OPPROBRIUM (INCUBUS)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: OPPROBRIUM (INCUBUS)
Ok, widzę. Cała płyta w wersji demo.
Wznowienia z bonusami temat rzeka, z reguły są to kuriozalne pomysły.
Wznowienia z bonusami temat rzeka, z reguły są to kuriozalne pomysły.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dla mnie bonusy to jakiś absurd. Jeszcze przełknę jakiś dodatkowy kawałek z tej samej sesji (Limbonic Art), ale dodawanie całych demosów z gówno-brzmieniem to jakieś kuriozum.
all the monsters will break your heart
- devastator77
- zahartowany metalizator
Pełna zgodanicram pisze:Dla mnie bonusy to jakiś absurd. Jeszcze przełknę jakiś dodatkowy kawałek z tej samej sesji (Limbonic Art), ale dodawanie całych demosów z gówno-brzmieniem to jakieś kuriozum.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
Co powiesz na dodanie całego dema, które ma konkretne brzmienie, nieosiągalne na innych nośnikach (kaseta) i w sieci?nicram pisze:Dla mnie bonusy to jakiś absurd. Jeszcze przełknę jakiś dodatkowy kawałek z tej samej sesji (Limbonic Art), ale dodawanie całych demosów z gówno-brzmieniem to jakieś kuriozum.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Jestem przeciwny. Takie demo można sobie spokojnie wydać na CD. Wiele zespołów tak robiło i robi nadal. Dobrym przykładem jak bardzo jest to zjebany pomysł było dołączenie tego cichego pierda do płyty Vile Apparition.
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
No właśnie, przykładów cała masa. Te bonusy po prostu rozbijają pewien koncept jakim z reguły jest album.
Tak już na marginesie - akurat dzisiaj zerknąłem na "Blood Oath" pod kątem ewentualnego zakupu i zaskoczyło mnie, że już na pierwotnym wydaniu są dwa dodatki - demo i wersja instrumentalna numerów z tej właśnie płyty. O co tutaj chodzi?!
Z reedycją "Spheres" z Hammerheart też dziwna sprawa - kiedyś tam posłuchałem dosłownie kilkunastu sekund z ciekawości, co niby miałbym zyskać dzięki temu drugiemu dyskowi i chyba bym stracił dobry humor na zawsze przez te niedorobione wersje kawałków. Po prostu szkoda surowca na takie coś.
Do listy dopisałbym też "Odium" z 2014 r. i bonusowe dwa kawałki z dwóch różnych koncertów w 2011 r. W jakim celu? To niby jakieś ponadczasowe wykonania?
Reasumując w delikatny sposób - też jestem mocno sceptyczny wobec takich "upiększających", "ulepszających", "wzbogacających" zabiegów.
Tak już na marginesie - akurat dzisiaj zerknąłem na "Blood Oath" pod kątem ewentualnego zakupu i zaskoczyło mnie, że już na pierwotnym wydaniu są dwa dodatki - demo i wersja instrumentalna numerów z tej właśnie płyty. O co tutaj chodzi?!
Z reedycją "Spheres" z Hammerheart też dziwna sprawa - kiedyś tam posłuchałem dosłownie kilkunastu sekund z ciekawości, co niby miałbym zyskać dzięki temu drugiemu dyskowi i chyba bym stracił dobry humor na zawsze przez te niedorobione wersje kawałków. Po prostu szkoda surowca na takie coś.
Do listy dopisałbym też "Odium" z 2014 r. i bonusowe dwa kawałki z dwóch różnych koncertów w 2011 r. W jakim celu? To niby jakieś ponadczasowe wykonania?
Reasumując w delikatny sposób - też jestem mocno sceptyczny wobec takich "upiększających", "ulepszających", "wzbogacających" zabiegów.
- Żułek
tylko po co płacić 2 razy ? jeśli bonusem jest demo dobrej jakości to ja bardzo chętnie przygarne takiego bonusanicram pisze:Jestem przeciwny. Takie demo można sobie spokojnie wydać na CD. Wiele zespołów tak robiło i robi nadal. Dobrym przykładem jak bardzo jest to zjebany pomysł było dołączenie tego cichego pierda do płyty Vile Apparition.
jeśli to jakieś kawałki na żywo, instrumentale albo demówki z piwnicy gdzie gówno słychać to wtedy zgoda
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Winyl na całe szczęscie jest pozbawiony bonusów. Szkoda że nie z logiem Incubus, ale to już jestem w stanie przeboleć.
