DEPECHE MODE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Hellion
- w mackach Zła
Re: DEPECHE MODE
30 sekundowe fragmenty nowej płyty, dla mnie jest moc, dużo bluesa;)
- Untergang
- rozkręca się
A jo to dupca..
Poczekam na całą płytę. Obawiam się, że Delta Machine może być słaba.
Ani wycieki, ani koncert u Lettermana jakoś mnie nie przekonują. Jedynie Heaven rządzi.
A taki Angel of Love - żałość... dlatego poczekam aż pojawi się w sklepach u naszych, bratnich ruskich sąsiadów ;)
Zobaczę/Posłucham jak brzmi całość.
Obym się mylił.
Poczekam na całą płytę. Obawiam się, że Delta Machine może być słaba.
Ani wycieki, ani koncert u Lettermana jakoś mnie nie przekonują. Jedynie Heaven rządzi.
A taki Angel of Love - żałość... dlatego poczekam aż pojawi się w sklepach u naszych, bratnich ruskich sąsiadów ;)
Zobaczę/Posłucham jak brzmi całość.
Obym się mylił.
-
- mistrz forumowej ceremonii
z tego co do tej pory zagrali u Lettermana wszystko pięknie wchodzi,Should be higher jest jeszcze lepszy niż Heaven,Soft Touch najmniej mnie bierze,zobaczymy jak będzie z płyty.25 wypatruje listonosza:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: DEPECHE MODE
Tez mam pewne obawy, że za wiele od nich oczekujemy a tu już brakuje tak na prawdę świeżości
-
lepsza:) wcale mi tak The Next Day nie robi..
Ostatnio zmieniony 16-03-2013, 15:36 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
I też będą tak w radiu napierdalać? Chciałem dzisiaj posluchać jakichś wiadomosci o nowym papieżu, a tu tylke te jego jęki i stęki.Skaut pisze:będzie po prostu dobra płyta, tak jak w przypadku Bowiego.Maleficio pisze:Tez mam pewne obawy, że za wiele od nich oczekujemy a tu już brakuje tak na prawdę świeżości
Co do DM to gdyby byli z Polski to pewnie byliby popularni w UK, a tak ...
- Skaut
dobrze, że Bowie nie jest z Polski, bo wszyscy by go zjechali jak Hołdysa.est pisze:I też będą tak w radiu napierdalać? Chciałem dzisiaj posluchać jakichś wiadomosci o nowym papieżu, a tu tylke te jego jęki i stęki.Skaut pisze:będzie po prostu dobra płyta, tak jak w przypadku Bowiego.Maleficio pisze:Tez mam pewne obawy, że za wiele od nich oczekujemy a tu już brakuje tak na prawdę świeżości
Co do DM to gdyby byli z Polski to pewnie byliby popularni w UK, a tak ...
Coś tam było! Człowiek!
-
Tak się śmiejesz, ale powiedz tak szczerze. Byłeś kiedyś na ognisku, na którym ktoś śpiewałby Bowiego? Nie! A przy piosenkach Hołdysa ziemniaki z żaru smakują jak nektar bogów.
- Skaut
-
zjadłbym pieczonego ziemniaka z ogniska.albo kiełbase.
- Skaut
a ja myślę, że spokojnie deklasuje te wszystkie nowe rockowo-indie-popowe zespoły jak Muse, Kasabian, Killers, Arctic Monkeys itepe, które wpadły w jakąś manię udowadniania, że mają cokolwiek ciekawego do powiedzenia. Wychodzi "The Next Day" i rozstawia te śmieszne zespoliki po kątach pokazując, że Bowie nadal ma wiele ciekawego do zaoferowania. Po 10 latach niebytu świetnie się w branży muzycznej odnajduje.[V] pisze:lepsza:) wcale mi tak The Next Day nie robi..
Coś tam było! Człowiek!
