Ja właśnie jestem po trzecim odcinku pierwszego sezonu, i myślę, że może być bdb!!!:-))) w moim przypadku. Poza tym czekam na drugą odsłonę True Detective - bo chyba wypali, za dużo plotek już krąży.Żułek pisze:
o ile do 1 sezonu jeszcze można się przyczepić to drugi ZAJEBISTY i czekam na więcej :D
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nowe seriale
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- weteran forumowych bitew
Wypali, wypali, nie zarżnęliby jajka znoszącego złota kurę. Tyle tylko, że premiera przesunięta jest dopiero na lato przyszłego roku, a zdjęcia ruszają jakoś niedługo chyba.Sybir pisze:Poza tym czekam na drugą odsłonę True Detective - bo chyba wypali, za dużo plotek już krąży.
Ja się jaram.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Biały
- w mackach Zła
tylko niech zrobią porządny sezon, przemyślany od początku do końca bez parcia na jak najszybsze zakończenie, bo aż przykro się wspomina jak ucięli jaja tej produkcji ostatnim odcinkiem.
- Sybir
Z ostatnim odcinkiem to, niestety, prawda - choć (pomijając absurdalność okoliczności) scena z fazą McConaugheya w siedlisku zła była mocno nacechowana humorystycznie :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Biały
- w mackach Zła
cała ta przemiana głównego bohatera z nihilisty/egzystencjalisty w człowieka pogodzonego z życiem/bogiem; odpuszczenie całej sprawy (nierozwiązanej) dla której poświęcił życie/karierę w jednej scenie - do tego morderca, utożsamiany z diabłem, jakimś nieuchwytnym cieniem - okazuje się być zwykłym burakiem z kosiarką - no śmiech na sali, zjebali to dokumentnie, gorszego zakończenia serialu sobie nie przypominam
- Gumiak
Jak w drugim sezonie dadzą tą przejebanie paskudną babę z Mad Mena, to się chyba potnę.
-
tyle przegrać..Biały pisze:cała ta przemiana głównego bohatera z nihilisty/egzystencjalisty w człowieka pogodzonego z życiem/bogiem; odpuszczenie całej sprawy (nierozwiązanej) dla której poświęcił życie/karierę w jednej scenie - do tego morderca, utożsamiany z diabłem, jakimś nieuchwytnym cieniem - okazuje się być zwykłym burakiem z kosiarką - no śmiech na sali, zjebali to dokumentnie, gorszego zakończenia serialu sobie nie przypominam
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja pisałem kiedyś tak:[V] pisze:sons of anarchy..warto?
I zdanie podtrzymuję w sumie. Serial ratuje głównie wartka akcja na samym początku, ale po wspomnianym drugim-trzecim sezonie zaczyna się jednak ciągnąć jak flaki z gównem - przede wszystkim przez coraz mniejszą liczbę bohaterów (to ktoś zginął / zniknął / kazali mu spierdalać / sam spierdolił), a nowi nawet jak się pojawiają, to zwykle są nieciekawi. Zresztą starzy bohaterowie, nawet jeśli wcześniej bardzo fajnie przedstawieni, zaczynają coraz bardziej wkurwiać swoimi rozterkami z dupy, swoim podejściem z dupy i swoimi akcjami z dupy. A jeśli w serialu są momenty, gdy tracisz sympatię do głównego bohatera i kompletnie przestajesz go rozumieć, to coś tu jest nie halo.Nie warto raczej. Ja obejrzałem z rozpędu i pewnie obejrzę wszystko, co wypuszczą. Ale po trzecim sezonie czy jakoś w połowie czwartego robi się z tego dość chujowa telenowela, która wprawdzie ma zajebiste momenty (np. Walton Goggins w roli transwestyty, cannot be unseen :D), ale jako całość męczy pizdę jednak. No umówmy się, Sutterowi nie udało się napisać drugiego The Shield.
Owszem, są miażdżące zwroty akcji i naprawdę mocne momenty, które pod względem emocjonalnym robią robotę bardzo, ale wobec powyższych wad jednak ciężko mi SoA polecić. Straszliwie zmarnowany potencjał. Pewnie i tak obejrzę wszystko z rozpędu i z ciekawości, ale mimo że nowy sezon się już zaczął, to wcale się do niego nie palę.
-
dzieki za wskazówki.
jedynym serialem który teraz oglądam regularnie jest Ray Donovan, ostatnie odcinki skręcają w telenowele troche ale nie potrafie sobie odmówić przyjemności obejrzenia każdego nowego jak się juz pojawia he,he..
jedynym serialem który teraz oglądam regularnie jest Ray Donovan, ostatnie odcinki skręcają w telenowele troche ale nie potrafie sobie odmówić przyjemności obejrzenia każdego nowego jak się juz pojawia he,he..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Skończyłem Banshee, a zacząłem Bates Motel - całkiem przyjemny.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Self pisze:Ja pisałem kiedyś tak:[V] pisze:sons of anarchy..warto?I zdanie podtrzymuję w sumie. Serial ratuje głównie wartka akcja na samym początku, ale po wspomnianym drugim-trzecim sezonie zaczyna się jednak ciągnąć jak flaki z gównem - przede wszystkim przez coraz mniejszą liczbę bohaterów (to ktoś zginął / zniknął / kazali mu spierdalać / sam spierdolił), a nowi nawet jak się pojawiają, to zwykle są nieciekawi. Zresztą starzy bohaterowie, nawet jeśli wcześniej bardzo fajnie przedstawieni, zaczynają coraz bardziej wkurwiać swoimi rozterkami z dupy, swoim podejściem z dupy i swoimi akcjami z dupy. A jeśli w serialu są momenty, gdy tracisz sympatię do głównego bohatera i kompletnie przestajesz go rozumieć, to coś tu jest nie halo.Nie warto raczej. Ja obejrzałem z rozpędu i pewnie obejrzę wszystko, co wypuszczą. Ale po trzecim sezonie czy jakoś w połowie czwartego robi się z tego dość chujowa telenowela, która wprawdzie ma zajebiste momenty (np. Walton Goggins w roli transwestyty, cannot be unseen :D), ale jako całość męczy pizdę jednak. No umówmy się, Sutterowi nie udało się napisać drugiego The Shield.
