METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re:

08-11-2009, 19:57

Riven pisze:a ja Ci napisalem to zebys wiedzial mniej wiecej jaka jest moja znajomosc tego gatunku. nie slucham go jak widac zbyt intensywnie, ale mysle, ze jakies tam elementarne pojecie mam . a twoj post byl w mocno ironicznym tonie, moim zdaniem zupelnie niepotrzebnie.
Alez nie byl wcale ironiczny, jakby taki mial byc to bym napisal cos typu "co ty mozesz gnojku o thrashu wiedziec jak Anthrax nie znasz", napisalem ze pytam z ciekawosci, bo piszesz o podwalinach thrashu a wczesniej gdzies wspomniales ze nie znasz Anthrax.
Riven pisze:co do bluznierstwa - no tak, wiec o stricte muzycznych kwestiach napisalem na poprzedniej stronie. odnies sie do tego co pisalem o hell awaits np. kto gral wtedy taki thrash metal? kto w ogole przed nimi wpadl na taki klimat? nie wiem czy ktokolwiek.
Przeciez nigdie tego nie podwazalem wiec po co mam sie odosic czy polemizowac, nauczac nie mam tez zamiaru bo i po co.

longinus696 pisze: Relatywizujesz na swoje potrzeby. Może Ci Slayer kością w gardle stoi - i to bym rozumiał, bo sam nigdy nie byłem wielkim fanem tego zespołu, ale fakty są takie, że nawet jeśli ktoś inny wymyślił te gatunki, to mnóstwo kapel black/thrash/death korzysta ze spuścizny Slayera.
Alesz skkond, wcale nie stoi, przeciez lubie Slayer i nigdzie przeciez im nie odmawiam co jest ich, pisze tylko ze riven relatywizuje i ujednolica bo nie Samym slayerem to wszytskjo stoi.
longinus696 pisze:I żaden Venom nie wymyślił black metalu, tylko dlatego, że miał taki tytuł płyty.
przeciez napisalemz e tak uwazja niektorzy co nie znaczy ze sie zgadzam, ja osobiscie w tych blaznach w ogole nie widze zadnej wiekszej roli
longinus696 pisze: Bo tak jest. Cholernie nijaka kapelka. Jeszcze ten głupkowaty Scott Ian, ze szpanerską bródką, którego mordy wiecznie uśmiech nie opuszcza. Tragedia.
Jezeli cos ma byc nijakie to predzej Testament czy Megadeth, ktore tak narpawde nigdy sie nie dorobily wlasnego stylu, Testament to do dzisiaaj jakas pierdolona ameba a Megadeth po 93 faktycznie w koncu znalazl popmetal.

Anthrax z tej czworki to byl jedyny zespol ktory podchodzil z luzem i nie byl napompowany, powazny i ponury jak tamte poza tym oprocz sklonnosci do tradycjonalizmu u Belladonny reszta bardziej ciagnela w strone hc i thrashu z tych rejonow, zrezsza wiadomo, przeciez bylo S.O.D i M.O.D. Reszta raczej nie miala takich kawalkow jak Got the Time, a przyjscie Busha przeciez spowodowalo ze ostatni bastion traycjonalizmu padl i poszli w swoim kierunku nikogo nigdy nie udajac. Dziwia mnie dzisiaj te opinie o nich bo jak wychodzily plyty Anthraxu w latach 90 to zawsze byl ogolny spust i zero takiego pierdolenia jak dzisiaj.

