BLACK SABBATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: BLACK SABBATH

02-08-2024, 11:42

bardzo dobra wiadomość, wznowienie płyt solo z Hughesem :D

Obie płyty ukażą się 4 października na CD, winylu i w streamingu.

The 1996 Dep Sessions
Obrazek
Gone
From Another World
Don’t You Tell Me
Don’t Drag The River
Fine
Time Is the Healer
I’m Not the Same Man
It Falls Through Me

Fused
Obrazek
Dopamine
Wasted Again
Saviour of the Real
Resolution Song
Grace
Deep Inside a Shell
What You’re Living For
Face Your Fear
The Spell
I Go Insane
Slip Away (Bonus Track)
Let It Down Easy (Bonus Track)
The Innocence (Bonus Track)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Żułek

27-09-2024, 00:08

BLACK SABBATH guitarist Tony Iommi will guest on the upcoming rock album from British pop star Robbie Williams.

The news of Iommi's collaboration with the former TAKE THAT singer was revealed by Robbie's drummer and musical director Karl Brazil, who said during an appearance on the "Percussion Discussion" podcast: "[Robbie's] got an album to follow that we've been working on. He's working with various people, but I've been fortunate enough to do some songs with him."

"One of the tracks, actually, he's done a track called 'Rocket' with Tony Iommi, which is very random," he continued. "It's great. It's a rocker, and it's really, really cool. Right up my street. It's kinda… I'll just let you hear it. But yeah, Tony's done his thing on it. There's some great collaborations on this record. [SUPERGRASS's] Gaz Coombes is on there."

Regarding the musical direction of the album, Karl said: "It's predominately a guitar record, a bit of a throwback to his old '90s sound but mixed with a bit of modern-day pop as well. Let's face it, [Robbie] can do what he wants, can't he?!"
co ? :jezyk:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

C//A
postuje jak opętany!

27-09-2024, 11:32

Żułek pisze:
27-09-2024, 00:08
BLACK SABBATH guitarist Tony Iommi will guest on the upcoming rock album from British pop star Robbie Williams.

The news of Iommi's collaboration with the former TAKE THAT singer was revealed by Robbie's drummer and musical director Karl Brazil, who said during an appearance on the "Percussion Discussion" podcast: "[Robbie's] got an album to follow that we've been working on. He's working with various people, but I've been fortunate enough to do some songs with him."

"One of the tracks, actually, he's done a track called 'Rocket' with Tony Iommi, which is very random," he continued. "It's great. It's a rocker, and it's really, really cool. Right up my street. It's kinda… I'll just let you hear it. But yeah, Tony's done his thing on it. There's some great collaborations on this record. [SUPERGRASS's] Gaz Coombes is on there."

Regarding the musical direction of the album, Karl said: "It's predominately a guitar record, a bit of a throwback to his old '90s sound but mixed with a bit of modern-day pop as well. Let's face it, [Robbie] can do what he wants, can't he?!"
co ? :jezyk:
Never mind the Tony Martin, here comes Robbie Williams...
Awatar użytkownika
Żułek

10-11-2024, 23:08

Awatar użytkownika
Żułek

05-02-2025, 14:12

jeszcze jeden raz ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

05-02-2025, 14:13

Jeszcze jedno pożegnanie.
Obrazek
https://www.facebook.com/KoncertyWPL pisze:BLACK SABBATH OGŁASZAJĄ POŻEGNALNY KONCERT W 2025 ROKU

Ponoć największych poznaje się po tym nie jak zaczynają, ale jak kończą. W przypadku Black Sabbath, pionierzy heavy metalu, są na dobrej drodze, by zakończyć swą karierę w równie monumentalnym stylu, tak jak ją zaczęli ponad pół wieku temu.

Zespół ogłosił dziś bowiem swój pożegnalny koncert w klasycznym składzie. 5 lipca 2025 roku w Villa Park, oczywiście w Birmingham, Black Sabbath zagra swój ostatni koncert w składzie: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler i Bill Ward, którego zabrakło na ostatnich trasach reaktywowanej legendy w latach 2012-14 i 2016-17.