-
Najgorszymi reedycjami są podwójne, czy nawet potrójne CD Death z Relapse z jakimiś pierdami Chucka z różnych garaży i sal prób.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Przede wszystkim wydania Death są niepotrzebnie remasterowane.Pacjent pisze:Najgorszymi reedycjami są podwójne, czy nawet potrójne CD Death z Relapse z jakimiś pierdami Chucka z różnych garaży i sal prób.
A dodatki, gdy są na drugim dysku mi nie przeszkadzają, nie lubię jak dodaje się dwa czy trzy utwory demo do normalnego wydania.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Jeśli chodzi o taką reedycję jak zrobił Death, to mogę kupować. Dostajesz płytę która nie ma żadnych dodatków, jest w takiej formie w jaką ją zarejestrowano, na drugim cd masz coś ekstra. Słuchać nie musisz.
- Medard
Nasum pisze:Jeśli chodzi o taką reedycję jak zrobił Death, to mogę kupować. Dostajesz płytę która nie ma żadnych dodatków, jest w takiej formie w jaką ją zarejestrowano, na drugim cd masz coś ekstra. Słuchać nie musisz.
Reedki są ok, nawet mam jedną 2 x cd,
mi chodzi o remastery z bonusami.
- Żułek
to demo Incubus jest gdzieś dostepne ? bo na yt chyba nie ma
no przecież to są właśnie remastery z bonusami na osobnym cd nie licząc Human (i Symbolic) gdzie jest cover Kiss ;)Medard pisze:Nasum pisze:Jeśli chodzi o taką reedycję jak zrobił Death, to mogę kupować. Dostajesz płytę która nie ma żadnych dodatków, jest w takiej formie w jaką ją zarejestrowano, na drugim cd masz coś ekstra. Słuchać nie musisz.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Poczekam, może panowie z Fallen Temple będą mieć winyle Opprobrium, to bym się zaopatrzył.
- SODOMOUSE
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sdtEVChE5Sw&app=desktop[/youtube]Żułek pisze:to demo Incubus jest gdzieś dostepne ? bo na na YT chyba nie ma
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Żułek
to nie to demo ;)
- Medard
Dokładnie, 2xcd to remasterowane wydania Relapse które omijam.Żułek pisze:to demo Incubus jest gdzieś dostepne ? bo na yt chyba nie ma
no przecież to są właśnie remastery z bonusami na osobnym cd nie licząc Human (i Symbolic) gdzie jest cover Kiss ;)Medard pisze:Nasum pisze:Jeśli chodzi o taką reedycję jak zrobił Death, to mogę kupować. Dostajesz płytę która nie ma żadnych dodatków, jest w takiej formie w jaką ją zarejestrowano, na drugim cd masz coś ekstra. Słuchać nie musisz.
Mam jedynie remasterowane The Sound Of Perseverance z dodanymi demami na drugiej płycie, nie jest to digi, to niech sobie zostanie.
- Żułek
-
- postuje jak opętany!
Panowie, pytanie dotyczące bardziej Incubus. Kiedyś czytałem, że Brutal nie ma już praw do wydania debiutu pod szyldem Incubus, po czym znajduję coś takiego
https://www.discogs.com/release/2131660 ... Temptation
Czy to pełny legal, czy może na zasadzie "nie mamy praw ale i tak sobie wydamy"?
Wydanie w plastiku, a mam digi sprzed lat.
https://www.discogs.com/release/2131660 ... Temptation
Czy to pełny legal, czy może na zasadzie "nie mamy praw ale i tak sobie wydamy"?
Wydanie w plastiku, a mam digi sprzed lat.
-
No proszę jaka niespodzianka:
https://kronosmortusnews.com/2022/05/16 ... pprobrium/
https://kronosmortusnews.com/2022/05/16 ... pprobrium/