BEHEMOTH + BATUSHKA + BÖLZER - Polska 30.09-9.10.2016

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: BEHEMOTH + BATUSHKA + BÖLZER - Polska 30.09-9.10.2016

02-10-2016, 16:20

Jeszcze mi trochę zostało. Wiem za długo bawiłem się we wspieranie tego cyrku, rozbestwili się kurwi syny, ale mam genialny pomysł.
shadowthrone
postuje jak opętany!

02-10-2016, 17:17

W sobotę widziałem Behemotha już nty raz i początek był fatalny. Jedna, wielka ściana dźwięku. Później już się poprawiło, ale na pewno nie był to jakiś wybitny koncert Behemotha. Batushka świetnie wypadła, bardzo klimatycznie, kadzidła, specjalne kaptury, ikona etc. Dobrze się to oglądało i słuchało. Dobrze też, że chóry nie były puszczane z sampli.

Bolzer dał radę i to bardzo mimo że na scenie było widać tylko kulturystę z gitarą. Świetnie to brzmiało.

aha, około 19 pod Mega było pełno radiowozów, policjantów w rynsztunku. Podobno wzięto jakiś transparent oszołom z różańca.
Ostatnio zmieniony 02-10-2016, 17:53 przez shadowthrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

02-10-2016, 17:42

shadowthrone pisze:Widziałem Behemotha już nty raz i początek był fatalny. Jedna, wielka ściana dźwięku. Później już się poprawiło, ale na pewno nie był to jakiś wybitny koncert Behemotha.
W piątek początek behe był ok. Akustycznie lepiej to brzmiało na środku sali niż pod sceną.
shadowthrone pisze:Batushka świetnie wypadła, bardzo klimatycznie, kadzidła, specjalne kaptury, ikona etc. Dobrze się to oglądało i słuchało. Dobrze też, że chóry nie były puszczane z sampli.
Mnie Batushka lepiej weszła na koncercie niż na YT (płyty wcześniej nie słyszałem). Muszę w końcu posłuchać.
shadowthrone pisze:Bolzer dał radę i to bardzo mimo że na scenie było widać tylko kulturystę z gitarą. Świetnie to brzmiało.
Jak się stało odpowiednio blisko to widziało się też perkusistę. Wszyscy jarają się gitarzystą, jego dziesięciostrunową gitarą i jego umiejętnościami (słusznie zresztą) ale trzeba powiedzieć że perkusista to też zacny muzykant.

shadowthrone pisze:aha, około 19 pod Mega było pełno radiowozów, policjantów w rynsztunku. Podobno wzięto jakiś transparent oszołom z różańca.
Ale to chyba wczoraj bo w piątek spokojnie było. Sielankowo rzekłbym.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

02-10-2016, 19:34

Ja byłem wczoraj, dzień tygodnia mi lepiej pasował, sobota to jednak sobota 
Króciutko, bo już wszystko co istotne zostało napisane.

Pierwszy suport dla zgromadzonych pod klubem w sobotę wystąpił lepiej przygotowany niż w piątek O ile w piątek było kilka osób i nadawali „unpluged” to już w sobotę mieli ze sobą megafon :) Stan osobowy chyba o kilka dusz większy, no i występ dłuższy. Podobno w piątek zmyli się jeszcze „za widoku”, a wczoraj napieprzali o wiele dłużej. Nawet wsparcie w postaci kilku radiowozów i suk naszej nieustraszonej policji się zjawiło. Nie wiem jak to się zakończyło, bo wszedłem sobie do klubu.

Tam przywitało zgromadzonych stoisko z bogatym merchem gwiazdy wieczoru. Chyba koszulek Bolzer było najmniej. Ceny takie se. Natomiast stoisko z płytami, mimo że skromnie zaopatrzone oferowało sympatyczne ceny. Płyty z WHP od 15 do 2o zeta (tylko CD Batushka były po 25 i 30 PLN). Ja z miłym zaskoczeniem zauważyłem że mają najnowszy In The Woods… za 40 złotych. Skorzystałem.

