ENTRAILS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ENTRAILS
Kupiłem sobie ich drugą płytę jakiś czas temu i właśnie ponownie jej słuchając dochodzę do wniosku, że chyba nie da się nagrać jeszcze lepszej płyty w tej stylistyce, która jednocześnie byłaby tak mało oryginalna. Nawet okładka i logo nie pozostawiają złudzeń co do tego, komu złożono hołd na tym krążku. Smaczków jest jednak więcej - płyta jest wręcz nieznośnie przebojowa i porywająca, chłopaki wzięli co najlepsze z wczesnego Entombed, Dismember, Edge of Sanity z okresu "Purgatory Afterglow", Grave z okresu "Souless" i wymieszali z takim wyczuciem, gracją i smakiem, że lepiej chyba być już nie mogło. Oczywiście starsi mogą wzruszyć ramionami twierdząc, że wolą posłuchać oryginałów niż zręcznych plagiatorów. Ja uważam jednak, że kunszt "The tomb awaits" zasługuje na uznanie i gotów byłbym zrozumieć gdyby jakiś nastoletni metalowiec stwierdził, że ENTRAILS porywa go bardziej niż twórcy gatunku z początków lat 90-tych.
Ostatnio zmieniony 10-02-2012, 21:53 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: ENRAILS
Może nie jestem nastoletnim metalowcem, i może Entrails nie porywa tak jak pierwsze nagrania szwedzkich ojców założycieli, ale daj nam dobry szatanie więcej takich plagiatorów, a będziemy szczęśliwi jak świnie w gównie.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Re: ENRAILS
Wyjąłeś mi to z ust. :) Obie płytki słucham i nie narzekam. Kasetkę gdzieś kiedyś dorwałem "Reborn" i też ok.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: ENtRAILS
Zespół całkiem ok, ale są lepsi od nich w tej retro stylistyce.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
Re: ENtRAILS
Ktoś wspomniał o Murder Squad? :-)
- YNKE
- w mackach Zła
Re: ENTRAILS
Tym bardziej, że Entrails nie jest zespołem nastolatków próbujących być bardziej old schoolowymi niż Entombed i reszta. Kapela powstała początkiem lat 90-tych, tylko była zwyczajnie za cienka żeby się przebić i szlag ich trafił. Teraźniejsze nagrania wchodzą gładziutko, aż za gładziutko rzekłbym. Mimo wszystko oceniam ich na plus, można pomachać banią.Maria Konopnicka pisze:Kupiłem sobie ich drugą płytę jakiś czas temu i właśnie ponownie jej słuchając dochodzę do wniosku, że chyba nie da się nagrać jeszcze lepszej płyty w tej stylistyce, która jednocześnie byłaby tak mało oryginalna. Nawet okładka i logo nie pozostawiają złudzeń co do tego, komu złożono hołd na tym krążku. Smaczków jest jednak więcej - płyta jest wręcz nieznośnie przebojowa i porywająca, chłopaki wzięli co najlepsze z wczesnego Entombed, Dismember, Edge of Sanity z okresu "Purgatory Afterglow", Grave z okresu "Souless" i wymieszali z takim wyczuciem, gracją i smakiem, że lepiej chyba być już nie mogło. Oczywiście starsi mogą wzruszyć ramionami twierdząc, że wolą posłuchać oryginałów niż zręcznych plagiatorów. Ja uważam jednak, że kunszt "The tomb awaits" zasługuje na uznanie i gotów byłbym zrozumieć gdyby jakiś nastoletni metalowiec stwierdził, że ENTRAILS porywa go bardziej niż twórcy gatunku z początków lat 90-tych.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
- postuje jak opętany!
No kurde, piękna jest ta dwójka. Mam słabość do takiej muzyki i nawet średniaki dają mi sporo radochy, ale "The Tomb Awaits", którego właśnie pierwszy raz słucham wydaje sie byc jedną z tych płyt, do których będę wracał prawie tak często jak do klasyki gatunku.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dużo lepsza od jedynki? Bo ta miała niestety ZBYT SZWEDZKIE momenty :(
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Przyznam szczerze, ze jedynkę przesluchalem tylko kontrolnie i musze ja przeprowadzić do nowego mieszkania zeby znow posluchac, ale dwojka jest tak bardzo szwedzka, ze juz bardziej sie nie da :-)
- BadBlood
Z takich tematów Blood Mortized zdecydowanie też robi robotę.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Trzeci album czyli "Raging Death" wyjdzie 10 maja.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Pytanie - po co, skoro dalej miażdży LHP :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Nie musi miażdżyć, może czule połechtać.Morph pisze:Pytanie - po co, skoro dalej miażdży LHP :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
I to jest wiadomość dnia, przebija abdykacją B16 :)Pacjent pisze:Trzeci album czyli "Raging Death" wyjdzie 10 maja.
-
Skoczny i dziarski death metal z nowej płyty:
- chaos
- w mackach Zła
Raging Death - zajebista pozycja, słucham już prawie nałogowo
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Zakupię niebawem i wtedy posłucham, całe szczęście, że nie jest to wydane w cienkim jak dupa węża digisraku.