Występ będzie też pożegnaniem ze sceną Ozzy'ego Osbourne'a, którego problemy zdrowotne w ostatnich latach uniemożliwiały mu powrót na trasę. Black Sabbath zagrają jako headlinerzy wieczoru, w tym składzie po raz pierwszy od dwóch dekad. Ozzy zagra również set swoich najsłynniejszych utworów solowych.

Dyrektorem muzycznym wydarzenia będzie Tom Morello, który zapowiada, że będzie to największe heavy metalowe show w dziejach. Na scenie pojawiają się jeszcze Metallica, Slayer, Pantera, Gojira, Halestorm, Alice In Chains, Lamb Of God, Anthrax oraz Mastodon.

Wśród gości koncertu ogłoszeni zostali również m.in.: Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), David Draiman (Disturbed), Duff McKagan i Slash (Guns ‘n Roses), Frank Bello (Anthrax), Fred Durst (Limp Bizkit), Jake E Lee, Jonathan Davis (Korn), KK Downing, Lzzy Hale (Halestorm), Mike Bordin (Faith No More), Rudy Sarzo, Sammy Hagar, Scott Ian (Anthrax), Sleep Token ii (Sleep Token), Papa V Perpetua (Ghost), Tom Morello (Rage Against The Machine), Wolfgang Van Halen oraz Zakk Wylde.

Zapowiada się jedyne w swoim rodzaju wydarzenie, piękne pożegnanie legendy gatunku. Dodatkowe wszystkie dochody z biletów przeznaczone będą na cele charytatywne, w tym na szpitale dziecięce oraz leczenie osób z chorobą Parkinsona
edit: Żułek szybszy ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

05-02-2025, 14:55

Cena pewnie bedzie zaporowa, ale do rozważenia
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

05-02-2025, 15:01

hostel klepnięty, cena biletu zaważy na decyzji
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

05-02-2025, 15:03

Nie chce mi się w to wierzyć. Ozzy na ostatnich wystąpieniach wyglądał już na niezdolnego do wykonania koncertu. Coś mi się zdaje, że to będzie bardziej happening z udziałem członków BS.

I O ma niby zagrać DWA sety? Wolne żarty.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
uglak

05-02-2025, 15:04

Skąd pomysł, że ktoś będzie grał całe sety? To raczej będzie taki benefis w stylu koncertu po śmierci Freddiego Mercurego.
Guilty of being right
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

05-02-2025, 15:33

Ozzy ma mieć krótki set, ale też nie wierzę w długi set BS. Ward podobno już wcześniej nie dawał rady, choć twierdził, że radę dawał, a teraz ma lat 77...
Rozważałbym jednak wyjazd, gdyby grało samo Black Sabbath, z jakimiś 2 supportami, a tak to będzie cyrk i męczarnia. ;)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

05-02-2025, 15:41

A ja chętnie obejrzę DVD jak już wyjdzie. Bo przecież będzie.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
piotraz
weteran forumowych bitew

05-02-2025, 16:08

Byłem na 1 z dwóch pożegnalnych koncertów BS w Birmingham, ale tu to mocno się zastanawiam czy wgl sprawdzać bilety, ale wiadomo Sabbath to Sabbath no i nie widziałem nigdy BS z Wardem... dajcie znać kiedy bilety można kupić.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

05-02-2025, 17:36

Rozważyłbym, ale bez Warda, bo z nim istnieje ryzyko, że zaśpiewa "It's Alright", a tego mógłbym nie przeżyć.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
piotraz
weteran forumowych bitew

05-02-2025, 18:35

Dla mnie Ward jest największym magnesem tego koncertu. Nie potrzebnie jest tam ogłoszona Metallica bo przez nich zostanie na pniu sprzedany ten koncert. Decyzja podjęta, będę próbował kupować bilet ale bez jakiejś wielkiej ekscytacji. Uda się to super jak nie to nie.
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

06-02-2025, 14:23

Z plusów to udział Freda Dursta. Z minusów to udział Sleep Token.
Awatar użytkownika
uglak

06-02-2025, 21:55

Oficjalne ceny lepsiejszych biletów:
Platinum Box Package
Ticket cost: £795 per person, excluding VAT. (Minimum of 12 guests.)