Punktualnie o 19:30 zaczęła grać Batushka (zdziwienie kolejne bo mieli zacząć o godz. 20:00). Koncert bardzo udany, świetne brzmienie. Mnie się bardzo podobało. Nie bardzo kumam szyderstw kierowanych po adresem wizerunku scenicznego. Gdyby dajmy na to grał wczoraj taki Mare, to te świece, czaszki, dym, ognie to byłby ubercult i wszystko cacy, ale że gra jakaś Babuszka to się napierdalamy. Generalnie jak komuś podoba się zespół z płyty, to również koncert mu się podobał.

Na Bolzer wróciły wspomnienia koncertu Inquisition z Krakowa, gdzie było tyle dymu że nic nie było widać. Tu było podobnie. Na szczęście muzyka się obroniła, zabrzmieli znakomicie. Widziałem ich drugi raz, i tera podobało mi się zdecydowanie bardziej. Pamiętam że za pierwszym razem byłem już lekko znudzony, wczoraj nie było o tym mowy.

A Behemoth ?? Bardzo rzadko bywam na koncertach na których ważniejsze dla mnie są suporty niż główna gwiazda. Tak było teraz. Zespół się przygotował na tę trasę, to było widoczne – efekty pirotechniczne, dymy, nawet konfetti pierdzielneli. Muzycznie było chyba dobrze… pisze „chyba” bo to już od wieeelu lat nie moja bajka. Po paru numerach wycofałem się na sam tył i tam lekko znudzony dooglądąłem do końca.
Publika miała na szczęście inne zdanie niż ja bo świetnie się bawiła, co widać też było po reakcji Nergala, który widać było że jest zadowolony. Koncert w sumie udany, ale przynajmniej upewniłem się że dla mnie Behemoth to już rozdział zamknięty.

Jeszcze na koniec taka myśl mi przyszła do głowy. Otóż mam wrażenie że z fanami Behemoth jest jak z wyborcami PISU – nikt się publicznie nie przyzna, każdy będzie pieprzył że on nie zagłosuje, że nie słucha że komercja itp., itd., ale jak przychodzi co do czego wczoraj prawie cała sala śpiewała z Nergalem teksty do utworów z ostatniej płyty. :):):)

Teraz sobie uświadomiłem że na tej trasie grają trzy zespoły na literkę B, takie B-B-B, coś jak 6-6-6. Przypadek ???? hmmmmmmm……….. :D:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

03-10-2016, 15:14

ile behemoth gra kawalkow po sataniscie?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

03-10-2016, 15:46

coś koło pięciu, maksymalnie sześć. nie wiem, mieszało mi się już to :)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

03-10-2016, 17:27

Chyba 5 kawałków

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
orzechh
rozkręca się

04-10-2016, 19:28

Jakby ktoś miał jeden bilet na zbyciu do Gdańska to prosiłbym o priv ;)
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-10-2016, 22:27

pewnie nie miejsce, ale pozwolę sobie tutaj to wrzucić

kupię bilet na Bolzer w dobrej cenie (dobrej dla zbywającego) (Warszawa)
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

09-10-2016, 21:56

Dobra dusza na żywo donosi mi, biednemu chwilowemu emigrantowi, że w Gdańsku Bolzer zniszczył, Wydmuszka nieco cepeliowata, a Krucjata przybyła w sile ok. 10 osób. Czyli wszystko zgodnie z przewidywaniami.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

10-10-2016, 11:37

W Gdańsku było tak:
Na początku krucjata różańcowa, nie słuchałem, ale śpiewali i modlili się, w sumie modlitwa nigdy nie zaszkodzi.
Batuszka - nie słyszałem wcześniej ani sekundy, po koncercie kupiłem ich płytę, znaczy się podobało.
Bolzer - hmmm słabo, słabiej niż na płytach, może dlatego, że ciężko zrobić show przy dwóch osobach?
Behemoth - bezdyskusyjne mistrzostwo świata. Zawodowo!

Koncert wyprzedany, ludzi tłumy, także jak najbardziej git.
Celem życia nie jest przeżycie.
ODPOWIEDZ