FOLK'em ALL TOUR, II Edycja!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- white_pony
- weteran forumowych bitew
Re: FOLK'em ALL TOUR, II Edycja!
dobra gandhi zluzuj błonke, bysnąłeś jak jarzeniówa nad burdelem i tez mi sie nie chce juz tego wlaczyc ani razu.
do not make equal what is unequal
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A ja włączyłem, i wierz mi, nic nie straciłeś. Wręcz przeciwnie ;)
The madness and the damage done.
-
- rozkręca się
Sorry, że uraziłem Wasze dumy :D Jak Wy kogoś opierdalacie to jest ok, a jak ja zwracam na coś uwagę to od razu foch? :D :D :D
- white_pony
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Żaden foch. Po prostu musiałbym się najebać do nieprzytomności, żeby pójść na koncert tego typu. To co tam sobie opowiadasz o byciu "w rodzinie" etc. mnie średnio interesuje, w przeciwieństwie do muzyki, która jest chujowa. Po prostu :P
-
- rozkręca się
Spoko. To, że nie lubisz takiej muzy jestem w stanie zrozumieć. Ale czy musiałeś to pisać? Lepiej Ci :P A tak poważnie, masz jakiś argumenty poza "muzyka jest chujowa"? Wiesz, jestem pojebany i nie bardzo do mnie takie proste zdanie dociera. Średnio no ... jakby Ci to rzec. Zespół interesuje krytyka, dzięki której będzie się mógł doskonalić i stać jeszcze lepszym. Stać Cię na taką krytykę, czy nie bardzo?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
W sumie, mógłbym napisać, że ten chujowy wokal w ogóle mi się nie podoba (z racji barwy głosu), że brzmienie jest chujowe, brak jakiegokolwiek pierdolnięcia w tym, że ogólnie brzmi to jak disco-polo z ambicją na tworzenie czegoś wartościowego a w rzeczywistości brzmi jak kolejny heavy-power metalowy klon, że kompozycja jest zwykłym wypełniaczem, że jest nudno i wtórno, Klipu i całego konceptu "New Wave of Polish Heavy Folk" nawet nie będę komentował ;)
Mógłbym to napisać, ale nie chce mi się. W końcu jestem ignoranckim metalem i dlatego się ograniczę do zwykłego "gracie chujowo", i żeby nie było, całą opinię oparłem na tym jednym kawałku z początku wątku.
Mógłbym to napisać, ale nie chce mi się. W końcu jestem ignoranckim metalem i dlatego się ograniczę do zwykłego "gracie chujowo", i żeby nie było, całą opinię oparłem na tym jednym kawałku z początku wątku.
- white_pony
niech zaczna grać black metal. wtedy bedzie ok.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Przede wszystkim ta muzyka to taki jarmark rozmaitości - od 'fajoskiego_cięzkiego_riffowania', przez przaśną ludową przyśpiewkę, po jakieś pseudopsychodele. Plus dla zespołu, że potrafi to wszystko spójnie połączyć, minus za to, że każdy z tych elementów jest pretensjonalny, tandetny i zwyczajnie przerysowany. To tak jakbyś zmiksował po trochu frontside, "hej sokoły" i jakiś stary czeski film. Fajny zespół - na wesele.Yarpenn pisze:Spoko. To, że nie lubisz takiej muzy jestem w stanie zrozumieć. Ale czy musiałeś to pisać? Lepiej Ci :P A tak poważnie, masz jakiś argumenty poza "muzyka jest chujowa"? Wiesz, jestem pojebany i nie bardzo do mnie takie proste zdanie dociera. Średnio no ... jakby Ci to rzec. Zespół interesuje krytyka, dzięki której będzie się mógł doskonalić i stać jeszcze lepszym. Stać Cię na taką krytykę, czy nie bardzo?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Block69
- zahartowany metalizator
Na wesele za słabi, ale na wiejskie festyny kajś pod rozdupconymi murami zamkowymi idealni.