A kwestie wygladu... no to o czym w koncu rozmawiamy :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

08-11-2009, 20:01

kurwa znowu 2 pod rzad
Ostatnio zmieniony 08-11-2009, 20:15 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Re: Nowa METALLICA

08-11-2009, 20:09

Alesz skkond, wcale nie stoi, przeciez lubie Slayer i nigdzie przeciez im nie odmawiam co jest ich, pisze tylko ze riven relatywizuje i ujednolica bo nie Samym slayerem to wszytskjo stoi.
wcale nie twierdze, ze samym Slayerem. napisalem, ze ma wazna role w tym co sie wydarzylo, wazniejsza od Metallici. MOWIE O EKSTREMALNYM METALU jakby ktos sie mial znowu dojebac ;D. a czy najwazniejsza - nie wiem, dla mnie tak, ale moge zrozumiec jak ktos inaczej na to patrzy. tylko o to mi chodzilo od samego poczatku. mysle , ze juz mniej wiecej sie rozumiemy.
this is a land of wolves now
kakademona
weteran forumowych bitew

08-11-2009, 20:23

Riven pisze:lol, znowu kompleks trockiego sie budzi :D zalosne. Anthrax nie znam bo...nie znam. Nie wiedzialem nawet, ze trocki ich jebie, whatever. no ale dalej - oczywiscie Megadeth znam wiekoszosc dyskografii , na pewno wszystkie klasyczne plyty z lat 80. w zasadzie po RIP ten zespol mnie specjalnie nie interesuje, choc nowa zrobila niezle wrazenie. Doceniam bardzo, wspomniany RIP to absolutna plyta. Testament znam wszystko i swego czasu sluchalem bardzo intensywnie, zwlaszcza debiutu i dwojki. Jakos mi przeszlo, ale doceniam ich do dzisiaj. Szkoda, ze nowa plyta jest tak zachowawcza. Co tam jeszcze z tego gatunku (a nie slucham go za wiele ostatnio) - na pewno stara Sepultura, do Arise uwielbiam wszystko, Sarcofago (choc to juz pewnie death), Coroner (to jeszcze thrash?). Overkill i Xentrix obilo mi sie o uszy. A, no i kocham oczywiscie DARK ANGEL, uwazam, ze nagrali jeden z najbardziej skurwysynskich albumow w metalu. Cholernie jaralo mnie swego czasu Alice in Hell Kanadyjczyow, musze wrocic do tej plyty bo nie sluchalem pare lat. Tak na szybko to te rzeczy lubie najbardziej jesli chodzi o thrash.

edit:O, jeszcze z rzeczy, ktore poznalem niedawno - CARNIVORE mnie rozjebal dokumentnie. No i zapomnialem oczywiscie o starym Kreatorze i Sodom, uwielbiam, przy czym Sodom nagral chyba wiecej plyt,ktore mi podchodza, Kreator rozjebal absolutnie w 86, ale te eksperymenty typu Outcast zupelnie do mnie nie przemawiaja. teraz to jest jakies odtworcze mielenie starych patentow pod publike.

co do mojego domniemanego relatywizowania - nie wiem czy tak jest. ja dosc konkretne elementy z hell awaits wykazalem w poprzednich 2 postach. przeczytaj sobie. poza tym to jeden z pierwszych zespolow (correct me if im wrong) ktory napierdalal naprawde bardzo bluzniercze (co z tego ze naiwne i kiczowate) teksty, szatan, jebanie jezusa, nekrofilia, pieklo. totalna blasfemia, czyli elementarna cecha black metalu. o wplywie na death metal chyba nie musze pisac, nie?

Metallica nigdy nie nagarała niczego lepszego niz np taki Testament na The New Order.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-11-2009, 20:38

akurat The New Order podoba mi sie mniej niz The Legacy i z wieksza przyjemnoscia slucham debiutu Testamentu niz najlepszej plyty Mety, czyli AJFY. ale to sa osobiste preferencje. generalnie lubie Testament, zwlaszcza ten stary. i przedostatni album tez im wyszedl calkiem.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: Re:

08-11-2009, 21:10

Triceratops pisze:Venom... ja osobiscie w tych blaznach w ogole nie widze zadnej wiekszej roli :
Boś ślepy, więc nad niepełnosprawnymi nie będę sie znęcał...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-11-2009, 21:16

ja pierdole, wczesniej tego nie zauwazylem.. boze jaka bzdura, chyba nie ma co dyskutowac bo jak takie kwiatki widze, to nie wiem juz z kim ja mam do czynienia.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

