sprawa, że nie chce mi sie już do tego wracać. wolę sobie na przykład debiut włączyć. albo nowe Immolation

2. j.w
5.konkretny walec, aczkolwiek niczym nie zachwyca, im dalej w las tym gorzej w sumie
6.początek słaby, następnie niezłe solo, później jakieś plumkanie. chyba miał być klimatyczny czy coś, a wyszła chujnia
9.zajebisty, zero uwag
konkluzja jest taka, że moim zdaniem idealnie by było, gdyby ta płyta zamiast 52 min. trwała jakieś 30 (to dla mnie optymalny czas trwania albumu Abscess). tutaj chyba tkwi problem. inna sprawa, że nie chce mi sie już do tego wracać. wolę sobie na przykład debiut włączyć. albo nowe Immolation
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Sęk w tym, że to właśnie nowe Immo przy tym krążku wydaje się być nudnawe i przydługie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
to ja to widzę tak:Heretyk pisze:dobra, to ja wymieniam po kolei co mi się podoba w nowej płycie, a co nie
2. j.w
9.zajebisty, zero uwag
1. bardzo dobry numer, chociaż niczym nie zaskakuje.
2. bardzo dobry, nawet lepszy od "otwieracza". rewelacyjne motorheadowate boogie na death metalowo.
3. zaczyna się najlepsza część płyty. takie makabryczne rondo: na początek crust'n'death później megalityczne doomowe zwolnienie i na koniec znów powrót do pięknego nakurwu.
4. absolutny top, numer idealny, od pierwszej sekundy do ostatniej.
5. patrz wyżej.
6. może nie mielizna, ale najsłabszy numer na płycie na pewno. taka szkolna "czwórka".
7. bardzo dobry numer.
8. j.w., klasyczny Abscess.
9. dobry numer, ale, generalnie, obok 6 najsłabszy na płycie.
10. a tu za to trzeci najlepszy na krążku. może nieco za krótki

wychodzi na to, że to, co uważasz za mielizny to akurat to, co stanowi o tym, że ten krążek jest lepszy od dwóch poprzednich

no i debiut to najsłabszy Abscess

- twoja_stara_trotzky
a poza tym wszyscy w domu zdrowi?Mort pisze:to najsłabsza płyta Abscess z tych które mam, a mam wszystkie od Through the Cracks of Death włącznietwoja_stara_trotzky pisze: uważam, że nagrali tylko jedną naprawdę wybitną płytę czyli Through the Cracks of Death.
-
wierz albo nie, ale już kiedy to pisałem miałem 100% pewności, że właśnie taka będzie Twoja ripostatwoja_stara_trotzky pisze:
wychodzi na to, że to, co uważasz za mielizny to akurat to, co stanowi o tym, że ten krążek jest lepszy od dwóch poprzednich
no i debiut to najsłabszy Abscess

chuj z tym, szanuję Twoje zdanie aczkolwiek mało kiedy się z nim zgadzam, tak już widocznie musi być

-
- postuje jak opętany!
Na chwilę obecną: Sawtopsy>>Dawn of Inhumanity 

- twoja_stara_trotzky
te, Artaud, ty lepiej teatr absurdu zostaw i zajmij się jakimś innym, na przykład okrucieństwa czy coś 

-
- postuje jak opętany!
Absurd, nei absurd, okrutny czy nie, takie sa fakty! 

- Mental
- weteran forumowych bitew
przeczytajcie do końca:
ABSCESS has officially broken up
Greetings, sickos. We need to inform you that Abscess has officially broken up. The reason for this is that Clint Bower has left the band for personal reasons and out of respect to him and to all who have supported us for these 16 years, we have decided to call it a day. Without Clint Bower, there can be no Abscess so we won't even try to cheat anyone with something that is not the real thing. "Dawn of Inhumanity" has become our final statement and we feel that it is the perfect way to close the Abscess chapter since we must do so. Thanks to all of you who were and still are proud to call yourselves Abscess Freaks!
The other side of this statement is to announce that Autopsy is offcially active again. With the line up of Eric Cutler and Danny Coralles on guitars, Chris Reifert on drums/vocals and Joe Trevisano (formerly Allen) on bass, Autopsy is now the full time focus. Longtime friend and bass destroyer Dan Lilker has performed with Autopsy at Maryland Death Fest VIII and will also do so at the upcoming Party San and Hole in the Sky festivals in August of this year before Joe Trevisano takes over full time on bass. A new Autopsy E.P. and full length album are in the works and will be released on Peaceville records along with an upcoming documentary dvd. Also in the works is a new official Autopsy website, so keep your eyes open for that. Any other Autopsy sites or pages out there are fan sites and not run by the band.
Again, thanks to all. All we can do is offer more brutality.....
ABSCESS has officially broken up
Greetings, sickos. We need to inform you that Abscess has officially broken up. The reason for this is that Clint Bower has left the band for personal reasons and out of respect to him and to all who have supported us for these 16 years, we have decided to call it a day. Without Clint Bower, there can be no Abscess so we won't even try to cheat anyone with something that is not the real thing. "Dawn of Inhumanity" has become our final statement and we feel that it is the perfect way to close the Abscess chapter since we must do so. Thanks to all of you who were and still are proud to call yourselves Abscess Freaks!
The other side of this statement is to announce that Autopsy is offcially active again. With the line up of Eric Cutler and Danny Coralles on guitars, Chris Reifert on drums/vocals and Joe Trevisano (formerly Allen) on bass, Autopsy is now the full time focus. Longtime friend and bass destroyer Dan Lilker has performed with Autopsy at Maryland Death Fest VIII and will also do so at the upcoming Party San and Hole in the Sky festivals in August of this year before Joe Trevisano takes over full time on bass. A new Autopsy E.P. and full length album are in the works and will be released on Peaceville records along with an upcoming documentary dvd. Also in the works is a new official Autopsy website, so keep your eyes open for that. Any other Autopsy sites or pages out there are fan sites and not run by the band.
Again, thanks to all. All we can do is offer more brutality.....
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Witam wszystkich!
Własnie miałem to wklejać
Własnie miałem to wklejać

http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Rattlehead
"All we can do is offer more brutality....."
i tego się trzymajmy
i tego się trzymajmy
support music, not rumors
-
będzie dobrze na bank. po Reifercie i ferajnie nie można się spodziewać złego materiału 

http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Myślę, że Dawn of Inhumanity to płyta, którą należy śmiało postawić obok największych klasyków Autopsy - na tej płycie Abscess osiągnęło poziom Autopsy.
Sam zatem nie wiem, co mam sądzić o informacji o rozpadzie tych pierwszych...
Sam zatem nie wiem, co mam sądzić o informacji o rozpadzie tych pierwszych...
- Block69
Świetna wiadomość ! AUTOPSY nagra nową płyte, pokoncertują, potem znów sie rozpadną, wróci ABSCESS i wszyscy będą zadowoleni.
PENIS METAL