PENIS METAL
-
- rozkręca się
Z tym pierdolnięciem bym polemizował, ale co ja tam wiem, te 20 koncertów zeszłego roku się same wysłuchały ;) Ale tak na poważnie, teraz już trochę lepiej z krytyką, ale nadal nie widzę wskazówek, co zrobić, żeby było lepiej :)
A co do teledysku... już gdzieś pisałem, w jakich warunkach był robiony i kto go robił ale z pewnością go to w Twoich oczach nie usprawiedliwi, bo przecież nie musi Cię to obchodzić i ja to rozumiem. Zespół doszedł do wniosku, że lepszy taki teledysk niż żaden, zresztą zerknij na odwiedziny i na komentarze, generalnie in plus. I tak zaraz zbijesz to argumentem, że Ciebie zdanie motłochu nie interesuje, spoko :)
"Nudno i wtórno," - czyli mam rozumieć, że do czegoś jest to podobne? Przykładowo?
A "New Wave..." to jest przecież Pythonowska polewka, taki joke, bo przecież starej fali nigdy nie było ;)
Olo: Nigdy nie twierdziłem, że odbiór muzyki jest prosty, ba, sam uważam, że ta muzyka nie jest dla każdego i nie każdy ich utwór mi się podoba. Cały czas eksperymentują, szukają nowych rzeczy, mają nawet gdzieś w repertuarze Jezioro Łabędzie... Ale ok, taka argumentacja mi się podoba :) I zapewniam Cię, że na wesele niespecjalnie się to przyda, zresztą propozycje już bywały :D
Block69: jestem ciekaw, czy potrafiłbyś wypowiedzieć dokładnie tą samą kwestię stojąc naprzeciw typowego gościa odtwarzającego Wikinga, czy Słowianina :)
A co do teledysku... już gdzieś pisałem, w jakich warunkach był robiony i kto go robił ale z pewnością go to w Twoich oczach nie usprawiedliwi, bo przecież nie musi Cię to obchodzić i ja to rozumiem. Zespół doszedł do wniosku, że lepszy taki teledysk niż żaden, zresztą zerknij na odwiedziny i na komentarze, generalnie in plus. I tak zaraz zbijesz to argumentem, że Ciebie zdanie motłochu nie interesuje, spoko :)
"Nudno i wtórno," - czyli mam rozumieć, że do czegoś jest to podobne? Przykładowo?
A "New Wave..." to jest przecież Pythonowska polewka, taki joke, bo przecież starej fali nigdy nie było ;)
Olo: Nigdy nie twierdziłem, że odbiór muzyki jest prosty, ba, sam uważam, że ta muzyka nie jest dla każdego i nie każdy ich utwór mi się podoba. Cały czas eksperymentują, szukają nowych rzeczy, mają nawet gdzieś w repertuarze Jezioro Łabędzie... Ale ok, taka argumentacja mi się podoba :) I zapewniam Cię, że na wesele niespecjalnie się to przyda, zresztą propozycje już bywały :D
Block69: jestem ciekaw, czy potrafiłbyś wypowiedzieć dokładnie tą samą kwestię stojąc naprzeciw typowego gościa odtwarzającego Wikinga, czy Słowianina :)
- Block69
- zahartowany metalizator
Pewnie kiedyś zawitacie na zamek w Chudowie to wpadne na wuszta i wikinga :)
PENIS METAL
-
- rozkręca się
No ale wtedy jako wczesnośredniowieczny Percival, a nie Schuttenbach, więc będzie czysto folkowo, zero metalu ;) Właśnie się przymierzam do wysłania zaproszenia. Daleko w sumie nie mam, połowa mojej duszy mieszka w Zabrzu :P
- white_pony
to ze nawet cos nie jest podobne do niczego nie koniecznie znaczy ze jest zajebiste. nie slyszałem nigdy polaczeniu rave z metalem a xe-none to najgorsze co w zyciu slyszałem. uwielbiam typów ktorzy najpierw chca krytyki a potem polemizuja z nia w taki sposob ze probuja ci tłumaczyc ze nie zrozumiales zajebistosci albo ze zagrali 17 koncertów w pierdziszewie i bylo super.Yarpenn pisze:Z tym pierdolnięciem bym polemizował, ale co ja tam wiem, te 20 koncertów zeszłego roku się same wysłuchały ;) Ale tak na poważnie, teraz już trochę lepiej z krytyką, ale nadal nie widzę wskazówek, co zrobić, żeby było lepiej :)
Yarpenn pisze: Block69: jestem ciekaw, czy potrafiłbyś wypowiedzieć dokładnie tą samą kwestię stojąc naprzeciw typowego gościa odtwarzającego Wikinga, czy Słowianina :)

-
- rozkręca się
Ty masz jakiś uraz i strzeliłeś focha :) Nikogo tutaj nie próbuję nawrócić, próbuję podyskutować. Jeżeli nie podoba Ci się poziom dyskusji to wiesz, w prawym górnym rogu masz takiego iksa, warto czasem kliknąć :) I przeczytaj ostatni akapit, który przytoczyłeś sam w pierwszej części swojej wypowiedzi, tylko tym razem dokładniej. Nah, pójdę Ci na rękę, wskażę zdanie --> "Nigdy nie twierdziłem, że odbiór muzyki jest prosty, ba, sam uważam, że ta muzyka nie jest dla każdego i nie każdy ich utwór mi się podoba.".