08-11-2009, 21:17

ultravox pisze:Napiszcie lepiej czy lepsze jest Atari czy Commodore 64?
I czy jak ktoś zaczynał od Atari to nadal grywa, czy może pozostali tylko ci od Commodore i Amigi?
Wiadomo nie od dziś że jedyny prawdziwy kvlt to Zx Spectrum :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-11-2009, 21:47

Apple II c i reszta moze spierdalac :D. Wszystko inne z jablkiem w logo to gowno :D
Awatar użytkownika
Triceratops

08-11-2009, 21:56

AroHien pisze:
Triceratops pisze:Venom... ja osobiscie w tych blaznach w ogole nie widze zadnej wiekszej roli :
Ej no..wielkie dzieki stary, bic inwalide to wstyd dla wojownika. Zdecyduj sie czy slepy czy gluchy bo nie wiem o co chodzi za bardzo :?

Riven pisze:ja pierdole, wczesniej tego nie zauwazylem.. boze jaka bzdura, chyba nie ma co dyskutowac bo jak takie kwiatki widze, to nie wiem juz z kim ja mam do czynienia.
O ja pierdole, boze ale wtopa.....moze zdaze zedytowac, albo skasowac....nie!.........za pozno ,ech :(

:lol: Kurwa stary zdecyduj sie czy rozmawiaz powaznie czy jak dzieciak, bo jak na razie dajesz swiadectwo temu ze neofici sa najbardziej radykalni :D Przeciez napisalem dokladnie to samo co ty ciagle piszesz o Metallice i od razu twoja reakcja zrobila sie sie smieszna ehehe, no takiej w sumie takiej oczekiwalem. Przeciez przed chwila cos beczales o ironii. Zachowujesz sie mocno kompulsywnie jakbys mial internetowe ADHD , sam nie wiesz czy chcesz rozmawiac powaznie czy na zarty raz argumentujesz niby rzeczowo a za chwile no takie zenujace szopki. A jakbym tak sadzil to co?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-11-2009, 22:11

nie wiem, nie chce mi sie juz wiecej czasu marnowac na jalowe pierdolenie na forum internetowym i czytac calego paragrafu jakis gownianych psychoanaliz.tym bardziej, ze zmeczony jestem po polowie litra cytrynowki. rzucasz jakies gownaine zarzuty, nie odnosisz ise do konkretow, nei chce mi sie wiecej gadac.

btw ile trzeba sluchac metalu zeby nie byc neofita? 15 lat? 20? bo mnie sie zdaje ze juz troche znam te muzyke, przynajmniej na tyle zeby tutaj o tym rozmawiac. a zreszta chuj w to.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-11-2009, 22:32

Riven pisze:nie wiem, nie chce mi sie juz wiecej czasu marnowac na jalowe pierdolenie na forum internetowym
To racja, fora psuja ludzi , przez fora duzo osob nie ma wlasnego zdania stajac sie klonami i szara masa bez zdania, a przy flaszce posluchac mozna i pogadac i w ryj dac jak cos nie teges.
Riven pisze: rzucasz jakies gownaine zarzuty, nie odnosisz ise do konkretow, nei chce mi sie wiecej gadac.
Nie rzucam zadnych, uspokoj sie.
Riven pisze:btw ile trzeba sluchac metalu zeby nie byc neofita? 15 lat? 20? bo mnie sie zdaje ze juz troche znam te muzyke, przynajmniej na tyle zeby tutaj o tym rozmawiac. a zreszta chuj w to.
Calkiem mozliwe ze 20 :lol: , jak to trocki kiedys ujal, "kto poznal Slayer" po 91 to jest dla mnie .." :D

