SINISTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: SINISTER

19-12-2010, 20:08

To ja poproszę o parę tytułów, skoro "takich płyt jest od chuja nagrywanych rocznie".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-12-2010, 20:18

Takiego czegoś poproszę jak najwięcej:
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

19-12-2010, 20:28

Gore_Obsessed pisze:Takiego czegoś poproszę jak najwięcej:
Kurde, świetny kawałek! Widzę, że muszę nadrobić zaległości, bo chociaż "Afterburner" do dziś bardzo mi się podoba, to jakoś "The Silent Howling" olałem...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-12-2010, 20:34

Jak to? Przecież to słabe. Zero oryginalności. Słowem trzecia liga. Takich płyt jest od chuja nagrywanych rocznie. Takie coś przerabialiśmy już setki razy.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

19-12-2010, 20:42

Maleficio pisze:
AroHien pisze:
Maleficio pisze: Płyta jest słaba, nawet w porównaniu do ostatniej. Oczywiście in plus, ze kawałki są krótsze ale takich płyt jest od chuja nagrywanych rocznie przez o wiele mniej znane kapele. Zero oryginalności... absolutna trzecia liga.
Coś Ci zaszkodziło? Bo szczerze powiedziawszy to co napisałeś to kompletne bzdury. A okładka jak okładka może i za fajna nie jest ale nie ma ona najmniejszego wpływu na zawartość- na szczęście.
aha, to może powiedz czemu ta płyta jest dobra?
Proszę bardzo. Nowy album ma niezwykle zwartą, charakterystyczną dla wczesnych nagrań tego zespołu, konstrukcję. Zrezygnowali tym razem z rozwlekłych kompozycji na rzecz konkretnego pierdolnięcia. Oczywistym atutem jest fakt, że ten zespół pozostaje niezwykle rozpoznawalny. Do tego wokale są najlepszymi jakie były dobosz wydobył ze swoich trzewi. Czy to mało? Jeśli tak, to określ jakie miałeś oczekiwania zwiazane z tą płytą. A i wymień choć kilka z tych 'od chuja nagrywanych rocznie przez o wiele mniej znane kapele' płyt, bo choć staram się śledzić scenę death metalową to jakoś zatrzęsienia albumów na takim poziomie nie wyłowiłem...
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-12-2010, 20:52

Dobra płyta, a malkontentów proszę o podanie przykładów tegorocznych deathmetalowych albumów, które zrobiły na nich lepsze wrażenie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

19-12-2010, 20:57

Pacjent pisze:Dobra płyta, a malkontentów proszę o podanie przykładów tegorocznych deathmetalowych albumów, które zrobiły na nich lepsze wrażenie.
po wcale nie tak długim myśleniu:

Abscess – Dawn Of Inhumanity
Adversarial - All Idols Fall Before the Hammer
Autopsy - The Tomb Within
Immolation - Majesty and Decay
Vasaeleth - Crypt Born & Tethered to Ruin
Witchrist - Beheaded Ouroboros
Decrepitaph – Beyond the Cursed Tombs
a przede wszystkim:

EHNAHRE
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

19-12-2010, 21:00

Plytka wchodzi calkiem dobrze chociaz z zapowiedzi spodziewalem sie, ze bedzie ostrzej. 1-3 pewnie juz nie przeskocza, ale dobrze jest ich slyszec w niezlej formie.
[V]

19-12-2010, 21:05

Pacjent pisze:Dobra płyta, a malkontentów proszę o podanie przykładów tegorocznych deathmetalowych albumów, które zrobiły na nich lepsze wrażenie.
nie jestem malkontentem,nowy SINISTER podoba mi sie zdecydowanie,ponizej kilka tytulów w mojej opinii LEPSZYCH niz najnowsze dzielo Holendrów;

THE TOMB WITHIN
MAJESTY AND DECAY
MISLED BY CERTAINTY
CRYPT BORN AND TETHERED TO RUIN
DAWN OF INHUMANITY
PANDEMONIC ULULATIONS OF VESPERIC PALPITATION
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-12-2010, 21:06

Nawet jeśli wszystkie te tytuły są lepsze to czy świadczy to źle o nowym SINISTER? Nawet gdyby znaleźć jeszcze kilka razy więcej lepszych płyt to przy tysiącach ukazujących się każdego roku ostatnia płyta Holendrów spokojnie łapie się do grona kilkudziesięciu najlepszych. Jak więc można tu mówić o jakimkolwiek rozczarowaniu? Mnie akurat z wymienionych powyżej interesują tylko ABSCESS i AUTOPSY, ale trudno mi je z SINISTER porównywać, bo to zupełnie inny styl grania Death Metalu. Tak czy siak czołówka.
Mort
rasowy masterfulowicz

Re:

19-12-2010, 21:08

Skaut pisze: Immolation - Majesty and Decay
nie słyszałem jeszcze nowego Sinister, ale ten typ jest chybiony :+)
EHNAHRE
o, to jest dobre, gdzie kupiles?
I AM MORBID
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re:

Skaut pisze:

a przede wszystkim:

EHNAHRE
Mogę się z tymi typami zgodzić, ba dodałbym jeszcze coś od siebie ,ale czy to automatycznie wrzuca Sinister do trzeciej ligi? U mnie pewnie znajdzie się w top 20, a jak wiecie innego gatunku niż death metal w nim nie będzie :wink:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re:

Skaut pisze:

a przede wszystkim:

EHNAHRE
Te owszem +
Grave Miasma - Realm of Evoked Doom
Father Befouled - Morbid Destitution of Covenant
Bastard Priest - Under the Hammer of Destruction
Encoffination - Ritual Ascension Beyond Flesh

tak na prima vista ale mogę podać jeszcze wiele lepszych płyt. Nie kumam takiego upierania się przy Sinister...
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: Re:

19-12-2010, 21:10

AroHien pisze:Mogę się z tymi typami zgodzić, ba dodałbym jeszcze coś od siebie ,ale czy to automatycznie wrzuca Sinister do trzeciej ligi?
Patrz wyżej. ;)
Maleficio pisze:Encoffination - Ritual Ascension Beyond Flesh
To mnie nie ruszyło.
Awatar użytkownika
Skaut

19-12-2010, 21:11

Mort pisze:
Skaut pisze: Immolation - Majesty and Decay
nie słyszałem jeszcze nowego Sinister, ale ten typ jest chybiony :+)
jaka bzdura

Mort pisze:
EHNAHRE
o, to jest dobre, gdzie kupiles?
u źródła
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

19-12-2010, 21:27

Czekam na tę nową płytę z niecierpliwością. Okładka dość tandetna, ale bez przesady - mam wiele płyt z dużo gorszymi okładkami, które bardzo lubię :) Pamiętam jak tuż po premierze "The Silent Howling" pisałem na tym forum, że to płyta na miarę ich największych dokonań i co poniektórzy chyba z rok się z tego śmiali, wypominając mi to wielokrotnie jako dowód na ułomność mojego muzycznego gustu. Cieszę się, że teraz coraz więcej pozytywnych opinii o tej płycie się pojawia, bo to naprawdę kawał bardzo solidnej muzy. Mam nadzieję, że Legacy of Ashes będzie krążkiem równie udanym :)
zuo
zaczyna szaleć

20-12-2010, 07:34

po kilku odsłuchaniach(mp3) wnioski są takie że płyta roku ani najlepsza płyta holendrów to to nie jest, ale i tak daje masę radochy(7,5/10), zyskując z każdym odsłuchem. wywalam z dysku, czekam na cd i podejrzewam że jej ocena pójdzie w górę
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-12-2010, 11:30

Może na kimś robią większe wrażenie klony Incantation czy post-entombedowe przytupy, ale z mojego punktu widzenia jest to jedna z najlepszych płyt z death metalem w tym roku. Przede wszystkim dlatego, że mało dzisiaj grania opartego na riffach i zróżnicowanej rytmice, a nie tylko na kilku nutach ciągniętych pod nieustanne blasty. Trochę mi brakuje takiego podejścia do tematu i w zasadzie nie widzę zbyt wiele zespołów, które na swoich płytach kładłyby taki nacisk na dynamikę utworów (na myśl przychodzi mi w tym momencie jedynie Immolation). Oczywiście mówię tutaj wyłącznie o death metalu, choć problem dotyczy tez w pewnym stopniu innych gatunków.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-12-2010, 16:00

O to chodzi. Mi też brakuje takiego Death Metalu. Grania w stylu "Sothis" na ten przykład, gdzie są kompozycje, a nie "zabawa formą", "puszczanie oka do słuchacza", opieranie wszystkiego na "hołdzie dla starych mistrzów" czy przesadne eksperymentowanie (to już oczywiście kwestia indywidualna). SINISTER zawsze robił swoje i prawie zawsze na cholernie wysokim poziomie. Dla mnie podstawą jest "prujący flaki riff" (za Willem Rahmerem) i odpowiednie zróżnicowanie temp (dramaturgia utworu). Jednakowo odrzuca mnie nieustanne blastowanie na złamanie karku w stylu HATE ETERNAL jak również szwedzkie "umpa umpa". Granica jest dość cienka. Dla przykładu VADER z "Sothis" / "De Profundis" - TAK! VADER z "Litany" - NIE! Po raz kolejny mogę przywołać amerykańskie DRAWN AND QUARTERED, które jest dla mnie idealnym przykładem odpowiedniego dobrania wszystkich elementów.
[V]

22-12-2010, 16:09

ultravox pisze:Może na kimś robią większe wrażenie klony Incantation czy post-entombedowe przytupy, ale z mojego punktu widzenia jest to jedna z najlepszych płyt z death metalem w tym roku. Przede wszystkim dlatego, że mało dzisiaj grania opartego na riffach i zróżnicowanej rytmice, a nie tylko na kilku nutach ciągniętych pod nieustanne blasty.
zgadzam sie
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