CARNIVORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
CARNIVORE
Zespol legenda. Chodzi oczywiscie o amerykanski speed/thrash metalowy CARNIVORE, w ktorym wymiatal znany Pan z dlugim chujem. Zespol powstal dawno temu i dawno temu sie rozwiazal, w tym czasie nagral 2 plyty. Jako ze ostatnio sobie wreszcie kupilem dwojke to co sadzicie metalowcy o tej radosnej muzyce?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: CARNIVORE
Kocham. "Retaliation" mam jeszcze na starej, pirackiej kasecie, zajechanej niemiłosiernie. O dziwo wciąż da się jej słuchać (co regularnie czynię), jest może trochę zdarta, ale to dodaje jej tylko uroku. "Carnivore" oczywiście też zajebiste, ale dwójka to dla mnie kult po wsze czasy: od odgłosów rzygania we wstępniaku po ostatki szumu na drugiej stronie :)
Okładka, teksty, brzmienie, punkowe umpa-umpa-galopady, wokal Petera, post-nuklearna otoczka - wszystko to składa się na idealną całość (razem z potężnym bagażem naiwniactwa, który akceptuję bez zmrużenia oka).
Okładka, teksty, brzmienie, punkowe umpa-umpa-galopady, wokal Petera, post-nuklearna otoczka - wszystko to składa się na idealną całość (razem z potężnym bagażem naiwniactwa, który akceptuję bez zmrużenia oka).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sądzę, że chujka nie miał długiego tylko normalnego, ale to oczywiście zależy od punku odniesienia :) Zespół nie rozwiązał się dawno temu tylko - jego funkcjonowanie zostało przerwane przez niespodziewaną śmierć Piotrusia. Muzyki Carnivore nigdy nie słyszałem - pewnie to jakiś gotyckie gówno dla panienek czekających na pierwszą menstruację :)
- longinus696
Oczywiście robisz sobie jaja. Inaczej musiałbyś się szykować do kolejnej zmiany nicka :)Maria Konopnicka pisze: Muzyki Carnivore nigdy nie słyszałem - pewnie to jakiś gotyckie gówno dla panienek czekających na pierwszą menstruację :)
- maciek z klanu
Wlasnie zakupilem reedycje 2jki i jestem bardzo zadowolony, ale zabieg z numerowaniem plyt to jakas kpina. :)
- Lykantrop
Trochę dziwna była moja przygoda z tą kapelą, bo "Retaliation" poświęciłem mnóstwo czasu i swojego czasu ostro ją wałkowałem, a z kolei "s/t" jakoś tak zawsze mnie omijała. Raz, drugi, trzeci przesłuchałem, ale jakoś nie mogłem skupić swojej uwagi na muzyce. Nie wiem czy była to wina ogólnego samopoczucia i rozkojarzenia czy tego, że przyszło mi zapoznawać się z jej zawartością "po latach".
Niemniej, "Retaliation" zajebioza.
Niemniej, "Retaliation" zajebioza.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Jedynka bardzo ok, dwójka to morderstwo. Momentami brzmi to jak nawciągany Venom grający hardcore. Jesus Hitler!!!! Niestety nie mam nic na żadnym słusznym nośniku, więc posłucham ponownie dopiero jak postawię na półce CD.
Zdaje się ,że mam wersję z Metal Mindu ale bez bonusów. Wyszło z serii tych cienkich digipacków ?
CARNIVORE oczywiście znam i uwielbiam (Trotzky mnie na nich sprał w 1993 roku). Kocham obie płyty i nawet postawiony przed plutonem egzekucyjnym nie potrafiłbym wskazać którą bardziej. Wspomniany przez Longinusa utwór "Jack Daniels and Pizza" jest bodaj najczęściej coverowanym utworem w dziejach muzyki metalowej - i to nie tylko przez ludzi, którzy uwielbiają CARNIVORE.
CARNIVORE oczywiście znam i uwielbiam (Trotzky mnie na nich sprał w 1993 roku). Kocham obie płyty i nawet postawiony przed plutonem egzekucyjnym nie potrafiłbym wskazać którą bardziej. Wspomniany przez Longinusa utwór "Jack Daniels and Pizza" jest bodaj najczęściej coverowanym utworem w dziejach muzyki metalowej - i to nie tylko przez ludzi, którzy uwielbiają CARNIVORE.
- maciek z klanu
TE dostepne wydania w MM sa niby limitowane do 2000 egzemplarzy, i kazdy znich z tylu hujowego cienkiego digipacka ma swoj numer wybity przez drukarke. Do tego plyta wydana jest na zlotym CD z obu stron (nie jest to zloty jak ostatni Satanic Warmaster, tylko bardziej srebrno/zloty)
-
- postuje jak opętany!
Naprawdę nie było jeszcze tematu o Carnivore? Jeśli tak, to wielki wstyd dla forum. Absolutny KULT.
Z minimalnym wskazaniem na debiut.
Z minimalnym wskazaniem na debiut.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- maciek z klanu
Na dwójce jako bonus sa kawalki dema: worlds war III and IV, Carnivore i The Subhuman.Drone pisze:A są na nich bonusy?
- maciek z klanu
Tak, tak. Bardzo ładnie zapierdala VENOM/MOTORHEAD. :)
Wydaje mi się, że temat był - mogę się mylić ale chyba sam go kiedyś zakładałem. Albo może to była jakaś dyskusja w temacie o Type o negative
- Gore_Obsessed
Była 450 stron temu w "Now playing".Drone pisze:Wydaje mi się, że temat był i dyskusja o tych reedycjach też.
Najwyraźniej nie znasz również niemieckiego NUCLEAR TRIBUNAL, o którym założyłem tu kiedyś temat cieszący się powodzeniem porównywalnym do tego o SANCTUS INFERNUM. On "Attack of the Salami-Smokers from Venus." CARNIVORE goes grind.Drone pisze:Muszę tu zrobić pewien wtręt i przypomnieć, że za prawowitych spadkobierców i jedynych prawdziwych uczniów CARNIVORE uważam niemiecki WARPATH
Demówka to czysty geniusz. Jedna z najlepszych w historii. "The Subhuman" - co za utwór...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- longinus696
To jest mocarny kawałek, chyba mój ulubiony na tej płycie.Drone pisze:Don’t call me your brother
’cause I ain’t your fucking brother
We fell from different cunts
And your skin's an ugly color
Natomiast tekst rozwala od początku do końca.
- Maleficio
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
kto nie zna od minimum 20 lat - sprecyzujmy :D
- Maleficio
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Kto nie zna od 27 lat ten kaczan plamisty i łyka jak bawół po wazektomii drutem kolczastym.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- w mackach Zła
kto zna dłużej niż rok ten stary dziad.