Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

Re: Smartfon

27-10-2012, 18:34

Riven, zauważyłeś, że kolejne Nexusy nie mają slotów na karty :-)?

Edit: poniedziałkowa prezentacja Google została odwołana z powodu huraganu Sandy.

Edit2: http://www.cnet.com/8301-17918_1-575038 ... -unlocked/

Jak widać, trwają prace nad nowymi bateriami.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-10-2012, 23:52

ale przecież o tym rozmawialiśmy, gdyby miały to bym się zdziwił.

http://googleblog.blogspot.com/2012/10/ ... sizes.html

przejrzalem newsy na temat nowych nexusow i cóż, patrząc czysto merytorycznie to apple pozamiatany. zwłaszcza te ekrany miazdza, ponad 300ppi... tego nawet apple nie ma

p. s. jak ktoś rozważa kupno telefonu to polecam poczekać aż nexus 4 będzie dostępny w Polsce. zdaje się że oferta. cenowa bez simlocka bardzo atrakcyjna, a będzie to prawdopodobnie najlepszy telefon na rynku
Ostatnio zmieniony 29-10-2012, 23:55 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

29-10-2012, 23:55

Tak zupełnie z dupy włączę się do tematu. Trzy dni temu kupiłem mojego pierwszego smartfona Xperia T. Nie wiem jak mogłem wcześniej mieć zwykły tel, smartfon to niesamowicie sprytne i wszechstronne nieurządzenie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-10-2012, 00:07

no wiadomo.

fap fap fap
to jest prawdziwa innowacja a nie mydlenie oczu marketingiem które kupują chyba tylko hipstery

edit :. aplikacja aparatu :o

kurwa możeby tak sobie sprawić prezent na gwiazdkę... ta panorama rozpierdala obiekty. miazga.

Edit 2 :a no i bezprzewodowe ładowanie. Kurwa, ip5 to przy tym anachroniczne gowno :-D
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

02-11-2012, 21:54

Wkrótce będę przedłużał mixa w plusie i jest okazja by wymienić telefon na nowy. Które z poniższych modeli są warte uwagi, a które powinienem olać?

LG Swift L7
Samsung Galaxy Ace 2
Samsung S5830 Galaxy Ace

HTC:
Wildfire S
Desire C
ChaCha
One V

Sony:
Neo V
Xperia U
Xperia J
Xperia Mini Pro
LIve with walkman
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 06:05

Wszystkie olac. Kup sobie nexus 4 bez simlocka.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

03-11-2012, 09:26

Taa, kup sobie eldżi :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 09:39

Morph please.

Nexus 4 to bezwzględnie najlepszy telefon na rynku. Jego jedyna wada jest brak lte, ale chuj w to. Nie mówie nawet o softwarze, parametry rozkurwiaja. biorąc pod uwagę cenę to po prostu nie ma konkurencji jeśli chodzi o high end
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

03-11-2012, 09:48

Zwratzam uwagę raz jęczę - jest to telefon wyprodukowany przez LG. Chuj z tym że to Nexus, ROBI GO LG. Od LG nawet golarki nie kupię, bo mi jeszcze jądra razem z łoniakami powkręca, a telefon miałbym kupować :D.

Zręsztą chuj z tym, o 4 w nocy to sie spać idzie a nie o telefonach pisze. o/
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 09:52

no widzę że jesteś zmęczony. wyśpij się i pogadamy bo w tym temacie to stary sorry ale pierdolisz. co mnie obchodzi jakaś tam marka gdy mówimy o ogromnej korporacji?

idąc tym tokiem myślenia musiałbym być zachwycony samsungiem. Zajebisty s2, zajebisty laptop. no i chuj z tym ; kumpel kupił sobie high endowego laptopa ich produkcji i się po 2 tyg zaczął rozpierdalac na kawałki. nie ma w tym żadnej logiki, tylko takie małe firmy jak apple (to nie jest żart) można oceniać całościowo pod kątem jakości.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

03-11-2012, 09:55

Riven pisze:no widzę że jesteś zmęczony. wyśpij się i pogadamy bo w tym temacie to stary sorry ale pierdolisz. co mnie obchodzi jakaś tam marka gdy mówimy o ogromnej korporacji?
No może np. dlatego, że znakomita większość produktów LG jest co najwyżej średniej jakości? I to, że przytulił ich do swojego kutanga gugiel nic tak naprawdę nie zmienia pod względem jakości wykonania?

Wyśpię się i napiszę dokładnie to samo, bo w przeciwieństwie do niektórych piszących tu osobników 5 piw nie wpływa na sposób postrzegania przeze mnie świata.
potfornicki
starszy świeżak

03-11-2012, 09:57

fon rzeczywiście zapowiada się ciekawie
http://www.theverge.com/2012/11/2/35892 ... s-4-review
szkoda tylko, że zdecydowali się na szklane wykończenie.

