O, super. Teraz wreszcie będę mógł się zaszczepić...
Żartowałem. Nie zaszczepię się nigdy bo to i tak nic nie da:
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
O, super. Teraz wreszcie będę mógł się zaszczepić...
Wirus jest. Nie wiem skąd ale jest.
Ale średniowieczny ciemnogród.....
Wraz z napływem faktów argumentów przybywa. Zaklinanie rzeczywistości i wyzwiska covidian niczego tu nie zmienią, mimo że jesteście bardzo głośną większością.
Szkoda, że zmarli lub osoby, które ciężko przeszły covid nie poczytały twoich argumentów. Nie wygłupialiby się tak wtedy.
A mógł poczytać internet i dowiedzieć się, że covid nie jest taki groźny...
Np. ursus, który ostrzega, że 2 lata po szczepionce wszyscy umrą.
Ale to nic nowego.Panopticon pisze: ↑24-08-2021, 11:47Całe szczęście, że będzie szczepionka i miejsce na nią w paszporcie covidowym. Ufff....
To, że się boisz szczepionek nie usprawiedliwia Cię. Narażasz innych ludzi na smierć i chorobę przez swój irracjonalny strach. A co mówi o szczepieniach papież? To przecież dla was katolików największy autorytet na ziemi.Pacjent pisze: ↑21-08-2021, 20:07Nie przyjmuję do wiadomości dogmatu o bezpiecznych szczepionkach przeciwcovidowych i ich zbawiennym działaniu ochronnym, a Tobie też radzę to przemyśleć.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑21-08-2021, 18:17Niech wszyscy antyszczepionkowcy łącznie z tobą Pacjencie nie myślą, że to wasza prywatna sprawa jest, że się nie zaszczepicie. Być może przez to, że tego nie zrobicie umrze ktoś inny. Ty, ursus, bloodcult i ozob jako katolicy powinniście to rozumieć i się nad tym pochylać, ale chyba nimi nie jesteście, a tylko ich udajecie.Pacjent pisze: ↑21-08-2021, 17:18Nikomu śmierci nie życzę, poza ludźmi, którzy powinni być skazani na karę główną. Jednak faktem jest, że służba zdrowia odpowiada za śmierć tysięcy ludzi, pozbawionych opieki. Nie tylko dlatego, że takie mechanizmy jej narzucono, lecz także dlatego, że często wykorzystano te mechanizmy do zaniechania czynności i do gwarantującej święty spokój bierności.
Od kiedy to papież jest autorytetem w sprawie szczepionek? Zwłaszcza ten.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑24-08-2021, 13:43To, że się boisz szczepionek nie usprawiedliwia Cię. Narażasz innych ludzi na smierć i chorobę przez swój irracjonalny strach. A co mówi o szczepieniach papież? To przecież dla was katolików największy autorytet na ziemi.Pacjent pisze: ↑21-08-2021, 20:07Nie przyjmuję do wiadomości dogmatu o bezpiecznych szczepionkach przeciwcovidowych i ich zbawiennym działaniu ochronnym, a Tobie też radzę to przemyśleć.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑21-08-2021, 18:17
Niech wszyscy antyszczepionkowcy łącznie z tobą Pacjencie nie myślą, że to wasza prywatna sprawa jest, że się nie zaszczepicie. Być może przez to, że tego nie zrobicie umrze ktoś inny. Ty, ursus, bloodcult i ozob jako katolicy powinniście to rozumieć i się nad tym pochylać, ale chyba nimi nie jesteście, a tylko ich udajecie.
" Zaszczepienie się jest prostym, ale głębokim sposobem krzewienia dobra wspólnego i opiekowaniem się sobą nawzajem, zwłaszcza najsłabszymi " - Papież Franciszek
" Kiedy byłem dzieckiem, to na świecie panował kryzys zachorowań na polio, co sprawiło, że wiele dzieci było sparaliżowanych. Moje pokolenie dorastało w cieniu szczepienia się na odrę i inne choroby, na które szczepiono dzieci.
Nie wiem dlaczego dziś ktoś mówi, że szczepionka na koronawirusa jest niebezpieczna. Jeśli lekarze przedstawiają ją jako coś dobrego, co nie stanowi specjalnego zagrożenia, to czemu jej nie przyjąć? Nieprzyjęcie szczepionki to samobójcze zaprzeczenie, którego nie potrafię wyjaśnić " - Papież Franciszek
Spokojnie. Teraz powróci w chwalehaku pisze: ↑24-08-2021, 13:33Ale to nic nowego.Panopticon pisze: ↑24-08-2021, 11:47Całe szczęście, że będzie szczepionka i miejsce na nią w paszporcie covidowym. Ufff....
Wirus wykryty pod koniec lat 60. w Niemczech u osób, które miały styczność z afrykańskimi małpami, coś na kształt Eboli. Co jakiś czas powraca, był już nawet tematem ksiązki Alexa Kavy
Jaki "ten" ?? To wy sobie wybieracie, który wam pasuje, a który nie? To hipokryzja i zakłamanie z waszej strony. Przecież został wybrany przez natchnienie ducha świętego. Buntujecie się?Pacjent pisze: ↑24-08-2021, 14:03Od kiedy to papież jest autorytetem w sprawie szczepionek? Zwłaszcza ten.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑24-08-2021, 13:43To, że się boisz szczepionek nie usprawiedliwia Cię. Narażasz innych ludzi na smierć i chorobę przez swój irracjonalny strach. A co mówi o szczepieniach papież? To przecież dla was katolików największy autorytet na ziemi.
" Zaszczepienie się jest prostym, ale głębokim sposobem krzewienia dobra wspólnego i opiekowaniem się sobą nawzajem, zwłaszcza najsłabszymi " - Papież Franciszek
" Kiedy byłem dzieckiem, to na świecie panował kryzys zachorowań na polio, co sprawiło, że wiele dzieci było sparaliżowanych. Moje pokolenie dorastało w cieniu szczepienia się na odrę i inne choroby, na które szczepiono dzieci.
Nie wiem dlaczego dziś ktoś mówi, że szczepionka na koronawirusa jest niebezpieczna. Jeśli lekarze przedstawiają ją jako coś dobrego, co nie stanowi specjalnego zagrożenia, to czemu jej nie przyjąć? Nieprzyjęcie szczepionki to samobójcze zaprzeczenie, którego nie potrafię wyjaśnić " - Papież Franciszek