-
nie słyszałem tego o czym wspominasz,moje wrażenia odnośnie nowego Bowiego są pozytywne,ale szału nie ma,kilka utworów wbija się w mózgownicę,reszta jakoś tak przelatuje,jest to...przyzwoita płyta ale nihil novi,jest w ogóle duża radość że Bowie wraca do gry ale nie wróze tej płycie jakiejś świetlanej przyszłosci,szybko pójdzie w odstawkę;)
- Skaut
To już bardziej kwestia indywidualna czy pójdzie w odstawkę, ja przykładowo do Heathen wracam często, choć nie jest to jakaś wybitna płyta. Z tą nową jest podobnie, utwory są świetnie zaaranżowane, czuć nadal jakość Bowiego i dbałość o każdy szczegół, wyrzuciłbym może z dwa,trzy utwory. Reszta naprawdę pozytywnie zaskakuje. No ale to temat o DM ;] Po tych samplach, które zarzucił Hellion też raczej rewolucji nie należy się spodziewać, na fali Hype'u pewnie będzie tak jak z Bowiem. Większość będzie się zachwycać bóg wie czym, a okaże się, że to po prostu dobra płyta. Chciałbym się oczywiście mylić.[V] pisze:nie słyszałem tego o czym wspominasz,moje wrażenia odnośnie nowego Bowiego są pozytywne,ale szału nie ma,kilka utworów wbija się w mózgownicę,reszta jakoś tak przelatuje,jest to...przyzwoita płyta ale nihil novi,jest w ogóle duża radość że Bowie wraca do gry ale nie wróze tej płycie jakiejś świetlanej przyszłosci,szybko pójdzie w odstawkę;)
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Re:
Choć nie słuchałem jeszcze nowego Bowiego, to wypowiedź kolegi Skauta wydaje mi się intuicyjnie słuszna.Skaut pisze:a ja myślę, że spokojnie deklasuje te wszystkie nowe rockowo-indie-popowe zespoły jak Muse, Kasabian, Killers, Arctic Monkeys itepe, które wpadły w jakąś manię udowadniania, że mają cokolwiek ciekawego do powiedzenia. Wychodzi "The Next Day" i rozstawia te śmieszne zespoliki po kątach pokazując, że Bowie nadal ma wiele ciekawego do zaoferowania. Po 10 latach niebytu świetnie się w branży muzycznej odnajduje.[V] pisze:lepsza:) wcale mi tak The Next Day nie robi..
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
Mnie intuicja podpowiada zaś, że stosunek kolegi V do Depeche Mode jest analogiczny do mojego odnośnie do Davida Bowie. Oznacza to ni mniej nie więcej, że jeśli wydadzą dobrą płytę, zostanie przez niego uznana za zajebistą ;]
E Pluribus Anus
-
I tym i tym będą męczyć w radiu więc ja tam żadnej różnicy nie widzę.
-
nie było cie tu jeszcze gdy jebałem Sounds of the universe w pierwszych miesiącach po premierze;)NocnyKomboj pisze:Mnie intuicja podpowiada zaś, że stosunek kolegi V do Depeche Mode jest analogiczny do mojego odnośnie do Davida Bowie. Oznacza to ni mniej nie więcej, że jeśli wydadzą dobrą płytę, zostanie przez niego uznana za zajebistą ;]
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
DM i Bowie to artyści, których ZAWSZE kupią fani, a mają ich na pęczki. Stąd wysoka sprzedaż po premierach. Reszta przechodzi nad tym do porządku dziennego, ewentualnie zapozna się pobieżnie (może ściągnie i zaliczy:) z płytą z ruskiego portalu... I tyle. Dzięki temu zawsze można zabłysnąć wśród znajomych (tacy ludzie nie mają przyjaciół) i powiedzieć "tak, słyszałem, jest OK/fajne/podoba mi się". Tylko trzeba pamiętać, że jak chcesz zabłysnąć, to nie wolno hejtować "tych niszowych", bo oni mają dorobek wydanych albumów przekraczający wszystkie twoje płyty z grami zdobytymi na targu.
- Hellion
- w mackach Zła
Kurde, może jestem fanboyem, ale uwielbiam każdą płytę DM od Some Great Reward i nawet jebane SOTU łyknąłem (prawie) bez popity, z czasem weszły nawet takie kawałki jak Peace czy Fragile Tension, a wszelkie mielizny są mało ważne jeśli nagrywa się takie rzeczy jak Wrong albo Corrupt, nowa płyta zapowiada się po prostu lepiej, fakt, że Heaven jako singiel jest gorsze od Wrong, ale już Soothe My Soul to najlepsze DM od Playing The Angel, o nową płytę jestem więc spokojny i cieszę się, że to Gahan wyrasta na kompozytora w zespole, bo jego utwory są bardziej depeszowe niż Gora.KreatoR pisze:DM i Bowie to artyści, których ZAWSZE kupią fani, a mają ich na pęczki. Stąd wysoka sprzedaż po premierach. Reszta przechodzi nad tym do porządku dziennego, ewentualnie zapozna się pobieżnie (może ściągnie i zaliczy:) z płytą z ruskiego portalu... I tyle. Dzięki temu zawsze można zabłysnąć wśród znajomych (tacy ludzie nie mają przyjaciół) i powiedzieć "tak, słyszałem, jest OK/fajne/podoba mi się". Tylko trzeba pamiętać, że jak chcesz zabłysnąć, to nie wolno hejtować "tych niszowych", bo oni mają dorobek wydanych albumów przekraczający wszystkie twoje płyty z grami zdobytymi na targu.