What you get:
Exclusive pre-show access to Villa's hospitality suites
Private reserved box for 12 guests
Pre-show access to your executive box
Premium padded seating outside the box to view the concert
Food served throughout the day from gates opening
Brunch, afternoon tea/snacks, evening street food-style served to the private box
Two inclusive beers, wines or soft drinks
Tea and coffee available throughout the day
Seated ticket located within Trinity Road Stand
Post-event lounge access for 30 minutes post-last act

Platinum Restaurant Package
Ticket cost: £795 per person, excluding VAT.

Exclusive pre-show access to one of Villa's hospitality suites
Private reserved table
Brunch, afternoon tea/snacks, evening street food
Reserved padded seat within the Trinity Road Stand (Oak Room & Legends Lounge) or Doug Ellis Stand (The Aston or 150 Club)

Gold Package
Price: £595 per person, excluding VAT.

Pre-show access to an exclusive hospitality lounge
Reserved padded seat
Brunch, afternoon tea/snacks, evening street food
Seated ticket within the Doug Ellis Stand or Trinity Road stand

Silver Package
Price: £445 per person, excluding VAT.

Pre-show access to The Terrace View
One course evening street food-style served from the kitchen; additional catering available to purchase
Two inclusive Beers, wines or soft drinks
Located in Holte Upper Stand
Nieoficjalne normalnych:

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek

11-02-2025, 15:05

Według brytyjskich mediów za wejściówki zapłacić trzeba będzie:

PL1 Gold Circle Standing – £395 ($495)
PL2 Best Seats – £395 ($495)
PL3 Seats – £275 ($340)
PL4 GA Standing – £250 ($310)
PL5 Seats – £195 ($240)
PL6 Seats – £175 ($215)
Dostępne mają być również specjalne pakiety:

Silver Package – £445 ($550)
Gold Package – £595 ($735)
Platinum Package – £795 ($1,000)

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-02-2025, 18:22

Czasami, kiedy mam ochotę na window shopping, idę na Aliexpress.
Najpierw wyszukuję ten boxset Black Sabbath z 23 CD, o którym kiedyś rozmawialiśmy, a ktory zakupiłem na allegro za jakieś 120 zł. Ten da się znaleźć dość łatwo, chociaż teraz jest dwukrotnie droższy.
Dopiero wtedy ukazuje się prawdziwy aliekspresowy, rockowy underground w powiązanych - czyli podobne boksy Iron Maiden, Metalliki, Deep Purple, Led Zeppelin, Judas Priest.
Wszystkie mają pozasłaniane lub wypikselowane logo zespołów, a w tytule 'aukcji' nie ma też nazwy zespołu, tylko coś w rodzaju "znany zespół rockowy boxset 20 CD" i kosztują zwykle 180-220 zł. Jeśli wpiszecie po prostu "Box set Iron Maiden", nic nie wyskoczy (to znaczy wyskoczą jakieś zwykłe gadżety związane z zespołem).
Nie mam zamiaru tego kupować, bo tego boxa Black Sabbath do dziś nie posłuchałem ani jednej płyty, ale lubię czasem na to popatrzeć z czystej, chorobliwej ciekawości.
Linków nie wrzucam, bo chyba nie wolno.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

11-02-2025, 20:30

Stopniowa przedsprzedaż trwa od dzisiaj. Podobno ceny są dynamiczne i tak np. cena za GC była ostatecznie kilka razy wyższa niż wyżej wymieniona wyjściowa. Nie wiem czy to prawda, kiedy próbowałem się zalogować, aby sprawdzić jak to wygląda to dzisiejsza pula wyglądała na sold out. ;)
ODPOWIEDZ