Płytę już mam i słucham intensywnie. Niestety, faktycznie nie jest to materiał na miarę wspaniałej poprzedniczki czy genialnej demówki i EPki. Klimat jest, walce są, ale mam jakieś mieszane uczucia. Gdzieś znienacka wkradła się do tej muzyki nuda, choć jest wiele fragmentów bardzo dobrych i interesujących. A może na razie słońce i wiosna nie sprzyjają odbiorowi tej muzyki? Zobaczy się jeszcze na jesieni. Ale żeby nie było, źle nie jest. :-)Ascetic pisze:Harlequin pisze:Po jednym odsłuchu tak na świeżo to jest troche tak jak A. pisał - mocno klimatycznie, sporo brytyjskości, troche Finlandii. Na pewno nie jest tak źle jak zwiastował pierwszy singiel, ale tak to jest jak fragment jest wyrwany z kontekstu całości. Natomiast ja momentami się nudziłem słuchając tego - wolno, czasem za jałowo, bez błysku, za bezpiecznie. Szkoda, bo ogólny klimat płytki jest bardzo spoko.
G. zawsze jest tak jak ja piszę ;-) no prawie zawsze ;-)
a z płytą coś jest nieteges, jak już do siebie doszedłe, <tak koło środy>, <po baletach>, to zupełnie mi się nie chce tego słuchać. w tzw. międzyczasie słuchałem kantry, dżezu i dużo bałkańskiego folku, a ta Kryptsa, sobie leży paczy na mnie. i se jeszcze poleży.
KRYPTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KRYPTS
all the monsters will break your heart