Nigdzie nie napisalem ze nie mozesz rozmawiac ale brak ci dystansu to widac czasami. Czesto stosujesz filozofie kalego a to bez sensu. Jak pisalem, nie przepadam ze Megadeth ale miejsca w wielkiej czworce im nie odmiawaiam, Death uwazam, ze wydalo jedynie 2 sluchalne ptyly (2 pierwsze) reszta to dla mnie kibel ale miejsca tez im nie odmawiam. Venom na tej samej zasadzie ale co ma do tego to twoje "o boze", no przeciez jak ktos chce rozmawiac o thrashmetalu i nie zna Anthrax to tez moglem napisac cos podobnego nie?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-11-2009, 22:43

no mogles i nie czepialbym sie, bo fakt, nie znam kapeli, a raczej jest wazna.
dystansu czesto nie mam , zdaje sobie z tego sprawe. zwlaszcza na kacu.

co do metallici - ja tez im nie odmawiam miejsca , tylko weryfikuje pewne utarte slogany, moim zdaniem nie do konca uzasadnione. tyle. co do np. death mam dosc podobna opinie.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

08-11-2009, 22:59

sory, ze sie wtrace, ale Death rozpierdala w CALOSCI.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-11-2009, 23:32

ja pierdolę, czy wy jesteście normalni?
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

09-11-2009, 00:34

Triceratops pisze:
AroHien pisze:
Ej no..wielkie dzieki stary, bic inwalide to wstyd dla wojownika. Zdecyduj sie czy slepy czy gluchy bo nie wiem o co chodzi za bardzo :?
To ja mam się zdecydować? Pisałeś ' nie widzę' więc adekwatna do tego jest ślepota, jeśli miałeś na mysli 'nie słyszę' to napisałbym Ci 'boś głuchy'. A teraz zaczynam się zastanawiac czy Ty po prostu głupawy nie jesteś... :lol:
Some serious shit?
postuje jak opętany!

09-11-2009, 00:35

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2009, 02:53

ale przynajmniej jakos probuje uzasadnic swoje stanowisko, a ty powtarzasz tylko jak debil oklepane frazesy bez jakiejkolwiek argumentacji poza "bo tak" i "bo slucham x lat" :D zreszta chuj mnie to, juz zwlaszcza w twoich ustach obelga brzmi w zasadzie prawie jak komplement :D najlepsze, ze w pewnym momencie sam doszedles do podobnych wnioskow (tak, tylko kurwa naucz sie czytac co SAM piszesz), a twierdzisz, ze moje sa nic nie warte, no co za gosc.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2009, 10:23

AroHien pisze:To ja mam się zdecydować? Pisałeś ' nie widzę' więc adekwatna do tego jest ślepota, jeśli miałeś na mysli 'nie słyszę' to napisałbym Ci 'boś głuchy'. A teraz zaczynam się zastanawiac czy Ty po prostu głupawy nie jesteś... :lol:
Hehe chyba wychodzi na to ze tak :lol:

Na innych forach juz polewaja z Metallicznych Wywodow Doktora D. na temat braku znaczenia Metalliki hehe
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2009, 10:36

rotfl :lol: ciekawe, czy naprawde nie jestes w stanie zrozumiec kilku niezbyt skomplikowanych zdan, czy tylko celowo przekrecasz i wprowadzasz przeklamania zeby lansowac swoje internetowe ego - w czym jestes mistrzem w obrebie masterfula, co zreszta widac bylo pare stron wczesniej w 'dyskusji' z Some serious shit. ale co tam, i tak nie dotrze, niech sie internetowy wymiatacz cieszy swoim pustym lbem. btw jesli dyskredytujesz moja opinie ze wzgledu na staz w sluchaniu muzyki to obawiam sie, ze znaczna czesc tego forum rowniez nie ma prawa sie wypowiadac.

Swoja droga, taki Longinus (slucha tej muzyki z tego co wiem jakies 6 lat dluzej ode mnie, to moze juz moze sie wypowiadac?) ma w tym temacie dokladnie takie samo zdanie jak ja, i co ? :lol: Ale ... lepiej najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo na razie nie zrozumiales nic z tego co pisalismy.
ODPOWIEDZ