Owszem, są miażdżące zwroty akcji i naprawdę mocne momenty, które pod względem emocjonalnym robią robotę bardzo, ale wobec powyższych wad jednak ciężko mi SoA polecić. Straszliwie zmarnowany potencjał. Pewnie i tak obejrzę wszystko z rozpędu i z ciekawości, ale mimo że nowy sezon się już zaczął, to wcale się do niego nie palę.
Plus milion razy na odcinek powtarzane "I love you bro". Zesrać się można.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Self
- rasowy masterfulowicz
Akurat tobie myślałem, że się podoba. Wszakże ponoć uwielbiasz analne akcje z kolegami w skórzanych kurtkach.
Skończyłem niedawno pierwszy sezon Justified. Pierwsze odcinki były dość z dupy, bo nie trzymały się kupy zupełnie, ale po jakimś czasie (czyt. po wyjściu Bo i Boyda z mamra) zaczęło się robić ciekawie. Widzę potencjał zarówno na bdb męskie kino w kolejnych sezonach, jak i na równię pochyłą w stylu SoA. Oby ten pierwszy scenariusz się sprawdził.
Skończyłem niedawno pierwszy sezon Justified. Pierwsze odcinki były dość z dupy, bo nie trzymały się kupy zupełnie, ale po jakimś czasie (czyt. po wyjściu Bo i Boyda z mamra) zaczęło się robić ciekawie. Widzę potencjał zarówno na bdb męskie kino w kolejnych sezonach, jak i na równię pochyłą w stylu SoA. Oby ten pierwszy scenariusz się sprawdził.
-
najlepsze przed Tobą.jest jazda.Self pisze:Akurat tobie myślałem, że się podoba. Wszakże ponoć uwielbiasz analne akcje z kolegami w skórzanych kurtkach.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Bardzo lubię, ale wolę jak się wtedy krzyczy i sieka a nie powtarza "I love you bro".Self pisze:Akurat tobie myślałem, że się podoba. Wszakże ponoć uwielbiasz analne akcje z kolegami w skórzanych kurtkach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz

Świetne!
Na razie było sześć odcinków.
"True Detective" wrzucił serial "policyjny" w southern gothic z rozmachem godnym produkcji kinowej.
"The Knick" zabiera tasiemiec "lekarski" do krainy majaków Edgara Allana Poe, a zdjęcia, zamysł plastyczny, praca kamery i oszczędnie dawkowana muzyka (elektroniczna!) dopełniają dzieła zniszczenia równie skutecznie.
Dystopijny klimat, niespieszna akcja, świetny warsztat. Drobne potknięcia* nie psują na razie obrazu całości. Warto po stokroć.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Obowiązkowy Murzyn na przykład.
Kerosene keeps me warm.
-
Namówiłeś mnie, wygląda intrygująco, nawet mimo tego murzyna.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- witchfinder
Colin Farrell potwierdzony w S02 True Detective.
A odnośnie The Knick, to po 5 odcinkach nie jestem w stanie powiedzieć, czy będzie spoko, czy jednak nie. Wątek o którym wspomniał Sz. U. koper akurat IMO jest fajny i wydaje się, że jest również wierny historycznie. Zirytował mnie za to ten motyw z zakonnicą, który z kolei jest tak tendencyjny, że głowa mała.
A odnośnie The Knick, to po 5 odcinkach nie jestem w stanie powiedzieć, czy będzie spoko, czy jednak nie. Wątek o którym wspomniał Sz. U. koper akurat IMO jest fajny i wydaje się, że jest również wierny historycznie. Zirytował mnie za to ten motyw z zakonnicą, który z kolei jest tak tendencyjny, że głowa mała.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tylko nie on :(witchfinder pisze:Colin Farrell potwierdzony w S02 True Detective.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Bloodcult
The Knick - bardzo fajne, zdjęcia świetne, muzyka super, mogę też potwierdzić to co przedmówcy - denerwujące wątki Murzyna i Zakonnicy (o ile ten z zakonnicą się zapewne niedługo skończy, a tyle ten z Murzynem pewnie będzie dominującym)
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ja trzymam kciuki, żeby nie poszli na łatwiznę. Z Murzynem odniosłem wrażenie drobnego potknięcia po wprowadzeniu bohatera - takie mi się to wydało martyrologicznie polit-poprawne, nie sprawdzałem, czy umocowane historycznie. Fakt, że na szczęście nie wpadło to do końca w schemat "nieskazitelnie szlachetny Afroobywatel kontra białe świnie". Z siostrzyczką z kolei jakoś odnoszę wrażenie, że różnie to może się okazać;)witchfinder pisze:
A odnośnie The Knick, to po 5 odcinkach nie jestem w stanie powiedzieć, czy będzie spoko, czy jednak nie. Wątek o którym wspomniał koper akurat IMO jest fajny i wydaje się, że jest również wierny historycznie. Zirytował mnie za to ten motyw z zakonnicą, który z kolei jest tak tendencyjny, że głowa mała.
Kerosene keeps me warm.