Zbieram się do nabycia smarta, ale nie jestem zbytnio przekonany do blisko 5cio calowych kafli w kieszeni. Wiem, że spory ekran dużo daje, ale jak wypada kwestia upychania po kieszeniach takich potworków? Trzeba kupić jakiś dres? :D
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

03-11-2012, 09:59

potfornicki pisze: Zbieram się do nabycia smarta, ale nie jestem zbytnio przekonany do blisko 5cio calowych kafli w kieszeni. Wiem, że spory ekran dużo daje, ale jak wypada kwestia upychania po kieszeniach takich potworków? Trzeba kupić jakiś dres? :D
Do wewnętrznej kieszeni marynarki wchodzi. Do wewnętrznej kieszeni płaszcza wchodzi. Do większości kurtek wchodzi. Do teczki wchodzi.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 10:02

Morph pisze:
Riven pisze:no widzę że jesteś zmęczony. wyśpij się i pogadamy bo w tym temacie to stary sorry ale pierdolisz. co mnie obchodzi jakaś tam marka gdy mówimy o ogromnej korporacji?
No może np. dlatego, że znakomita większość produktów LG jest co najwyżej średniej jakości? I to, że przytulił ich do swojego kutanga gugiel nic tak naprawdę nie zmienia pod względem jakości wykonania?

Wyśpię się i napiszę dokładnie to samo, bo w przeciwieństwie do niektórych piszących tu osobników 5 piw nie wpływa na sposób postrzegania przeze mnie świata.
powtarzam :jeśli przyjąć twoja logikę, to Samsung czy Microsoft są hujowymi markami. opierasz się na przesądzie. co do tej niemiłej uwagi, myślę że jednak trochę znam się na rzeczy i wiem co mówię. jak nie to dyskutujemy, tylko proszę o nie stosowanie erystyki :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 10:03

potfornicki pisze:fon rzeczywiście zapowiada się ciekawie
http://www.theverge.com/2012/11/2/35892 ... s-4-review
szkoda tylko, że zdecydowali się na szklane wykończenie.

Zbieram się do nabycia smarta, ale nie jestem zbytnio przekonany do blisko 5cio calowych kafli w kieszeni. Wiem, że spory ekran dużo daje, ale jak wypada kwestia upychania po kieszeniach takich potworków? Trzeba kupić jakiś dres? :D
ja chodzę w dresie ale w marynarce też się mieści. przy czym mówię o s2 który na dzisiejsze standardy duży nie jest ;p
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

03-11-2012, 10:07

Riven pisze:opierasz się na przesądzie.
Na jakim przesądzie? Widziałem naście urządzeń LG i to, jak się spisywały na tle konkurencji ;]

Spuszczasz się na to, bo to kolejny Nexus, półtora miesiąca temu w zasadzie ten sam telefon wyszedł jako LG Optimus G i nawet grama sympatii nie upuściłeś :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 10:17

owszem, spusczam się bo to nexus. no a dlaczego miałoby być inaczej? widziałeś prezentacje z mountain view? widziałeś co oni odjebali w sofcie? to jest kurwa kosmos jakis. lg robi tylko pudełko, cala magia jest w sofcie. a takiego softu jeszcze nie było.
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

03-11-2012, 10:27

No bez jaj. 4.2 poleci takze do innych telefonow. Podniecanie sie telefonem tylko dlatego ze ma najnowszego builda w tym momencie...

Inna rzecz ze 4.2 to juz nie jest taka rewolucja jak 4.1 gdzie zmienili caly stock do rysowania grafiki. Ot pare pierdolek. Roznica jak miedzy softem w iphonie 4 i 4s ;P
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 10:36

ale chodzi o całość. oczywiście jest szansa ze na żywo będzie z jakiś powodów hujowy, ale na papierze wygląd wspaniale. poza tym chyba zapominacie o kluczowej rzeczy jaka jest cena. to jest zresztą element całej strategii marketingowej googla, która zaczęli z n7.

Asus podaje ze sprzedaje milion nexusow miesięcznie. chociażby nie wiem jaki zajebisty by nexus nie był, to bez takiej ceny ludzie by tego nie kupowali. to jest genialny plan i moim zdaniem wywroci rynek do góry nogami.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2012, 10:52

29a pisze:No bez jaj. 4.2 poleci takze do innych telefonow. Podniecanie sie telefonem tylko dlatego ze ma najnowszego builda w tym momencie...

Inna rzecz ze 4.2 to juz nie jest taka rewolucja jak 4.1 gdzie zmienili caly stock do rysowania grafiki. Ot pare pierdolek. Roznica jak miedzy softem w iphonie 4 i 4s ;P
od strony informatycznej masz racje, ale mi chodzi o funkcjonalność. wydaje mi się że ten nowy aparat może ostro namieszac. poza tym jestem ciekaw ich nowej klawiatury, na filmach wygląda zajebiście.
ODPOWIEDZ