I dla Twojej wiadomości --> takie połączenie muzyczne powstało, bo ludzie sobie tego życzyli, było na to po prostu zapotrzebowanie, o czym też pisałem. Od początku widzę, że chcesz mi najzwyczajniej dosrać i pokazać, że jestem kimś gorszym i że się zwyczajnie nie znam. I o tym też pisałem --> nie znam się i znał się długo nie będę, ale to nie znaczy, że powinieneś pisać notki w moją stronę pozbawioną chociaż odrobiny szacunku, chyba, że wszystkich masz głęboko w dupie, ale to już sam z pewnością napiszesz :)
I dla Twojej wiadomości --> takie połączenie muzyczne powstało, bo ludzie sobie tego życzyli, było na to po prostu zapotrzebowanie, o czym też pisałem. Od początku widzę, że chcesz mi najzwyczajniej dosrać i pokazać, że jestem kimś gorszym i że się zwyczajnie nie znam. I o tym też pisałem --> nie znam się i znał się długo nie będę, ale to nie znaczy, że powinieneś pisać notki w moją stronę pozbawioną chociaż odrobiny szacunku, chyba, że wszystkich masz głęboko w dupie, ale to już sam z pewnością napiszesz :)
- white_pony
- Xapapote
@Yarpenn
taka muza ma swoje grono odbiorców, pewnie nawet dość liczne, ale wierz mi ziom, tutaj ich nie znajdziesz. twoje polemiki to walka z wiatrakami, a i tak najwięksi szydercy zlali ten wonteq.
ja wielkim fanem rycerzy/słowian/wikingów nie jestem, ale jakbyście zawitali na Jarmark Jagielloński w Lublinie latem, to bym sobie chętnie posłuchał tego Percivala (w jakimkolwiek wydaniu). serio. w sumie to fajnie się takiej nuty słucha na dworzu, przy piwku. ;-)
darz bór
taka muza ma swoje grono odbiorców, pewnie nawet dość liczne, ale wierz mi ziom, tutaj ich nie znajdziesz. twoje polemiki to walka z wiatrakami, a i tak najwięksi szydercy zlali ten wonteq.
ja wielkim fanem rycerzy/słowian/wikingów nie jestem, ale jakbyście zawitali na Jarmark Jagielloński w Lublinie latem, to bym sobie chętnie posłuchał tego Percivala (w jakimkolwiek wydaniu). serio. w sumie to fajnie się takiej nuty słucha na dworzu, przy piwku. ;-)
darz bór
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- white_pony
znaczy na polu?Xapapote pisze: w sumie to fajnie się takiej nuty słucha na dworzu, przy piwku. ;-)
darz bór
słuchałem. moze fanów korpiklaani to weźmie. dla mnie straszliwa tandeta, wokal jest tak irytujący ze prawie nie do zniesienia, ale dej wam panie boże zdrowie.
skuś baba
-
- rozkręca się
No wokal Asi albo się kocha albo nienawidzi :D Taki już jej los ;)
- white_pony
brzmi jakby asia nie wylewała za kolnierz. albo jak ucieranie metalowej rury na tarce do sera ; )