BALTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
BALTAK
Przeszukałem forum i nie znalazłem tematu o macedońsko-australijskim Baltak-
znacie, lubicie, nie lubicie, jak oceniacie Jego/Ich 4 albumy oraz siedmiocalówkę
i dlaczego tak, a nie inaczej?
znacie, lubicie, nie lubicie, jak oceniacie Jego/Ich 4 albumy oraz siedmiocalówkę
i dlaczego tak, a nie inaczej?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: BALTAK
Ostatni raz słuchałem tego ponad 5 lat temu. Z tego co pamiętam było to takie se. Lepiej zarzucić EVILFEAST 

PENIS METAL
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Temat gorszy niż ten o evilfeast, już wole włoski Ugluk co śpiewa po norwesku.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Kiedyś mi się spodobał Baltak i trochę tego słuchałem przez chwilę, bodaj 3-ciej płyty ("Kral na dva Svetoi" czy jakoś tak). Fajne, chociaż szczególnie nie zmiażdżyło. Sam rodzaj grania bardzo OK.
Jak miałem lat -naście to mi się "Macedonian Darkness And Evil" i "Zagination Grad" podobały, ale to były zupełnie inne czasy...
-
Ja cały czas uważam, że to ZNAKOMITY ZESPÓŁ, a GORGOROTH to WSPANIAŁY CZŁOWIEK, PASJONAT HISTORII
i nie tylko-mówi o tym Jego podejście do tematu i interesujące poglądy!!!
ps. jedynka jest maksymalnie surowa, dwójka już nieco mniej, ale obie są też bardzo mroczne inaczej, najlepsza jest trójka
pod każdym względem, siedmiocalówka bardzo ciekawa, czwórka inna, ale nie zgadzam się, że nie do zaakceptowania-
jest tylko nieco słabsza i po prostu inna od reszty
i nie tylko-mówi o tym Jego podejście do tematu i interesujące poglądy!!!
ps. jedynka jest maksymalnie surowa, dwójka już nieco mniej, ale obie są też bardzo mroczne inaczej, najlepsza jest trójka
pod każdym względem, siedmiocalówka bardzo ciekawa, czwórka inna, ale nie zgadzam się, że nie do zaakceptowania-
jest tylko nieco słabsza i po prostu inna od reszty
- Lykantrop
Ja bym powiedział, po lekturze wywiadu z nim dla Retiarius zine, że on może nie tyle pasjonat, co z całą pewnością własną historię to on tworzy...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- metalized
Noooo ostro czasami po nim jeździli i o jego wizji historii Grecy z jakiejśtam kapeli jak sie nie plątam w zeznaniach, cos mi dzwoni ale jeszcze nie wiem co:D ale gdzies czytalem . Muzycznie nie pamietam juz niestety/ stety
P.J.E.C.
-
To również prawda jak najbardziej!!! W końcu w-ko jest względne i nie ma prawdy obiektywnej, a w-ko wokół nas jest CHAOSEM!!!Lykantrop pisze:Ja bym powiedział, po lekturze wywiadu z nim dla Retiarius zine, że on może nie tyle pasjonat, co z całą pewnością własną historię to on tworzy...
-
Też, a najbardziej nienawidzi Greków i Bułgarów za Jego zdaniem fałszowanie Historii!!!metalized pisze:Noooo ostro czasami po nim jeździli i o jego wizji historii Grecy z jakiejśtam kapeli jak sie nie plątam w zeznaniach, cos mi dzwoni ale jeszcze nie wiem co:D ale gdzies czytalem . Muzycznie nie pamietam juz niestety/ stety
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Bułgarzy i Grecy nie uznają Macedonii bądź uznają niechętnie, i każą jej tytułować się Byłą Jugosławiańską Republiką Macedonii, żeby podkreślić przynależność prawdziwej Macedonii do Każdego z nich - nic dziwnego, że Baltak jest solą w kakaowym oku nacjonalistów Greckich i Bułgarskich!
-
Ano-warto głębiej wgryźć się w ten temat czytając na ten temat teksty Gorgorotha, komentarze do nich i historii Macedonii
oraz relacji z sąsiadami, a także fachową literaturę w tej kwestii, a także poglądy osób-znawców tematu z tych krajów
i nie tylko!!!
oraz relacji z sąsiadami, a także fachową literaturę w tej kwestii, a także poglądy osób-znawców tematu z tych krajów
i nie tylko!!!
- maciek z klanu
a nie było tak, że Gorgoroth to Australijczyk?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Chyba jak byl dzieciakiem to jego starzy wyemigrowali czy jakos tak. Nie pamietam juz dokladnie, ale muzyka Baltak jest nawet znośna, choć kolo tworzy własna historie, jesli dobrze pamietam.
-
Jego rodzice pochodzą z Jugoslawii, on się urodził jeszcze tam,ale za młodu wyjechał i wychował się już w Australii-
ma australijskie obywatelstwo, ale uważa się za Macedończyka-tak to wygląda w największym skrócie!
ma australijskie obywatelstwo, ale uważa się za Macedończyka-tak to wygląda w największym skrócie!
- Lykantrop
Mówiąc jeszcze w najogólniejszym z możliwych skrótów - ma grubo.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Ano niewątpliwie ma...!!!:-)))