DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
W ogóle tej nie przypomina, ciężko porównać do jakiejkolwiek bo znowu puścili coś nowego, niby najbliżej do ostatniej ale to już jak chcieć równać na siłę. Ja nie trawię ostatniej a ta jest ok.
Yare Yare Daze
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Dragazes
- w mackach Zła
Przesłuchałem z 4 razy. Taka mała obserwacja. Poszczególne utwory bardzo dobrze pasują do zdjęć w książeczce. Kawałki Fenriza opatrzone są jego wesołymi zdjęciami w lesie czy na nartach i takie są właśnie te piosenki. Bardzo łatwo wchodzą, aż chce się momentami nucić. Utwory Nocturno już takie proste nie są, w porównaniu z kompozycjami Gylve wydają się być nawet odpychające, bo nie ma chwytliwych refrenów i linii melodycznych.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Od razu widzać kto do lasu jeździ, a kto w lesie mieszka.Dragazes pisze: Utwory Nocturno już takie proste nie są, w porównaniu z kompozycjami Gylve wydają się być nawet odpychające, bo nie ma chwytliwych refrenów i linii melodycznych.
-
flagi były słabe, wagonów mi się nie chciało sprawdzać.hcpig pisze: Jak sobie darowałeś Czarne Flagi to i tego nie warto, ale jeśli dawałeś szanse nawet Wagonom to nowa je deklasuje.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jednak się skusiłem i posłuchałem. Nawet nie żałuje ;) Nie, to zeby mi się ta płyta spodobała ale na tle swoich badziewnych poprzedniczek się wyróznia. Spełniła swoją kabaretowa funkcje i wywołała u mnie kilka salw śmiechu, to juz coś. Całosci już raczej nie posłucham ale do niektórych kawałków, bądz ich fragmentów, w czasie popijawek pewnie się wróci.
To już któraś z kolei opinia, że nowe dzieło Darkthrone zawiera elementy kabaretu i prowokuje do śmiechu. Wydaje się, że najzabawniejsza płyta roku 2013 już została wydana. Teraz pozostaje rozwiązanie wielkiego problemu. Czy za 44 złote+poczta, bo tyle kosztuje CD z tymi zabawnymi nagraniami, kupować płytę, czy piętnaście piw?
- hcpig
Przecież to niedługo będzie leżeć po MMsach po kilkanaście złotych jak to drzewiej bywało.
Yare Yare Daze
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Mysle ze 15 piw. Po takiej dawce wiecej rzeczy bedzie smieszyc niz te pare utworow.535 pisze:To już któraś z kolei opinia, że nowe dzieło Darkthrone zawiera elementy kabaretu i prowokuje do śmiechu. Wydaje się, że najzabawniejsza płyta roku 2013 już została wydana. Teraz pozostaje rozwiązanie wielkiego problemu. Czy za 44 złote+poczta, bo tyle kosztuje CD z tymi zabawnymi nagraniami, kupować płytę, czy piętnaście piw?
niech to miejsce niebawem zniknie
To może konkurs. Taki do końca roku. Kto najtaniej zakupi zafoliowaną The Underground Resistance. Żeby nie było za łatwo, to wymagany jest PARAGON! Nagrodą będzie zdjęcie wyluzowanego Gylve podczas pierwszego odsłuchu Uriah Heep w 1974.hcpig pisze:Przecież to niedługo będzie leżeć po MMsach po kilkanaście złotych jak to drzewiej bywało.

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- kampeki
- postuje jak opętany!
Zajebista plyta. INNA niz poprzednia. Brzmienie, riffy i vocale pierwsza klasa. Jebac voivod ;)
Za młody jesteś na Heroda!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
lol, chyba podstawówkikampeki pisze:Brzmienie, riffy i vocale pierwsza klasa.
-
^thiskampeki pisze:Zajebista plyta. INNA niz poprzednia. Brzmienie, riffy i vocale pierwsza klasa. Jebac voivod ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Po pierwszym odsłuchu (paczka z mistica przyszła w rekordowym czasie) stwierdzam, że jest dobrze. Kawałki Teda są ZNAKOMITE, Fenrizowe jakieś zbyt oczywiste (póki co odnotowałem przezajebistą część instrumentalną w w "The ones you left behind"). Chciałoby się zapętlić tę płytkę, ale poczekam do weekendu, kiedy będę miał na to więcej czasu. Bateria browarów już się chłodzi na tę okoliczność :)
- kampeki
- postuje jak opętany!
Dokladnie, celtic frost, nwobhm - I klasa podstawowki, takie mam wspomnienia...Mistrz pisze:lol, chyba podstawówkikampeki pisze:Brzmienie, riffy i vocale pierwsza klasa.
-
jeden z lepszych momentów na płycie.ten powtarzający sie gitarowy motyw świetny jest.Pteroczłek pisze:(póki co odnotowałem przezajebistą część instrumentalną w w "The ones you left behind")
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- kampeki
- postuje jak opętany!
Tym razem nocturno lepsza robote zrobil...chociaz w sumie valkyria i ostatni tez mi robia.Pteroczłek pisze:Po pierwszym odsłuchu (paczka z mistica przyszła w rekordowym czasie) stwierdzam, że jest dobrze. Kawałki Teda są ZNAKOMITE, Fenrizowe jakieś zbyt oczywiste (póki co odnotowałem przezajebistą część instrumentalną w w "The ones you left behind"). Chciałoby się zapętlić tę płytkę, ale poczekam do weekendu, kiedy będę miał na to więcej czasu. Bateria browarów już się chłodzi na tę okoliczność :)
- Mistrz
- postuje jak opętany!
zapomniałem dodać: w szkole specjalnejkampeki pisze:Dokladnie, celtic frost, nwobhm - I klasa podstawowki, takie mam wspomnienia...Mistrz pisze:lol, chyba podstawówkikampeki pisze:Brzmienie, riffy i vocale pierwsza klasa.