Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
chyba żarty.ten serial rozkręca się jak płyty Marduk.
ktoś miał może z tym styczność?
http://www.imdb.com/title/tt1985443/
ktoś miał może z tym styczność?
http://www.imdb.com/title/tt1985443/
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
odejdź stąd szybkoblack_lava pisze:breaking bad to syf- jedynie 2 sezony nadają się do oglądania, potem zarżnęli tak jak Dextera.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Trailer nowego seoznu the Walking Dead. Ja się napalam jak ksiądz na ministranta. Szykuje się zajebistość i może w końcu ten sezon zamknie usta wszystkim malkontentom ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
nie oglądam trailerów, ale również czekam niecierpliwie na nowy sezon, bo naprawdę mocno polubiłem ten serial
- witchfinder
Badamy nowości:

Jako, że ogólnie lubię historyczne klimaty, przypadł mi do gustu, do tego czołówka trafiła z marszu do top-5 moich ulubionych ;) Po połowie sezonu wrażenia następujące: jakoś niespiesznie się rozkręca, ale też nie nudzi; nie porywa, ale ma bardzo przyjemny i wciągający klimat. Generalnie miło spędzone 5 odcinków i na dniach dooglądam sobie resztę.

Jako, że ogólnie lubię historyczne klimaty, przypadł mi do gustu, do tego czołówka trafiła z marszu do top-5 moich ulubionych ;) Po połowie sezonu wrażenia następujące: jakoś niespiesznie się rozkręca, ale też nie nudzi; nie porywa, ale ma bardzo przyjemny i wciągający klimat. Generalnie miło spędzone 5 odcinków i na dniach dooglądam sobie resztę.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
dymaj karłayossarian84 pisze:odejdź stąd szybkoblack_lava pisze:breaking bad to syf- jedynie 2 sezony nadają się do oglądania, potem zarżnęli tak jak Dextera.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a cos o fabule bez spilerów... bo tym z roznych portali nie ufam :)witchfinder pisze:Badamy nowości:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
Po pierwszym sezonie chciałem dać sobie spokój,na drugi namówił mnie kupel a na trzeci nie mogę już się doczekać.Alsvartr pisze:
Trailer nowego seoznu the Walking Dead. Ja się napalam jak ksiądz na ministranta. Szykuje się zajebistość i może w końcu ten sezon zamknie usta wszystkim malkontentom ;)
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
odpowie: gdzie go zakopiemy?
- witchfinder
Co prawda jest wyraźny główny bohater osobowy, acz powiedziałbym, że najważniejsze jest tutaj życie miasteczka budującego kolej ("kościół", burdel, usiłujący zrobić biznes Irlandczycy, wielki-pan-przedsiębiorca etc.) . Do tego mamy akcję osadzoną w ciekawym historycznie momencie, bo przy okazji budowy kolei i problemów technicznych z tym związanych, mamy też konflikt z Indianami, no i biało-czarnoskórne problemy - wszak dopiero co skończyła się wojna secesyjna.Adrian696 pisze: a cos o fabule bez spilerów... bo tym z roznych portali nie ufam :)
- Random Apex
Lubię seriale z Showtime i HBO - obejrzałam Shameless, Weeds, Dextera, Mentalistę, Chucka, Californication, do tego kilka seriali komediowych (The Big Band Theory, Little Britain, HIMYM itp.). Pytanie za sto punktów: jakie są jeszcze ciekawe seriale, wykluczające magię i krasnale, ale utrzymane w podobnej, patologicznej konwencji?
You've got nothing to lose but your lives.
- Adrian696
Na dobre i na złe, Plebania...Random Apex pisze:jakie są jeszcze ciekawe seriale, wykluczające magię i krasnale, ale utrzymane w podobnej, patologicznej konwencji?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- witchfinder
The Wire to pozycja obowiązkowa, dobre też je Boardwalk Empire.
- Adrian696
a mnie ten serial lekko wkurwia - mało akcji, mało zagadek, mało ciekawych bohaterów... w 2 sezonie najwiecej to siedzieli na dupie i gadali o niczym - moze 3 sezon sie rozruszaJaro 71 pisze:Po pierwszym sezonie chciałem dać sobie spokój,na drugi namówił mnie kupel a na trzeci nie mogę już się doczekać.Alsvartr pisze:
- Random Apex
Próbowałam, jednak nie leży mi ta estetyka.Adrian696 pisze:Na dobre i na złe, Plebania...Random Apex pisze:jakie są jeszcze ciekawe seriale, wykluczające magię i krasnale, ale utrzymane w podobnej, patologicznej konwencji?
@witchfinder - Boardwalk Empire próbowałam, nie pasowało mi, tak samo Mad Men. Ale spróbuję w takim razie to The Wire.
Jeszcze pytanie: co powiedzie o Rodzinie Borgiów? Warto się tym zainteresować?
You've got nothing to lose but your lives.
- Adrian696
bardzo sobie chwale czas spedzony z EUREKĄ - czasami miałem lepsza polewka niz na serialach komediowych, to samo z LAS VEGAS - szkoda ze go skasowali...
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
black_lava pisze:dymaj karłayossarian84 pisze:odejdź stąd szybkoblack_lava pisze:breaking bad to syf- jedynie 2 sezony nadają się do oglądania, potem zarżnęli tak jak Dextera.
przeciez 3 i 4ty sezon rządzą !!! szczegolnie 3 !!!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- witchfinder
Tylko nie zrażać się po pierwszych 3-4 odcinkach. Mi zaskoczyło dopiero gdzieś za połową 1. sezonu, a całość w ogóle jest genialna (i każdy sezon jest trochę o czym innym). Na pewno top-5 seriali, może nawet top-3.Random Apex pisze:Ale spróbuję w takim razie to The Wire.
- Bezdech
Przyjemny serial, ale stanąłem gdzieś w czecim sezonie i pewnie już do niego nie wrócę. Czołówka 1sez. mistrz.
A żona mnie o tego Szerloka molestuje, pewnie dzisiaj zacznę.
A żona mnie o tego Szerloka molestuje, pewnie dzisiaj zacznę.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Sgt. Barnes
Random Apex pisze:Próbowałam, jednak nie leży mi ta estetyka.Adrian696 pisze:Na dobre i na złe, Plebania...Random Apex pisze:jakie są jeszcze ciekawe seriale, wykluczające magię i krasnale, ale utrzymane w podobnej, patologicznej konwencji?
@witchfinder - Boardwalk Empire próbowałam, nie pasowało mi, tak samo Mad Men. Ale spróbuję w takim razie to The Wire.
Jeszcze pytanie: co powiedzie o Rodzinie Borgiów? Warto się tym zainteresować?
Rodzina Borgiów jak najbardziej daje radę.
Ale nic nie przebije Rome i The Tudors. Tych drugich to nawet mam w oryginale 4 sezony na dvd.
Gdyby jeszcze były zgodne z prawdą historyczną...'-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- postuje jak opętany!
witchfinder pisze:Badamy nowości:
Podchodzi pod poziom Deadwood? Bo bardzo chetnie bym sobie zobaczyl ale nie wiem czy nie lepiej przeznaczyc ten czas na cos innego ;)