AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Re: AUTOPSY
Dzięki, ale to już mam. No trudno, trzeba czekać na kolejne promocje.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
W rzeczy samej Sąsiedzie. Lista jest długa, a figurują na niej nazwy, o których niechętnie się mówi w takim negatywnym kontekście. Ja, by się nie rozdrabniać, podam tylko jeden przykład - Napalm Death. nie znoszę produkcji ich płyt. Dla mnie brzmienie to dodatkowy instrument, a w tym wypadku psuje ono naprawdę dużo. szkoda tym większa, że kompozycyjnie ich ostatnie płyty są więcej niż doskonałe. Z brzmieniem przypominającym np. FETO takie materiały jak Smear Campaign albo Utilitarian być może uznałbym nawet za ich najlepsze płyty. Niestety nie mogę tego zrobić...535 pisze:Behemoth?!? Dlaczego akurat oni? Przecież większość produkcji na czele z "bogami" , przykładowo Morbid Angel, Immolation, czy ... tu wpisz nazwę zespołu..., brzmi tak jak określił to Bonny. Głupio Wam przyznać wprost, że pierwsza z brzegu zagraniczna gwiazda, nagrywa zwykłe łajno, którego po prostu nie da się słuchać? Ktoś napisze, że to taki styl. Niemieckie techno też jest stylem.
Behemoth nie wiem czy się łapie tej grupy, bo ich zwyczajnie nie słucham i płyt z ostatniej mniej więcej dekady w ogóle nie znam. Mogę się domyślać jak wygląda ich produkcja, ale moje domysły to jeszcze za mało. Poza tym nie interesuję się tym zespołem, więc z mojej perspektywy mogą nagrywać co chcą i jak chcą.
-
Maria Konopnicka
Tu się zgodzę z Tobą w 100 proc., ale jednocześnie uważam, że np. ostatni Immolation brzmi bardzo dobrze i nie chciałbym, żeby brzmieli jak wczesny Napalm Death. Nie wszystko dobre dla wszystkich.Bonny pisze:W rzeczy samej Sąsiedzie. Lista jest długa, a figurują na niej nazwy, o których niechętnie się mówi w takim negatywnym kontekście. Ja, by się nie rozdrabniać, podam tylko jeden przykład - Napalm Death. nie znoszę produkcji ich płyt. Dla mnie brzmienie to dodatkowy instrument, a w tym wypadku psuje ono naprawdę dużo. szkoda tym większa, że kompozycyjnie ich ostatnie płyty są więcej niż doskonałe. Z brzmieniem przypominającym np. FETO takie materiały jak Smear Campaign albo Utilitarian być może uznałbym nawet za ich najlepsze płyty. Niestety nie mogę tego zrobić...
Z Behemothem jest taki problem, że oni niezależnie od tego jakby nie brzmieli - brzmią słabo.Bonny pisze:Behemoth nie wiem czy się łapie tej grupy, bo ich zwyczajnie nie słucham i płyt z ostatniej mniej więcej dekady w ogóle nie znam. Mogę się domyślać jak wygląda ich produkcja, ale moje domysły to jeszcze za mało. Poza tym nie interesuję się tym zespołem, więc z mojej perspektywy mogą nagrywać co chcą i jak chcą.
-
Death in another way
Kiedyś, do "Pandemonic..." Behemoth brzmiał inaczej no może poza pierwszym demo!!!:-)))
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Przecież nie twierdzę, że brzmienie FETO jest normatywne dla wszystkich gatunków, nawet dla samego grindu takowym nie jest. Puściłem sobie wodze fantazji i wyobraziłem jak wielką moc miałby konkretnie - Smear Campaign albo Utilitarian z innym brzmieniem:Maria Konopnicka pisze:Tu się zgodzę z Tobą w 100 proc., ale jednocześnie uważam, że np. ostatni Immolation brzmi bardzo dobrze i nie chciałbym, żeby brzmieli jak wczesny Napalm Death. Nie wszystko dobre dla wszystkich.Bonny pisze:W rzeczy samej Sąsiedzie. Lista jest długa, a figurują na niej nazwy, o których niechętnie się mówi w takim negatywnym kontekście. Ja, by się nie rozdrabniać, podam tylko jeden przykład - Napalm Death. nie znoszę produkcji ich płyt. Dla mnie brzmienie to dodatkowy instrument, a w tym wypadku psuje ono naprawdę dużo. szkoda tym większa, że kompozycyjnie ich ostatnie płyty są więcej niż doskonałe. Z brzmieniem przypominającym np. FETO takie materiały jak Smear Campaign albo Utilitarian być może uznałbym nawet za ich najlepsze płyty. Niestety nie mogę tego zrobić...
Weźmy sobie to:
Z brzmieniem tego:
No i jak to działa?
- Block69
- zahartowany metalizator
Jak Adam wszedłby na ryczke to dałbym rade :DMaria Konopnicka pisze:A powiedziałbyś im to prosto w oczy? :DBlock69 pisze:To jest wielki plus. Taki BEHEMOTH to by płyty w życiu tam nie nagrał.
Akurat na nich padło, bo ostatnio ktoś wklejał foty na których przygotowywany jest do nagrywania zestaw perkusyjny Zbyla. Wszystko tam lśni łącznie z sufitem.535 pisze:Behemoth?!? Dlaczego akurat oni? Przecież większość produkcji na czele z "bogami" , przykładowo Morbid Angel, Immolation, czy ... tu wpisz nazwę zespołu..., brzmi tak jak określił to Bonny. Głupio Wam przyznać wprost, że pierwsza z brzegu zagraniczna gwiazda, nagrywa zwykłe łajno, którego po prostu nie da się słuchać? Ktoś napisze, że to taki styl. Niemieckie techno też jest stylem.
PENIS METAL
-
535
Coś często na nich pada, ale fakt. Zestaw był jakby mieli w kosmos lecieć.Block69 pisze:Akurat na nich padło, bo ostatnio ktoś wklejał foty na których przygotowywany jest do nagrywania zestaw perkusyjny Zbyla. Wszystko tam lśni łącznie z sufitem.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
nowa płyta "The Headless Ritual" nagrana!
w przyszłym tygodniu zaczynają miksy
w przyszłym tygodniu zaczynają miksy
-
shitfun

http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Można się zgodzić, można się nie zgodzić - ale jest to tzw. fraza absolutna. :D:D:D:D:DMaria Konopnicka pisze:Z Behemothem jest taki problem, że oni niezależnie od tego jakby nie brzmieli - brzmią słabo.
Kerosene keeps me warm.
- Gore_Obsessed
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=188959
A ja jeszcze nie znam nawet "The tomb within"...
A ja jeszcze nie znam nawet "The tomb within"...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Hellrocker
- w mackach Zła
Obok "Sacrifice" najbardziej zajebisty Petagno jaki widzialem, alez klimat!
-
535
Tracklista mówi wiele. Co do okładki...To najsłabsza okładka TEGO zespołu i wszystkich pokrewnych. Nie usprawiedliwia jej nawet to palące się tam na dole ognisko i ten gość. To chyba ja.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
-
SCREAMBLOODYGORE

fajne! cieszę sie jak szczeniaczek!!!
- Nerwowy
Faktycznie nienajlepsza, jak u podrzędnej kapeli dm/grind...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
SCREAMBLOODYGORE
chuja się znacie... jest horror klimat... necrophagia itd... ale będzie piękny winylek! nie zasnę z podniecenia!!!
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Bądźmy wyrozumali. Okładki od "Tormented" czy od MIRROR SNAKE były chyba gorsze od tego.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.