a zna ktoś jakiś dobry soft do monitorowania treningu itp.? jak mam napisane co robic którego dnia to mi to mocno ulatwia sprawę i mobilizuje:)
Do biegania zajebiste było endomondo - nawet kupiłbym platna wersje, ale niestety GPS w moim galaxy jest hujowy jak pies i lapie fixa raz na 5 biegow - wiec olalem sprawę. Szkoda, bo zajebiste narzedzie.
Na silownie uzywalem ifitness. Duza baza cwiczen do wybrania na program w poszczegolne dni, lub gotowy trening przygotowany przez eksperta. Notowanie rezultatow a nawet ustalanie diety i liczenie kalorii(w to sie juz nie bawilem).
Do biegania dziewczyna uzywala nike+ running i byla zadowolona,ale niewiele o tym wiem. Tyle ze obliczala dystans i czas.
sporo treningow jest płatnych ale jest tez trochę darmowych cwiczen. zajebisty interfejs - wybierasz trening i ci pokazuje jak wykonywać cwiczenie i mowi kiedy pauza itp. wlasnie zrobiłem jedno pt. "Cardio" i leje się ze mnie jak ze swini :D
O,jeszcze mi sie przypomnialo ze robienia brzuchow uzywalem tez steel abs. Glupawo to wyglada ale bardzo pozyteczne do robienia 6 weidera. Dzwoni codziennie o danej porze, doklada w odpowiednie dni serie i powtorzenia i odlicza te 3 sekundowe napiecie miesni podczas cwiczen, wiec w slabszy dzien nie oszukasz i nie zrobisz na odpierdol.
Mildura Police are urging motorists to be careful when relying on the mapping system on the Apple i-phones operating on the iOS 6 system after a number of motorists were directed off the beaten track in recent weeks.
Local Police have been called to assist distressed motorists who have become stranded within the Murray-Sunset National Park after following directions on their Apple i-phone.
Tests on the mapping system by police confirm the mapping systems lists Mildura in the middle of the Murray Sunset National Park, approximately 70km away from the actual location of Mildura.
Police are extremely concerned as there is no water supply within the Park and temperatures can reach as high as 46 degrees, making this a potentially life threatening issue.
Some of the motorists located by police have been stranded for up to 24 hours without food or water and have walked long distances through dangerous terrain to get phone reception.
Police have contacted Apple in relation to the issue and hope the matter is rectified promptly to ensure the safety of motorists travelling to Mildura.
btw, galaxy ace 2 zdaje się być spoko telefonem z niskiej polki. calkiem przyzwoity ekran, znośny aparat i niezla plynnosc interfejsu (oczywiście jak się wymieni samsungowy szajs).
Riven pisze:ja kupiłem takie za 20 zl i jest git x)
Znaczy bluecosto dla cebulakow? ;D No to zostal jeszcze witchfinder.
Nie, było w tym sklepie w którym kupiłem (kindle24.pl zdaje się). Jest z jakiejś pseudoskory ale spełnia swoje zadanie i cały czas się trzyma. Jak jestem w domu to i tak wyjmuje kindla z tego.
Chociaż w sumie od miesiąca nie korzystam z Kindle bo okazało się że przy niskiej jasności czytanie z Nexusa w ogóle nie meczy nawet przez parę godzin, a wszystko wygląda dużo ładniej (w Kindle wkurwia mnie rozdzielczość, mam OCD na tym punkcie i te piksele przy 800x600 wyglądają jak płyty chodnikowe, w 1280x720 poezja).
W sumie to pewnie bym opchnal kindla ale jednak w świetle słonecznym jest niezastąpiony.
Jeszcze nie mam, ale planuje zakup 5, Classic, czy jak to sie zwie. W sumie kilka dni temu wypatrzylem, ze wypuscili nowa wersje. Z grubsza to samo co 4, ale jest poprawiona, wyrazniejsza czcionka, ciut lepszy ekran, szybsze itp. Zadna rewolucja, ale jest tansze i te pare drobnych, ale widocznych usprawnien mnie ostatecznie przekonalo.
No właśnie, jeśli poprawili czcionkę to może być spoko. Na czym polega poprawa, rozdzielczość większa? A, no i to juz pewnie wiesz, ale wystrzegaj się wersji dotykowych
Wymienię swojego jak będzie wersja 720 z podświetleniem, bo to się jednak przydaje. Ew. jeszcze miłym dodatkiem byłby normalny touchscreen, a nie taki, który reaguje jak się go dotknie futerałem
fajne jest to, ze kuma gesty z windows 8. co prawda u mnie muli strasznie, ale to raczej wina problemów z wifi które mam od jakiegoś czasu. z relacji innych osob slyszalem ze smiga pięknie.
Jak trzyma, czy nie ociera/farbuje, jak sie ma sprawa z ew. wyjmowaniem, wytrzymaloscia itd?
Ja używałem tego: http://allegro.pl/uniwersalne-etui-blue ... 69052.html
Bluecosto :D Ale generalnie jest masa ok, już rok z hakiem, trzyma się i czytnik i etui bardzo dobrze.
Bardzo fajnym patentem, z którego korzystam chyba zawsze czytając, jest ten uchwyt. Bardzo wygodne i eliminuje ryzyko wypadnięcia kindla z rąk :D