PRIMORDIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- choronzon14
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Re: PRIMORDIAL
A czy któryś z dystrybutorów w Polsce sposobi się do wprowadzenia płyty do oferty, czy trzeba ściągać własnym sumptem, ew. z Allegro?
- moonfire
- zahartowany metalizator
A ja sobie zamówiłem od gościa z ebaya i chyba poczta przycięła w chuja, bo kolesia nie podejrzewam o wałek. Cóż, poczekam jeszcze z tydzień i będę ściągał album z innego źródła. Jebać pocztę.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
pisz do blackcompaSturm pisze:A czy któryś z dystrybutorów w Polsce sposobi się do wprowadzenia płyty do oferty, czy trzeba ściągać własnym sumptem, ew. z Allegro?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
Pojawił się w Mystic; 49 normalne cd, 65 z bonusowym dvd
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
na tym DVD jest tylko jakies pierdolenie o plycie?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Fantastyczna płyta. Takich wolnych, klimatycznych wałków spodziewałem się na ostatniej płycie Drudkh właśnie...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Nerwowy
Tyle, że Drudkh na ostatniej płycie zrobił to źle. ;) A nowy Primordial istotnie wyborny. Na pewno lepszy niż TGW, a być może nawet od TTND.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
O fuck, takich opinii się nie spodziewałem i szczerze mówiąc ciężko mi to sobie wyobrazić. Pasowałoby w końcu sprawdzić.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Nerwowy
Posłuchaj tak z 10 razy na początek. ;) Mi mniej więcej po tylu wszedł na dobre.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Hmmm. Starając się być obiektywnym: grają dalej to samo, jednak jakby lepiej - lepsze wokale, lepsze teksty, całość bardziej spójna, jakby bardziej na luzie, jakby bez przykazania, że "trzeba ten kawałek skończyć zanim strzeli mu 6 minut na liczniku". Myślę, że na TGW na dobre zdefiniowali swój styl, teraz jedynie (jedynie...phi...genialnie ten stuff brzmi) go doszlifowują.Alsvartr pisze:O fuck, takich opinii się nie spodziewałem i szczerze mówiąc ciężko mi to sobie wyobrazić. Pasowałoby w końcu sprawdzić.
Bardziej refleksyjna się być wydaje niż poprzednie. Nieco inny klimat (może właśnie więcej tego klimatu). No i wokale i teksty jeszcze lepsze (zdawałoby się, że już były genialne). Warto. Tak czy inaczej. Niektórym podejdzie bardziej, innym mniej. No i jednak czas pokaże ile tak naprawdę jest warta. Od początku robi wrażenie, później jest tylko lepiej.
I dream of colour music,
- Nerwowy
Tak. Ten album jest generalnie mniej bezpośredni niż poprzedni a zawarte na nim emocje bardziej ukryte, ale jeszcze większe. Niesamowite.
- YNKE
- w mackach Zła
A to ciekawe, bo ja od pierwszego przesłuchania leżałem na łopatkach, czego nie mogę powiedzieć o poprzednich ich płytach - koniecznie muszę do nich wrócić!!!
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Przyznam sie bez bicia, ze do Primordiala baaardzo dlugo sie przekonywalem, i nie chodzi o ostatnia plyte, tylko o zespol ogolnie. Na moj spaczony i ograniczony gust "To the Nameless Dead" bylo apogeum tych Irkow, jednak po pierwszym przesluchaniu "RATPH" stwierdzilem, ze pierdole MP3, zamawiam plyte, 300 litrow Jamesona i pierdole dalsze odsluchiwanie z Foobara. Klasa plyta, po pierwszym i ostatnim (poki co) przesluchaniu.
I will burn alright
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
aż sobie chyba zaraz ten album zapuszczę, bo w takich superlatywach się tu większość wypowiada, że aż jestem ciekawy co u mnie lezy tyle czasu i nie jest przesłuchane :)
-
- weteran forumowych bitew
- Morbid Marcin
Bardzo dobry album, miesci sie na pewno w top 5 roku poki co, ALE nikt mi nie wmowi, ze to plyta chocby rownie dobra jak poprzednia. Nie sadze, by zmienilo sie cos, jak juz wyladuje u mnie oryginal. albo moze inaczej, poprzeczka TTND byla ustawiona tak potwornie wysoko, jesli wziac pod uwage, ze to spokojnie jedna z najlepszych plyt dekady, ze po prostu nie dalo sie jej przebic. Niemniej jednak i tak czapki z glow, bo bardzo wysoki poziom nadal trzymaja Irlandasy.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Kloce, mocno sie kloce :). Plyte dostalem przed godzina i jade mocno po temacie.
edit: rozwine swa mysl - plyta KLADZIE wszystkie poprzednie. Poczytaj teksty, poogladaj wkladke (do plyty oczywiscie), zaloz sluchawki, posluchaj calosci i przekonaj sie, ze poprzeczke mozna ustawic jeszcze wyzej.
edit: rozwine swa mysl - plyta KLADZIE wszystkie poprzednie. Poczytaj teksty, poogladaj wkladke (do plyty oczywiscie), zaloz sluchawki, posluchaj calosci i przekonaj sie, ze poprzeczke mozna ustawic jeszcze wyzej.
I will burn alright
- Morbid Marcin
chetnie odszczekam moje slowa jak juz sie zapoznam z wkladka, ale na dzis nie chce mi sie wierzyc ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Zamiast odszczekiwania zmrozona Wyborowa albo Finlandia wystarczy. ;D
I will burn alright