+ nowości, bo końcówka tego kawałka mnie mimo wszystko zaskoczyła. Ale zapowiada się bardzo ok :)Bohdan pisze:Kawałek w stylu trzech ostatnich płyt.
ARCKANUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ARCKANUM
'Come the Blessed Madness'
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
No, nowości takie że zamiast szyszek i chuchacza są skrzypecki...w sumie zawsze coś! Nie ma nudy w każdym razie.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
kupiłem poprzednie w ciemno, kupię i tą.
-
- postuje jak opętany!
Kawałek trzyma poziom. Wiadomo - Arckanum. A już końcówka to mnie dokumentnie zauroczyła.
- COFFIN
'Misiek nie płacz, kupię Ci chechłacz" ;)Bohdan pisze:No, nowości takie że zamiast szyszek i chuchacza są skrzypecki...w sumie zawsze coś! Nie ma nudy w każdym razie.
-
- postuje jak opętany!
po pierwszym przesłuchaniu wydaje mi się że to chyba najlepszy materiał od Antikosmos, chociaż do pierwszych 3 płyt i tak nie ma startu
Hjertet mitt slår i mørket
- COFFIN
No to już za parę dni. Ciekawe, jak szybko się pokaże u nas.
Ja właśnie wczoraj słuchałem wczesnego Arckanum i stwierdzam, że do splitu ze Svartsyn troll nagrał chyba swoje materiały życia. To co później nie jest złe, ma nawet niezłe momenty i ogólnie nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale brakuje ten nieopisanej atmosfery. Mimo że środki z jakich korzysta są niemal niezmienione.
Nawet nie wiedziałem, że na wydaniu jest już nowy album, nie przesłuchałem jeszcze poprzedniego.
Nawet nie wiedziałem, że na wydaniu jest już nowy album, nie przesłuchałem jeszcze poprzedniego.
- Morph
- Kontakt:
Fajny ten nowy Troll. Kolesia w ogóle nie rusza że mamy już 2K11.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
LP na 99% tak, niewykluczone że i CD dołożę. No ale zanim to nastąpi to jeszcze parę(naście) przesłuchań kontrolnych.
Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne - dobre Arckanum, na poziomie Antikosmos i PyPyPyPyPy... (Sviga Lae słabo znam). Szamot w dupie ma trendy i nagrywa swoje mistycyzmy jak trzeba. Można mówić że zalatuje wioską, można mówić że wpierdala własny ogon, ale konsekwencji nijak mu odmówić nie można.
Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne - dobre Arckanum, na poziomie Antikosmos i PyPyPyPyPy... (Sviga Lae słabo znam). Szamot w dupie ma trendy i nagrywa swoje mistycyzmy jak trzeba. Można mówić że zalatuje wioską, można mówić że wpierdala własny ogon, ale konsekwencji nijak mu odmówić nie można.
Ja tak nie twierdzę, ale odświeżyłem sobie dziś trzy pierwsze płyty i przyznam, że wciąż zajebiście mi to stare Arckanum robi. Nawet się zastanawiam czy nie lepiej niż dekadę temu. Wciąż nie słyszałem "Sviga Læ", bo z mp3 słuchać nie chciałem, a przy zakupach jakoś mi umknęła, ale w najbliższym czasie to nadrobię. W sumie bardzo lubię i wracam do Arckanum dość często.Cthulhu pisze:Ja właśnie wczoraj słuchałem wczesnego Arckanum i stwierdzam, że do splitu ze Svartsyn troll nagrał chyba swoje materiały życia.
-
- postuje jak opętany!
Przydałby się chyba powiew świeżości w muzyce Arckanum, a nowy kawałek jakoś tego nie zapowiada. Z drugiej strony brzmi to solidnie i pewnie i tak będzie to jedna z lepszych tegorocznych pozycji. Przy okazji - jesień z Season Of Mist zapowiada się ciekawie jeszcze dzięki Sólstafir, którego nowy, bardzo fajny utwór (zgaduję, że nie jest to jednak nic reprezentatywnego dla całego albumu), już krąży w sieci.
- Morph
- Kontakt:
Sólstafir obsysa po same kule.
Mi wystarczy powiew lasu :)Aegir pisze:Przydałby się chyba powiew świeżości w muzyce Arckanum
-
- postuje jak opętany!
Las jest również i moim ziomalem, ale czasem robi się w nim nieco monotonnie ;)
- COFFIN
Ja przymierzam się do maratonu z Arckanum, żeby zobaczyć, jak wypadną trzy pierwsze na tle całości.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Raczej nie. Stara receptura się sprawdzała jak do tej pory i tym razem pewnie nie będzie inaczej. Hail Arckanum! Hail prymitywna sztuka!Aegir pisze:Przydałby się chyba powiew świeżości w muzyce Arckanum, a nowy kawałek jakoś tego nie zapowiada. Z drugiej strony brzmi to solidnie i pewnie i tak będzie to jedna z lepszych tegorocznych pozycji. Przy okazji - jesień z Season Of Mist zapowiada się ciekawie jeszcze dzięki Sólstafir, którego nowy, bardzo fajny utwór (zgaduję, że nie jest to jednak nic reprezentatywnego dla całego albumu), już krąży w sieci.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
przesłuchałem Helvítismyrkr. nie mogę napisać że album jest słaby, posłuchać można. gdybym miał robić ranking, to z czterech ostatnich, ten postawiłbym na ostatnim miejscu.
-
- rozkręca się
A ja mogę - wtórne, słabe i nijakie. Arckanum był interesujący (przynajmniej w tamtym czasie) na "Kostogher" i "Kampen" - reszta mogłaby nie istnieć (jak dla mnie).Wolfkhan pisze:przesłuchałem Helvítismyrkr. nie mogę napisać że album jest słaby